Η νέα συλλογή της Acqua di Parma Signatures of the Sun.

H Acqua di Parma είναι ένας οίκος αναζητήσεων. Με ένα καλοστημένο μάρκετινγκ περνάει από τη μία φάση στην άλλη έχοντας σταθερές την κληρονομιά της και τη ματιά της στην τέχνη. Πράγμα που φαίνεται στις καμπάνιές της.

Ας θυμηθούμε το λανσάρισμα της Colonia Pura όπου πρωταγωνιστούσε Will Chalker, βρετανικής καταγωγής μοντέλο, μαζί με την οικογένειά του. Τώρα η σκυτάλη γύρισε στα πάτρια εδάφη, τα ιταλικά, στα οποία παίζει ο instant artist Μαουρίτσιο Γκαλιμπέρτι με τα οπτικά του ψηφιδωτά που μεταφράζουν αισθητικά τη νέα συλλογή Signatures of the Sun.

Μυρίζοντάς τα αρώματα της νέας συλλογής καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει κάτι γνωστό, σαν μια μακρινή ανάμνηση.

Υπογραφές του ήλιου λοιπόν μέσα από την προσέγγιση του Γκαλιμπέρτι που εστιάζει στη στιγμιαία φωτογραφία και τον αφαιρετικό κατακερματισμό για να δημιουργήσει μια νέα ιστορία. «Η εμπειρία μου με την καμπάνια της Acqua di Parma ήταν εξαιρετική. Δούλεψα με μια γυναικεία ομάδα, αφοσιωμένη και ξεκάθαρη. Ήμουν ένας απέναντι σε πολλές» λέει ο Γκαλιμπέρτι μεταξύ γλυκού και καφέ, στην παρουσίαση για το ελληνικό λανσάρισμα.

Ο Γκαλιμπέρτι έφτιαξε πάνω στη βάση του κίτρινου και του μαύρου –γνώριμων χρωμάτων του οίκου- ένα αφαιρετικό story board.

Και συνεχίζει αστειευόμενος: «η δουλειά αυτή ήταν σαν ένας γάμος. Ένας άντρας με δέκα γυναίκες, κάτι που φυσικά είναι μεταφορά. Στην αρχή ένιωσα κάποιο φόβο γιατί οι φωτογραφίες ομορφιάς στοχεύουν στην τελειότητα, ενώ η δική μου τέχνη συνδέεται με την ατέλεια, αλλά στη συνέχεια ο ενθουσιασμός μου κυριάρχησε». Έτσι ο Γκαλιμπέρτι έφτιαξε πάνω στη βάση του κίτρινου και του μαύρου –γνώριμων χρωμάτων του οίκου- ένα αφαιρετικό story board όπου το φυσικό φως ανακατεύεται με το κλασικό, μαύρο πλέον, μπουκάλι.

O instant artist Μαουρίτσιο Γκαλιμπέρτι με τα οπτικά του ψηφιδωτά μεταφράζει αισθητικά τη νέα συλλογή Signatures of the Sun.

Οι εικόνες μέσα στην αποσπασματικότητά τους μετατρέπονται σε ψιθύρους, θολούς και ποιητικούς, που αντανακλούν τα εννέα νέα αρώματα που απαρτίζουν τη συλλογή Signatures of the sun. Μυρίζοντάς τα καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει κάτι γνωστό, σαν μια μακρινή ανάμνηση. Ας πούμε η βανίλια, ένα take or leave it άρωμα. Στην κατά Acqua di Parma εκδοχή της παίρνει μια σπιρτάδα κεφάτη και φωτεινή, καθώς η μέθοδος είναι η απόσταξη μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή μέχρι να γεννηθεί η πιο καθαρή ηλιόλουστη εσάνς.

Με πρώτες ύλες σπάνια εσπεριδοειδή, όπως το Yuzu, το θάμνο του διαλογισμού, το σανταλόξυλο, το εύθραυστο άνθος της κερασιάς, το Sakura, το ποιητικό Oud, τον αίσιο Όσμανθο, το λουλουδάκι που ζει μόνο μια μέρα με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Ίσως κάτι να θυμίζει κι αυτό.

 

Η νέα συλλογή Signatures of the sun διατίθεται στα πολυκαταστήματα attica, στο atticabeauty.gr και στο Hondos στη Γλυφάδα.

 

Διαβάστε ακόμα: Τop 5 αρωματικά κεριά για να φτιάξετε ατμόσφαιρα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top