Αυτό το ρολόι είναι εμπνευσμένο από το γνωστό «Milsub» και με χαρακτηριστικά του TUDOR Oyster Prince Submariner 7016 των 60s.

  Τα ρολόγια της Tudor «υπηρετούσαν» στους καρπούς του Αμερικάνικου Ναυτικού Στόλου από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980, συνοδεύοντας υποβρύχιες αποστολές και επιστημονικές έρευνες.

  Με κληρονομιά από εκείνες τις εποχές και θέλοντας να μεταφέρει το πνεύμα της τόλμης που επέδειξαν τα μέλη του Στόλου, η Tudor παρουσιάζει το νέο Pelagos FXD.

  Είναι εμπνευσμένο από το γνωστό «Milsub» και με χαρακτηριστικά του TUDOR Oyster Prince Submariner 7016 των 60s, αναμιγνύει στοιχεία από τις στρατιωτικές προδιαγραφές των ΗΠΑ για τα καταδυτικά ρολόγια, όπως οι ενσωματωμένοι με την κάσα βραχίονες που ασφαλίζουν το λουράκι (Fixed Spring Bars, από εκεί προέρχεται και το προσωνύμιο FXD). Κάτι που κάνει το ρολόι αισθητά πιο στιβαρό και αξιόπιστο, προσφέροντας μια ιδανική εφαρμογή στον καρπό.

  Η«τιτάνια» κάσα, σαν φωλιά κρύβει μέσα της τον αυτόματο μηχανισμό MT5602 που μπορεί να δουλεύει ακούραστα για σχεδόν τρεις ημέρες.

  Αυτό που εγώ παρατηρώ με τα FXD μοντέλα είναι πως τα Fixed Spring Bars κάνουν ένα ρολόι 42χιλ και πάχους 12.75χιλ να εφαρμόζει αισθητικά σαν ένα ρολόι μικρότερο του, κάτι που μου αρέσει πολύ.

  Η γοητεία του ρολογιού στην πρώτη μάτια, για κάποιον που δεν έχει ακούσει ούτε λέξη γι’ αυτό νωρίτερα, έγκειται στην ωδή στην απλότητα που η εταιρία διασφαλίζει δημιουργώντας ένα υπέροχο contrast μεταξύ του μαύρου ματ καντράν και της γκρι satin brushed κάσας τιτανίου. Το καθιστούν ακαταμάχητα απλό στο να διαβαστεί ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

  Η γοητεία του ρολογιού στην πρώτη μάτια, για κάποιον που δεν έχει ακούσει ούτε λέξη γι’ αυτό νωρίτερα, έγκειται στην ωδή στην απλότητα.

  Αυτή η «τιτάνια» κάσα, σαν φωλιά κρύβει μέσα της τον αυτόματο μηχανισμό MT5602 που μπορεί να δουλεύει ακούραστα για σχεδόν τρεις ημέρες περιμένοντας να σας συνοδεύσει όπου θελήσετε, μιας και έχει αυτονομία 70 ωρών.

  Η στεφάνη είναι μονής κατεύθυνσης με κεραμικό ένθετο, και την ευθύνη για τη φωταύγειά της έχει το γέμισμα με Swiss Super-LumiNova ποιότητας X1 σε όλους τους δείκτες των εξήντα λεπτών. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που το συναντάμε σ’ ένα Pelagos FXD. Η λεπτομερής διαβάθμιση χρησιμοποιείται από τους δύτες για τον υπολογισμό του χρόνου που έχει παρέλθει από την κατάδυσή τους.

  H εξηντάλεπτη  ένδειξη, είναι ένα νεύμα σε στρατιωτικές προδιαγραφές που επιτρέπει τον ακριβέστερο υπολογισμό του χρόνου μέχρι τα εξήντα λεπτά.

  Είναι επίσης σημαντικό για αυτούς, να υπολογίσουν τη στάση αποσυμπίεσης που τους επιτρέπει να επανέλθουν με ασφάλεια στην επιφάνεια. H εξηντάλεπτη  ένδειξη, είναι ένα νεύμα σε στρατιωτικές προδιαγραφές που επιτρέπει τον ακριβέστερο υπολογισμό του χρόνου μέχρι τα εξήντα λεπτά.

  Μένοντας πιστή στα χαρακτηριστικά που έκαναν αυτά τα ρολόγια εργαλεία στους καρπούς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, η TUDOR συνοδεύει το νέο FXD με δυο NATO λουράκια. Ενα υφασμάτινο πράσινο (χακί) με μια λεπτή κόκκινη ρίγα στην μέση, που είναι και η προσωπική μου προτίμηση, και ένα μαύρο από καουτσούκ με ανάγλυφο υφασμάτινο μοτίβο.

  Η TUDOR έχει υποστηρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ως προμηθευτής εκδοθέντων ρολογιών.

  Στις δεκαετίες που πέρασαν, η TUDOR έχει υποστηρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ως προμηθευτής εκδοθέντων ρολογιών. Το 1965 με την πρώτη έκδοση του Εγχειριδίου της Ομάδας Υποβρύχιας Κατάδυσης, ένα TUDOR Oyster Prince Submariner ref.7928 απεικονίζεται δίπλα στην παράγραφο “Diving Watch”. Το εγχειρίδιο ήταν ένα ουσιαστικό κομμάτι της βιβλιογραφίας για τους νέους χειριστές, καθώς μελετούσαν τις επιχειρησιακές διαδικασίες UDT.

  Αργότερα, το 1973, το εγχειρίδιο US Navy Diving απαριθμεί τα TUDOR Oyster Prince Submariner κάνοντας αναφορές στα 7016 και 7021 ως «εγκεκριμένα από το Ναυτικό» καταδυτικά ρολόγια. Το 1974, εισήχθη το σύστημα National Stock Number για την παρακολούθηση του συστήματος ανεφοδιασμού του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

  Με δύο λουράκια. Υφασμάτινο και καουτσούκ.

  Από το 1978, με τον κωδικό 6645-01-068-1088, ένας αξιωματικός εφοδιασμού μπορούσε να αγοράσει και να προσφέρει ένα TUDOR Oyster Prince Submariner ref.9411, ή μεταγενέστερα 76100, σε έναν εγκεκριμένο ναύτη ή χειριστή που χρειαζόταν ένα αξιόπιστο καταδυτικό ρολόι εγκεκριμένο από το Ναυτικό. Αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία καταχώρησης καταλόγου προμηθειών αποσύρθηκε μόλις το 2004.

  Πρόκειται για ένα σκιαγράφημα της ιστορίας σμιλεμένο από τις νεότερες νότες της τεχνολογίας, με κεντρικό πυλώνα το όραμα των ανθρώπων της TUDOR για την αναζήτηση του ιδανικού. Η τιμή του ανέρχεται σε 4.260€

   

  //Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της TUDOR

   

  Διαβάστε ακόμα: Θαυμάζουμε τον «El Primero». Τον ιστορικό χρονογράφο της Zenith.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top