Most Viewed

Με θέα τη θάλασσα των Οινουσσών και την ακτογραμμή της Μικράς Ασίας και μέσα σε ένα τοπίο από ελιές και σχοίνους, αυτή η σύγχρονη οικία χτίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο SOUTH architecture στα πρότυπα των ορθογώνιων αγροτόσπιτων που συναντάται παραδοσιακά στη Χίο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Fotis Zapaniotis Associated Architects έδωσε δεύτερη ζωή σε ένα μεσοπολεμικό διαμέρισμα στο Μετς δίχως να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην κάτοψή του, αλλά κάνοντας συγκεκριμένες επεμβάσεις αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Anaktae σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη μετέτρεψαν το εμβληματικό κατάστημα του οίκου Parthenis στη Μύκονο σ'έναν πολυλειτουργικό χώρο που συνδυάζει μόδα, καφέ και εστιατόριο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οραματιστής από τους λίγους. Δανδής, εραστής των γρήγορων αυτοκινήτων, παραβίασε όλους τους κανόνες τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή. Γεννήθηκε πριν από 155 χρόνια (8 Ιουνίου 1867) στο Ουισκόνσιν. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο block722 σχεδίασε μια ιδιωτική κατοικία στη Λευκάδα που διατηρεί την ιδιωτικότητά της καθώς είναι εν μέρει υπόσκαφη, δίχως να χάνει την άπλετη θέα προς τη θάλασσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Tenon Architecture προχώρησε στην ανακαίνιση ενός χώρου γραφείων που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του Οnassis Group στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα είναι καινοτόμο, καθώς συνδυάζει οργανικά δύο διαφορετικές φιλοσοφίες σε έναν ενιαίο χώρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 ετών της, η εταιρία Deloudis ανακαίνισε ριζικά το showroom της στον Άλιμο διατηρώντας τα στιβαρά στοιχεία του και προσθέτοντας σύγχρονες και λειτουργικές πινελιές. Μιλάει στο Andro o δημιουργικός διευθυντής του γραφείου Stage Design Office, Σταύρος Παπαγιάννης, που επέβλεψε την ανακαίνιση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η σύλληψη ανήκει στον φωτογράφο Γιώργο Κορδάκη που μιλάει στο Andro για το πώς υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο OOAK architects και πώς στηρίχθηκε οικονομικά από λατινοαμερικανούς και έλληνες επενδυτές. Αυτή τη στιγμή το Imperfecto έχει γίνει talk of the town και μπήκε στα 40 καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ζωή του θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία. Γεννημένος σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Μπουρκίνα Φάσο μέσα σε δύσκολες συνθήκες, έφτασε σήμερα να παίρνει το σπουδαίο αρχιτεκτονικό Βραβείο Pritzker 2022 (ο πρώτος μαύρος αρχιτέκτονας που το λαμβάνει). Τα έργα του είναι πρωτοποριακά, οικολογικά, έχουν ρίζες από τα στοιχεία του τόπου του, ενώ στην κατασκευή τους εμπλέκονται τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Μαντώς Σαμίου μετέτρεψε ένα πρώην εργαστήριο μετάλλων σε ένα πλήρως λειτουργικό ζυθοποιείο και αίθουσα μπύρας με σύγχρονη βιομηχανική αισθητική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πετρόχτιστη, φτιαγμένη με τοπικά υλικά και πλήρως ενταγμένη στο σιφνέικο τοπίο, η κατοικία που δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο AKA – Apostolou Colakis Architects είναι ένα καλό παράδειγμα σεβασμού στην αυθεντικότητα των ελληνικών νησιών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση εκτός Αθήνας του Ομίλου Donkey Hotels, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου. Θα διαθέτει 120 δωμάτια, ενώ φιλοδοξεί να δώσει έμφαση στην τέχνη, τη γαστρονομία, την ευεξία και την απλότητα. Το resort θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαριά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top