Εξωτερική και εσωτερική όψη.

  Στη «ζωντανή» καρδιά της Αθήνας, ένα δημόσιο κτίριο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση από τους καταξιωμένους αρχιτέκτονες του αρχιτεκτονικού γραφείου ΟΑΑΚ. Αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του τεσσάρων αστέρων Social Hotel στο Κολωνάκι, το οποίο διαθέτει 24 προσεκτικά επιμελημένα δωμάτια.

  Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τη ζωντανή ζωή της πόλης.

  Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τη ζωντανή ζωή της πόλης και τη συνδύασαν με την επιθυμία για κομψότητα και ηρεμία.

  Το όραμα των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να ζήσουν αυθεντικά την Αθήνα. Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τη ζωντανή ζωή της πόλης και τη συνδύασαν με την επιθυμία για κομψότητα και ηρεμία.

  Κυριαρχούν τα έντονα χρώματα (κόκκινα μάρμαρα στο δάπεδο και τη σκάλα, μπλε κοβαλτίου στο έπιπλο της υποδοχής).

  Στο Κολωνάκι, κατά μήκος της εμβληματικής οδού Βουκουρεστίου, αυτή η στρατηγική τοποθεσία εξυπηρετεί απρόσκοπτα τόσο τους ταξιδιώτες αναψυχής όσο και για επαγγελματίες. Με την είσοδο στο ισόγειο του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες καλωσορίζονται σε έναν χώρο που ξεπερνά τα όρια μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής σφαίρας.

  Με ξεχωριστή είσοδο από τον κεντρικό χώρο της ρεσεψιόν, αυτό το επίπεδο στεγάζει ένα νέο εστιατόριο και μπαρ – που προορίζεται να γίνει ένα σημείο συνάντησης τόσο για ταξιδιώτες όσο και για ντόπιους.

  Η πρόσφατα σχεδιασμένη λευκή πρόσοψη, διακοσμημένη με ελληνικά αρχιτεκτονικά μοτίβα.

  Αντλώντας έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης και τον διαχρονικό σχεδιασμό, το επταώροφο ξενοδοχείο διαθέτει μια ποικιλία από επιλογές δωματίων και σουίτες.

  Ζωντανός και ανοιχτός, ο χώρος στοχεύει στην απρόσκοπτη αλληλεπίδραση με την πόλη, προσφέροντας μια πρώτη γεύση από την πλούσια, αυθεντική και αναβράζουσα ζωή της Αθήνας. Κυριαρχούν τα έντονα χρώματα (κόκκινα μάρμαρα στο δάπεδο και τη σκάλα, μπλε κοβαλτίου στο έπιπλο της υποδοχής) ώστε να προκαλούν το ενδιαφέρον των περαστικών. Το εφέ του καθρέφτη χρησιμοποιείται και στο εσωτερικό, συμβάλλοντας σημαντικά στην αίσθηση του χώρου, καθώς τον κάνει να μοιάζει μεγαλύτερος.

  Η είσοδος στη reception παραμένει ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο χώρο.

  Το εστιατόριο αξιοποιεί τον υπαίθριο δημόσιο χώρο της στοάς, ο οποίος φωτίζεται με τρόπο που τονίζει τη συνέχεια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η είσοδος στη reception παραμένει ανεξάρτητη και πιο προστατευμένη.

  Κάθε χώρος ενσωματώνει κορυφαία γηγενή υλικά, λουσμένα σε ηρεμιστικούς ουδέτερους τόνους.

  Αντλώντας έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης και τον διαχρονικό σχεδιασμό, το επταώροφο ξενοδοχείο διαθέτει μια ποικιλία από επιλογές δωματίων και σουίτες. Κάθε χώρος ενσωματώνει κορυφαία γηγενή υλικά, λουσμένα σε ηρεμιστικούς ουδέτερους τόνους.

  Η κρεβατοκάμαρα είναι σε ήρεμους τόνους.

  Το φύλλωμα που κοσμεί την πρόσοψη λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, προσφέροντας επιπλέον ιδιωτικότητα, φιλτράροντας τον θόρυβο και καθαρίζοντας τον αέρα.

  Η πρόσφατα σχεδιασμένη λευκή πρόσοψη, διακοσμημένη με ελληνικά αρχιτεκτονικά μοτίβα, χρησιμεύει ως απόδειξη της ενσωμάτωσης του ξενοδοχείου στο τοπίο της πόλης. Το φύλλωμα που κοσμεί την πρόσοψη λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, προσφέροντας επιπλέον ιδιωτικότητα, φιλτράροντας τον θόρυβο και καθαρίζοντας τον αέρα.

  Το εσωτερικού ενός από τα δωμάτια.

  Με τον πλούσιο πολιτισμό, τον τρόπο ζωής και τα ιστορικά μνημεία της Αθήνας σε μικρή απόσταση με τα πόδια, οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν μια συναρπαστική περιπέτεια. Το γυμναστήριο του ξενοδοχείου στον τελευταίο όροφο προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα στο λόφο του Λυκαβηττού.

   

  Φωτογραφίες: Yiorgos Kordakis & Dimitris Chachlas.
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το thegreekfoundation.com.

   

  Διαβάστε ακόμα: Monument Athens Hotel: Ακόμα ένα στολίδι του Τσίλερ ξαναζεί στην πόλη.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top