giorgos k

Ο Γιώργος Κατσής είναι γεννημένος το 1992 και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. (Ρhοto credit: Κώστας Καρβέλας)

Γιώργος Κατσής

Αν μπορούσες να γκρεμίσεις τον κόσμο και να τον φτιάξεις ξανά από την αρχή, τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες;

Θα αναιρούσα τη δυνατότητα οποιουδήποτε ανθρώπου να αργεί στα ραντεβού του. Κανένας άνθρωπος δεν θα είχε τη δύναμη να μη σηκώνει το κινητό του όταν τον καλούν, εκτός κι αν παίρνει η μάνα του. Τέρμα οι καφέδες και τα τσιγάρα πριν από και κατά τη διάρκεια των προβών των παραστάσεων. Μπουζούκια και τηλεόραση, τέλος. Κάθε πολίτης θα ήταν υποχρεωμένος να διαβάζει ένα βιβλίο τουλάχιστον το μήνα. Θα διαγραφόταν απ’ τη μνήμη η ύπαρξη του επαγγέλματος του «κριτικού τέχνης». Γυμναστήρια τέλος. Φράσεις όπως «αυτό είναι δική σου άποψη» κατά τη διάρκεια διαλόγου θα τιμωρούνταν με πρόστιμο. Οι άνθρωποι δεν θα καταλάβαιναν τις λέξεις «θρησκεία», «σύνορα», «αστυνόμευση» κ.ο.κ. Θα κρατούσα ένα κουμπί για τον κόσμο. Σε περίπτωση υποτροπής, θα το πατούσα και θα ξαναγκρεμιζόταν.

Αν μπορούσες να ξαναζήσεις από την αρχή τη ζωή σου, τι θα έκανες διαφορετικά και τι θα έκανες το ίδιο;

Θα μάθαινα περισσότερα μουσικά όργανα. Θα ξεκινούσα νωρίτερα τη θεατρική ομάδα που ήμουν. Θα περνούσα ακόμη λιγότερο χρόνο στο σχολείο. Θα προσπαθούσα να κάνω εκείνη να με ερωτευτεί. Θα πήγαινα σε περισσότερες συναυλίες. Θα παρατούσα το ποδόσφαιρο και θά ‘κανα μπαλέτο, όπως ήθελα. Θα ζητούσα να με μάθει κάποιος να ζωγραφίζω. Θα το πάλευα λίγο πιο πολύ με το skate. Θα έκανα μαθήματα γερμανικών. Θα άφηνα ακριβώς όπως ήταν κάθε στιγμή που πέρασα με τη Μ. Θα είχα ακόμα πιο κοντά τους φίλους μου. Θα ζήλευα λιγότερο τις επιτυχίες άλλων.


//Ο Γιώργος Κατσής είναι γεννημένος το 1992. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 2014, έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τον Α. Καραζήση (Θέατρο Βασιλάκου, Εθνικό Θέατρο, BIOS), τον Κ. Ρήγο (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), με την ομάδα θεάτρου για παιδιά του Β. Κουκαλάνι «Συντεχνία του Γέλιου» (Σύγχρονο Θέατρο) και την καλλιτεχνική ομάδα Momentum του Α. Πανταζάρα (Μικρή Επίδαυρος/Φεστιβάλ Αθηνών). Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Στεν. (μαζί με τον Κων/νο Πλεμμένο) και Ο ΘΕΙΑΣΩΣ ΠΕΖΗ ΚΑΦΚΑ (BIOS). Στον κινηματογράφο, εμφανίζεται στην μεγάλου μήκους ταινία Park της Σ. Εξάρχου. Αυτοδίδακτος μουσικός. Ζει στην Αθήνα. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται για τις πρόβες της παράστασης Δεύτερη Φωνή, ένα νεοελληνικό θεατρικό των Ρέππα/Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο στο θέατρο Αποθήκη με πρωταγωνίστρια τη Νένα Μεντή.

Στην επόμενη σελίδα: Η Αλίκη Βουτζουράκη.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top