Ο Joshua Paul, χάρη στη μηχανή του, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα δίπλα στους άλλους φωτογράφους της Formula 1. (Φωτογραφία: Peter Velluet)

  Αν ψάξεις συνεντεύξεις φωτογράφων που μεγαλούργησαν σε παλιότερες δεκαετίες, θα δεις ότι σχεδόν όλοι έλεγαν ότι ένα μυστικό της επιτυχίας τους ήταν «η κατάλληλη στιγμή» που έκαναν το κλικ. Τα τελευταία χρόνια αυτή η στιγμή έχει μειωθεί αισθητά. Όχι επειδή οι φωτογράφοι σήμερα είναι πάρα πολύ καλύτεροι σε σχέση με τους παλιούς, απλά επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα (και η τεχνολογία).

  Σήμερα, σε μια εποχή που κυριαρχούν οι ψηφιακές μηχανές και τα φιλμ θεωρούνται τόσο vintage όσο και τα βινύλια, δεν υπάρχει το άγχος της στιγμής – ξέρεις ότι θα σου κάτσει. Δεν υπάρχει το άγχος του τελειωμένου φιλμ, απλά μόνο της μπαταρίας. Γενικά δεν υπάρχει το άγχος που βίωναν οι παλιοί.

  Ο Paul έχει μόλις 20 λήψεις σε κάθε αγώνα.

  Βέβαια ο Joshua Paul δεν θα συμφωνήσει μαζί μας – εκείνος ζει σε πιο old school ρυθμούς. Αν και επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997, τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει τις στιγμές της Formula 1 χρησιμοποιώντας μια μηχανή του 1913!

  «Ο στόχος μου είναι να κάνω τις φωτογραφίες τόσο όμορφες, που το περιεχόμενό τους να έχει νόημα» έχει δηλώσει. Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν σε έναν αγώνα Formula 1 τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες με τη μηχανή του 1913. Από τότε δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Το μεγάλο του πρόβλημα; Ότι σε κάθε αγώνα έχει μόλις 20 λήψεις στην διάθεσή του, με αποτέλεσμα «αυτό που μετράει είναι να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή».

  Ένα άρωμα vintage σε φωτογραφίες του 2017.

  Από το 2014 έχει δημιουργήσει και το Lollipop Magazine, όπου παρουσιάζει τη δουλειά του. Ενώ όπως λέει ουκ ολίγοι πιλότοι της F1 έχουν ενδιαφερθεί να δουν πώς δουλεύει η μηχανή του.

   

  Αυτό το οποίο περιμένει είναι να πετύχει την κατάλληλη στιγμή.

   

  Διαβάστε ακόμα: 70 χρόνια Magnum – Φωτογραφίζοντας το μεγαλείο του αθλητισμού

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top