«Μέσα από τις ποικίλες όψεις αυτής της μουσικής νιώθω πως το ενδιαφέρον μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα προς τη μεριά της jazz που δεν ήταν εντελώς ‘’καθαρή’’. Και πάνω σε αυτή τη σκέψη βασίζονται οι επιλογές μου», επισημαίνει ο Γιώργος Χαρωνίτης. (Εικονογράφηση: Vladimir Radibratovic)

Η jazz έχει παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο στη ζωή μου. Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’70 ως πριν από μερικά χρόνια, που το «Jazz & Τζαζ» ολοκλήρωσε τον κύκλο του, είχα την ευκαιρία να ακούσω, να μελετήσω και να κατανοήσω ποικίλες όψεις αυτής της μουσικής. Εντούτοις, νιώθω πως το ενδιαφέρον μου ήταν πάντα προς τη μεριά της jazz που δεν ήταν εντελώς «καθαρή». Και πάνω σε αυτή τη σκέψη βασίζονται οι επιλογές μου για την Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ.

John Coltrane – Concert in Japan

Στη μουσική της «προχωρημένης» περιόδου του Coltrane –ένα δυο χρόνια πριν αυτός «φύγει»– ανακάλυπτα το νόημα της free jazz: ένα όχημα για να ταξιδεύει ο νους σε έναν δρόμο που δεν ήταν πάντα ασφαλής! Και έτσι λάτρεψα το «Concert in Japan», με τον Pharoah Sanders και τον Rashied Ali πλάι του – μαζί με την Alice Coltrane και τον Jimmy Garrison.

Ακούστε πώς «ταξιδεύει ο νους σε έναν δρόμο που δεν είναι πάντα ασφαλής!»:

 

Στην επόμενη σελίδα: «Χτίζει έναν ολόκληρο κόσμο jazz, rock, classical, world κ.λπ. ήχων».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top