Σύσσωμο το team του brand Scala στην είσοδο της Pitti Uomo.

Ήταν ένας αρχιτέκτονας, μια δημοσιογράφος, ένας οικονομικός διευθυντής, ένας «longevity expert», τρεις επιχειρηματίες, ένας δικηγόρος και μια αρχιτέκτονας κήπων, ένας ράφτης, ένας φωτογράφος, ένας καλλιτέχνης/μοντέλο, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και ένας ποιητής. Όχι, δεν είναι κάποιο καλοστημένο παραμύθι στην Φλωρεντία. Είναι η ομάδα φίλων που συνέθεσαν το Team SCALA και βρέθηκαν στην 105η έκθεση Pitti Uomo.

Για ένα τετραήμερο κάθε Γενάρη αυτή η, σαν μουσείο, πόλη, μετατρέπεται σε μια παλέτα ανδρικού στυλ. Ο κόσμος επικοινωνεί στους δρόμους χωρίς να λέει πολλά. Ένα βλέμμα που στέκεται λίγο παραπάνω στις λεπτομέρειες διαδέχεται ένα δειλό χαμόγελο και η επικοινωνία  κλείνει μ’ένα νεύμα του κεφαλιού και ένα Buongiorno, για τους πιο τολμηρούς.

Όλη η παρέα των Ελλήνων του team Scala υπηρετούσε μια κομψή αλητεία, χωρίς στυλιστική σοβαροφάνεια.

Αριστερά ο δημιουργός του brand Scala Νικόλας Μπαρελιέ. Δίπλα του το μοντέλο του brand John Armstrong. (Φωτογραφία: Μιχάλης Τεκέρταλης)

Φέτος περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του Fortezza da Basso, του μνημειώδες φρουρίου όπου φιλοξενείται η έκθεση.

Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα και στον αφρό της μνήμης μου έχουν μείνει οι έντονες στιγμές από τις ημέρες αυτές με την ομάδα, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως το κοινό στοιχείο όλων των στιγμών μας ήταν η αύρα που μας συνόδευε όπου και αν βρεθήκαμε. Υπηρετούμε όλοι μια κομψή αλητεία, αποφεύγοντας την στυλιστική σοβαροφάνεια.

Απολαμβάναμε την στιγμή και αυτό μας έκανε να μοιάζουμε με μια ανέμελη συντροφιά, μια κομψή παρέα.

Αριστερά η Ανδρονίκη Ξημέρη μαζί με τους Πάνο Κουβέλη και Νικόλα Μπαρελιέ. Δεξιά ο Παναγιώτης Μπλέτσας με την Χριστίνα Γκουτζιώνη. (Φωτογραφίες Μιχάλης Τεκέρταλης)

Είμαστε σχεδόν μια ντουζίνα άνθρωποι που αγαπούν το στυλ σε κάθε του μορφή, εκτιμούν το καλό φαγητό και θα βρουν το χαμόγελο τους ακόμη και σε ένα «στραβό» περιστατικό. Βυθιζόμαστε σε κουβέντες που μας θυμίζουν γιατί αξίζει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.

Δίχως να αμελούμε τα πρωινά μας καθήκοντα, κάθε μέρα μαζευόμασταν στην Piazza della Republica ή στην Piazza di San Giovanni και αναχωρούσαμε περπατώντας προς την Pitti. Στο δρόμο, μας γοήτευαν τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες φιγούρες.

Έξαλλες, παρδαλές, σικάτες, ντελικατες και αριστοκρατικές, μπορούσες να εντοπίσεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Εγώ πάντα κυνηγάω να βρω την ανεπιτήδευτη σταγόνα μέσα σ’ έναν ωκεανό αμηχανίας. Το σίγουρο σημείο που την έβρισκα πάντα, ήταν η παρέα μας.

Δίχως να θέλουμε να αποδείξουμε τίποτε σε κανέναν, απολαμβάναμε την στιγμή και αυτό μας έκανε να μοιάζουμε με μια ανέμελη συντροφιά, μια κομψή παρέα που περνούσε όμορφα.

Ο Νικόλας μας «αρωμάτισε» με ένα άρωμα υπερηφάνειας όταν μετέδιδε στους καλεσμένους του “Salon of Excellence” στο Palazzo Gaddi την φιλοσοφία του brand SCALA.

Αριστερά ο Νικόλας Μπαρελιέ. Δεξιά οι Τάσος Βλάχος, John Armstrong και Νικόλας Μπαρελιέ. (Φωτογραφίες: Μιχάλης Τεκέρταλης)

Τα απογεύματα μας γέμισαν από events που μας είχε προγραμματίσει η αγαπητή Ανδρονίκη Ξημέρη και γευστικά δείπνα σε τρατορίες και εστιατόρια που απλώνονταν σαν χαλί για να υποδεχτούν τις ατελείωτες κουβέντες και τα γοερά μας γέλια.

Όλο αυτό το μυσταγωγικό πενθήμερο έκρυβε και ένα άρωμα υπερηφάνιας, αυτό που μας «αρωμάτισε» ο Νικόλας όταν με την γεμάτη από ενθουσιασμό φωνή του, μετέδιδε στους καλεσμένους του “Salon of Excellence” στο Palazzo Gaddi την φιλοσοφία του brand SCALA. Γεννώντας ερωτήματα για το αν το περίσσιο πάθος, το μελετημένο πατρόν, η πρώτη ύλη, η αφοσίωση και γενικότερα το Design & Made in Greece μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στο διαχρονικό Made in Italy. Η απάντηση ήταν σαφής, για εμάς.

Κάθε Γενάρη, για ένα τετραήμερο η Φλωρεντία μετατρέπεται σε μια παλέτα ανδρικού στυλ.

Μία ανδροπαρέα του team Scala: από αριστερά, Αλέξανδρος Κρητικός, Δημήτρης Λαδιάς, Τάσος Βλάχος, Παναγιώτης Μπλέτσας και ο ανταποκριτής μας Μιχάλης Τεκέρταλης.

Αν έχετε φτάσει ως εδώ θα έχετε ταξιδέψει με λέξεις και εικόνες εκεί που ήδη ανυπομονούμε, σαν μικρά παιδιά, να πάμε του χρόνου. Διότι το Scala team ολοένα θα μεγαλώνει! Μέχρι τότε, απολαύστε τον χρόνο που κυλά.

 

Διαβάστε ακόμα: Όλοι οι Έλληνες της Pitti Uomo

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top