Ο Μάρλει έβγαλε την ρέγκε από τα γκέτο της Τζαμάικα.

Με τους σκηνοθέτες να στρέφονται στην τηλεόραση, ο κινηματογράφος κατέληξε φτωχός συγγενής. Οι παραγωγοί δεν επενδύουν πια, οι σεναριογράφοι απλά αντιγράφουν παλιά σενάρια, οι πλατφόρμες γιγαντώνονται και οι αίθουσες αργοπεθαίνουν. Ο νέος χρόνος δείχνει ότι ο κινηματογράφος έχασε την αίγλη του παρελθόντος αφού οι ταινίες μοιάζουν να ακολουθούν την στρατηγική της τηλεόρασης με απανωτά σίκουελ, ταινίες franchise και συνέχειες προηγούμενων ταινιών.

Μία ταινία για τη ζωή του Μπομπ Μάρλεϊ και την επαναστατική φλόγα των ρασταφάρι.

Bob Marley: One Love

Η ιστορία του μουσικού της Τζαμάικα που ξεκίνησε από τα γκέτο του Κίνγκστον και έκανε γνωστή τη ρέγκε σε όλον τον πλανήτη. Η ταινία δεν αρκείται στη παρουσίαση της μουσικής πορείας του, αλλά αναδεικνύει και όλο το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο του νησιού  που αναδείχθηκε ο Μάρλει, τις έριδες των πολιτικών, την ένδεια των παραγκουπόλεων και το ριζοσπαστικό κίνημα των ρασταφάρι. Σκηνοθετεί ο Ρεινάλντο Μάρκους Γκριν και πρωταγωνιστεί ο Κίνγκσλει Μπεν-Αντίρ.

Από τις 14 Φεβρουαρίου στις αίθουσες.


 

Dune με Chalamet: Η συνέχεια του έπους επιστημονικής φαντασίας, πιο ψηφιακή από ποτέ.

Ένας εξόριστος στην έρημο ενός πλανήτη γεμάτου γιγαντιαία σκουλήκια.

Dune: Part Two

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ ως εξόριστος Δούκας του Οίκου των Ατρειδών συνεχίζει το ταξίδι του με σκοπό να εξοντώσει τους συνομώτες που δολοφόνησαν την οικογένεια του. Τον πλαισιώνουν ο Τζος Μπρόλιν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ και το έπος της επιστημονικής φαντασίας που είχε γράψει το 1965 ο Φρανκ Χέρμπερτ παίρνει νέες διαστάσεις με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Από την 1η Μαρτίου στις αίθουσες.


Ghostbusters: Πόση έμπνευση μπορεί να κρύβει το διαρκές αναμάσημα μίας κωμωδίας από τα χρόνια του ογδόντα;

Τα φαντάσματα του ογδόντα στοιχειώνουν αυτήν την κωμωδία.

Ghostbusters: Frozen Empire

Για να μην αναρωτιέται κανείς γιατί το κοινό εγκαταλείπει τις αίθουσες. Η ταινία είναι συνέχεια του σίκουελ μίας κάποτε επιτυχημένης ταινίας από τα 80΄ς.  Οι νεόκοποι κυνηγοί φαντασμάτων πάνε στη Νέα Υόρκη στον παλιό πυροσβεστικό σταθμό και συναντούν τους παλιούς γνωστούς ghostbusters δηλαδή τον Μπιλ Μάρει και τον Νταν Ακρόιντ. Μία ταινία χωρίς νόημα από τον σκηνοθέτη Γκιλ Κέναν.

Από τις 29 Μαρτίου στις αίθουσες.


 

Θα γίνει εμφύλιος στην Αμερική αν συνεχιστεί η άνοδος των ακροδεξιών;

Η επάνοδος του Τραμπ εμπνέει τον κινηματογράφο.

Civil War

Σε μία μελλοντική Αμερική ένας εμφύλιος ξεσπάει ανάμεσα στις πολιτείες της. Θα μπορούσε να ήταν φάρσα αν πίσω από την κάμερα δεν βρισκόταν ο Άλεξ Γκάρλαντ, ο οποίος αντλεί την έμπνευση από την άνοδο των ακροδεξιών και φυσικά την αναμενόμενη νίκη του Τραμπ στις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Ντανστ.

Από τις 26 Απριλίου στις αίθουσες.


 

Ράιαν Γκόσλινγκ, κωμωδία και παλιό καλό Χόλιγουντ.

Ο Ράιαν Γκόσλινγγκ στο στοιχείο του σε μία κωμωδία δράσης.

The Fall Guy

Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: Οι δημιουργοί σκέφτηκαν ότι αφού η τηλεόραση λεηλατεί τον κινηματογράφο, γιατί να μην κλέψουν κι αυτοί την τηλεόραση. Έτσι ο Ράιαν Γκόσλινγκ πρωταγωνιστεί σε μία κωμωδία δράσης βασισμένη στην ομώνυμη αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά από τη δεκαετία του ογδόντα. Είναι ο στάντμαν που αναγκάζεται να δουλέψει σε μία ταινία που σκηνοθετεί η πρώην κοπέλα του. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ο πρωταγωνιστής εξαφανίζεται και ο Γκόσλινγκ αναλαμβάνει δράση.

Από τις 3 Μαΐου στις αίθουσες.


 

Η Μαρίσα Αμπέλα υποδύεται την Έιμι Γουάινχαουζ.

Η Έιμι Γουάινχαουζ, μία αυτοκαταστροφική ποπ σταρ.

Back To Black

Η ταραχώδης πορεία μίας αυτοκαταστροφικής ερμηνεύτριας, της Έιμι Γουάινχαουζ, που βρέθηκε από τις φτωχογειτονιές του Λονδίνου στην κορυφή της ποπ σκηνής, με ένα μόνο άλμπουμ. Πρωταγωνιστεί η Μαρίσα Αμπέλα και σκηνοθετεί ο Σαμ Τέιλορ Τζόνσον.

Από τις 10 Μαΐου στις αίθουσες.


 

Καμία ταινία της σειράς Mad Max δεν σε κάνει να πλήξεις.

Σε αυτήν την Mad Max ταινία πρωταγωνιστεί μία γυναίκα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Οι περιπέτειες που βασίζονται στον ήρωα που δημιούργησε ο Τζορτζ Μίλερ από το 1979 δεν είναι ποτέ πληκτικές. Ετοιμαστείτε πάλι για θεαματικές συγκρούσεις συμμοριών σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο με πρωταγωνίστρια την Άνια Τέιλορ-Τζόι και τον Μίλερ ξανά πίσω από την κάμερα.

Από τις 24 Μαίου στις αίθουσες.


 

Με τη συνέχεια του Joker ως μιούζικαλ αναμένεται ένας ακόμα θρίαμβος του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς και του Χοακίν Φίνιξ.
,

Ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Χοακίν Φίνιξ.

Joker: Folie a Deux

Όπως ήταν φυσικό μετά τον θρίαμβο του Joker, o σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς και ο οσκαρικός πιά ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ προχώρησαν σε μία ακόμα περιπέτεια του αντιπάλου του Μπάτμαν στην Γκόθαμ Σίτι. Ο Φίλιπς το χαρακτηρίζει μιούζικαλ γι’ αυτό και συμπρωταγωνιστεί η Lady Gaga ως Χάρλει Κουίν. Για την υπόθεση τα λέει όλα ο τίτλος, καθώς ο ψυχιατρικός όρος Folie a Deux είναι μία ψυχωσική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία ομοειδών ψυχωσικών συμπτωμάτων σε δύο ή περισσότερα άτομα.

Από τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες.

 

Διαβάστε ακόμα: Είδαμε το «Poor Things»: Μία Αλίκη-Φρανκενστάιν στη χώρα των καθημερινών θαυμάτων.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top