O δημιουργός της Villa della Vita δεν εφείσθη κανενός εξόδου για να δημιουργήσει ένα από τα πιο ξεχωριστά ακίνητα στο νησί.

  Όπως στις δημοπρασίες έργων τέχνης το κοινό έχει την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαίους πίνακες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, έτσι και η προσφορά προς πώληση ενός ιστορικού ακινήτου αποτελεί μια στιγμή που ένα αξιόλογο κτίριο βγαίνει πρόσκαιρα από την ιδιωτική στη δημόσια σφαίρα και μας δίνει μια αφορμή και ευκαιρία να το γνωρίσουμε και να το θαυμάσουμε, προτού αποσυρθεί και πάλι στον χώρο της ιδιωτικότητας. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η Villa della Vita στην Ύδρα, που αυτή τη στιγμή διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής Σωτηρόπουλος.

  Όποιος έχει επισκεφθεί την Ύδρα είναι πολύ πιθανόν να έχει προσέξει τη βίλα στο άνω άκρο του οικισμού, αριστερά λίγο πιο ψηλά από το ιστορικό αρχείο. Ή μπορεί και να μην την έχει προσέξει, γιατί αν και βρίσκεται σε επιβλητική θέση με θέα το λιμάνι του νησιού, ο αρχιτέκτονας  φρόντισε να «σπάσει» τους όγκους και να μοιράσει τα 617 τ.μ. με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι αποτελείται από επιμέρους κτίρια, εντάσσοντας έτσι ομαλά το συγκρότημα στην ιστορική αρχιτεκτονική και τα τοπικά μεγέθη. Αποτελεί έτσι συνέχεια αλλά και τέλος του οικισμού, βλέπει χωρίς να φαίνεται, και ενώ είναι τόσο κεντρικά τοποθετημένη, διαθέτει ιδιωτικότητα.

  Το υπέροχο εσωτερικό της βίλας προσφέρεται πλήρως επιπλωμένο με μια εξαιρετική συλλογή επίπλων και έργων τέχνης.

  Η αισθητική της Villa della Vita έχει δοκιμαστεί και έχει αντέξει στο χρόνο.

  Το όνομα, «Το σπίτι της ζωής», το έδωσε ο αρχικός ιδιοκτήτης, ένας Αμερικάνος από το Τέξας, ο οποίος ερωτεύτηκε το νησί αλλά και μια γυναίκα από την Ύδρα και θέλησε να φτιάξει μια ονειρική φωλιά για να στεγάσει τον έρωτα τους. Και πράγματι, μόνο ένας ερωτευμένος θα μπορούσε να χτίσει ένα τέτοιο σπίτι, που μοιάζει σαν ένα δώρο για τις αισθήσεις· γιατί ο δημιουργός του δεν εφείσθη κανενός εξόδου για να δημιουργήσει ένα από τα πιο ξεχωριστά ακίνητα στο νησί, και όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του είναι της υψηλότερης ποιότητας. Αυτό συνέβη το 1984, όταν η πολυτέλεια ήταν ακόμα κομψή, ευφάνταστη και πραγματική, πολύ πριν την επέλαση του μινιμαλισμού και της έντονης προβολής του πλούτου. Η αισθητική του ακινήτου αυτού έχει δοκιμαστεί και έχει αντέξει στο χρόνο.

  Η πισίνα τροφοδοτείται με γλυκό νερό από έναν καταρράκτη που αναδύεται από τη βραχώδη πλαγιά. Δίπλα της υπάρχει ένας σκιερός χώρος μπαρ και ένα δωμάτιο σιέστας με ντους.

  Η πισίνα έχει μέγεθος πενήντα τετραγωνικά μέτρα και βάθος πάνω από δύο μέτρα.

  Επιπλέον, είναι ένα σπίτι προσαρμοσμένο στο μεσογειακό κλίμα και μελετημένο για να απολαμβάνεις κάθε ώρα της ημέρας και κάθε εποχή του χρόνου με διαφορετικό τρόπο, συμπυκνώνοντας τα χαρακτηριστικά κάθε στιγμής σε ένα υπέροχο βίωμα. Κάθε μία από τις πολλές βεράντες του προσφέρονται για διαφορετικές ώρες της ημέρας. Η βεράντα πρωινού δίπλα από το κυρίως υπνοδωμάτιο δέχεται το πρώτο ήπιο φως της ημέρας. Στη βεράντα της πισίνας μπορεί κανείς να περάσει ένα χαλαρό πρωινό κάνοντας ηλιοθεραπεία και ακούγοντας τον παφλασμό του καταρράκτη. Για το ζεστό υδραίικο μεσημέρι υπάρχει η αμπελοσκίαστη βεράντα του μεσημεριανού. Και για το βράδυ, η βεράντα ηλιοβασιλέματος με θέα πάνω από το λιμάνι.

  Eίναι ένα σπίτι προσαρμοσμένο στο μεσογειακό κλίμα και μελετημένο για να απολαμβάνεις κάθε ώρα της ημέρας με διαφορετικό τρόπο.

  Τα πολλά παράθυρα προσφέρουν άπλετη θέα και φως αλλά και δημιουργούν αίσθηση συνέχειας με το ύπαιθρο τις ημέρες της αιθρίας.

  Μοναδικό πραγματικά χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι το υπόστεγο πέτρινο περίπτερο σε ελαφρά απόσταση από το κυρίως κτίριο και σε θέση του οικοπέδου με προνομιακή θέα, από το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη δύση του ήλιου και την ανατολή του φεγγαριού στο πιο ρομαντικό σκηνικό. Είναι χτισμένο από ασβεστόλιθο που έχει κοπεί στο χέρι σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ενώ οι μεγάλες καμάρες θυμίζουν πραγματικά αυτοκρατορική αίθουσα. Μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες ομάδες επισκεπτών που θα απολαύσουν το δείπνο ἠ το γεύμα τους χαίρονται την μοναδική του ατμόσφαιρα και την εκπληκτική θέα στην πόλη της Ύδρας και στη θάλασσα προς την Πελοπόννησο.

  Οι μεγάλες καμάρες του πέτρινου περιπτέρου θυμίζουν πραγματικά αυτοκρατορική αίθουσα.

  Από το πέτρινο περίπτερο της αυλής μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη δύση του ήλιου και την ανατολή του φεγγαριού στο πιο ρομαντικό σκηνικό.

  Γὐρω από το πέτρινο περίπτερο ανοίγονται οι καταπράσινοι κήποι του κτήματος που κατηφορίζουν στην πλαγιά του λόφου σε βαθμιδωτές βεράντες, άνετες και ευρύχωρες, που φτάνουν μέχρι την κορυφή σχεδόν του λόφου και προσφέρονται τόσο για ήρεμους περιπάτους, όσο και για να φιλοξενήσουν μεγάλης κλίμακας διασκεδάσεις. Η βλάστηση είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ χειροποίητοι πέτρινοι τοίχοι συνδέουν τις φυσικές εξάρσεις των βράχων. Η συνολική έκταση 2.829 τ.μ. των περίτεχνα διαμορφωμένων κήπων, περιλαμβάνει και ιδιωτικό πηγάδι.

  Το υπέροχο εσωτερικό της βίλας προσφέρεται πλήρως επιπλωμένο με μια εξαιρετική συλλογή επίπλων και έργων τέχνης. Ξεχωρίζει η ευφάνταστη χρήση μαρμάρου, ενός υλικού με ομορφιά αλλά και μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Το σαλόνι είναι κομψό αλλά και προσεκτικά διαμορφωμένο ώστε να είναι ένα άνετο δωμάτιο για να ζει κανείς. Τα πολλά του παράθυρα προσφέρουν άπλετη θέα και φως αλλά και δημιουργούν αίσθηση συνέχειας με το ύπαιθρο τις ημέρες της αιθρίας.

  Η Villa della Vita θα μπορούσε να είναι το αρχοντικό ενός κοσμογυρισμένου Υδραίου καπετάνιου.

  Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι μια αυτόνομη σουίτα που παρέχει απόλυτη ιδιωτικότητα και άνεση. Περιλαμβάνει καθιστικό με τζάκι, καθώς και μαρμάρινη βεράντα πρωινού, με θαυμάσια στηθαία και παγκάκι από μάρμαρο, που μοιάζουν εμπνευσμένα από τους πίνακες του Lawrence Alma – Tadema (1836-1912) ή του John William Godward (1861-1922). Το τεράστιο κυρίως μπάνιο διαθέτει τζακούζι, κρεβάτι μασάζ και ντους υψηλής πίεσης με τέσσερις κεφαλές. Είναι σαν μαρμάρινη γούρνα εμπρός από το μεγάλο παράθυρο. Εκεί την ημέρα μπορείτε να κάνετε το ντους σας απολαμβάνοντας τη θέα και το βράδυ μια ευειδής κυρία ή δεσποινίς να λουστεί υπό το φως των κεριών.

  O αρχιτέκτονας  φρόντισε να «σπάσει» τους όγκους και να μοιράσει τα 617 τ.μ. με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι αποτελείται από επιμέρους κτίρια.

  Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι μια αυτόνομη σουίτα που παρέχει απόλυτη ιδιωτικότητα και άνεση.

  Υπάρχουν ακόμα τρία υπνοδωμάτια επισκεπτών, το καθένα με ένα πλήρες μπάνιο. Η κύρια κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με συσκευές, υαλικά και πιάτα, ενώ υπάρχει και μια μοναδική υπόγεια κάβα κρασιών. Μια δεύτερη μεγάλη και επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα βρίσκεται δίπλα στο υπόστεγο πέτρινο περίπτερο και την τραπεζαρία του. Τέλος, η πισίνα έχει μέγεθος πενήντα τετραγωνικά μέτρα και βάθος πάνω από δύο μέτρα. Τροφοδοτείται με γλυκό νερό από έναν καταρράκτη που αναδύεται από τη βραχώδη πλαγιά. Δίπλα της υπάρχει ένας σκιερός χώρος μπαρ και ένα δωμάτιο σιέστας με ντους.

  Το όνομα, «Το σπίτι της ζωής», το έδωσε ο αρχικός ιδιοκτήτης, ένας Αμερικάνος από το Τέξας, ο οποίος ερωτεύτηκε το νησί αλλά και μια γυναίκα από την Ύδρα.

  Παρά την πολυτέλεια και το μέγεθός της, η Villa della Vita θα μπορούσε να είναι το αρχοντικό ενός κοσμογυρισμένου Υδραίου καπετάνιου, σαν αυτούς που περιέγραψε ο αναπληρωτής Γάλλος πρόξενος Ωγκύστ ντε Ζασώ στο ιστορικό Υπόμνημα του 1810. Αυτή τη στιγμή, το ακίνητο πωλείται πλήρως φροντισμένο και εξοπλισμένο κυριολεκτικά «με το κλειδί στο χέρι».

  Αυτή η μοναδική κατοικία διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος.

   

  // Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Πως ο Λέοναρντ Κοέν απέκτησε το περίφημο σπίτι του στην Ύδρα.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top