Apple_iPhone_6_Plus_Image_01

Το 6 Plus είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Το κρατήσαμε λοιπόν στα χέρια μας για συνεχόμενες μέρες, ζήσαμε μαζί του, μας έπεσε στο δρόμο, βγάλαμε φωτογραφίες, το φορτίσαμε ξανά και ξανά, τραβήξαμε βίντεο, κατεβάσαμε δεκάδες apps και, φυσικά, το είχαμε συνεχώς συνδεδεμένο στο 4G δίκτυο της Cosmote, η οποία και μας το προμήθευσε.

Μιλάμε για απόσταγμα εμπειρίας. Εμπειρίας του να ζεις καθημερινά με το phablet της Apple. Εμπειρία πρωτόγνωρη για κατόχους παλαιότερων συσκευών, γιατί το Plus είναι μεγάλο, πραγματικά μεγάλο. Τόσο μεγάλο που δύσκολα θα το κρατάς με το ένα χέρι και άλλο τόσο δύσκολα θα χωρέσει σε μια μπροστινή τσέπη παντελονιού. Η πίσω τσέπη ενδείκνυται, αλλά προσοχή, γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε το bendgate.

Apple_iPhone_6_Plus_Image_11

Το κεντρικό πλήκτρο του 6 Plus ενσωματώνει σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, επιτρέποντας στον κάτοχο να ξεκλειδώνει τη συσκευή με το δάχτυλο.

Δεν προσπαθήσαμε να το λυγίσουμε, φυσικά, ούτε να το καταστρέψουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγο το μεγάλο μέγεθος λίγο το υπερβολικά λεπτό σώμα και λίγο το εξαιρετικής ποιότητας αλλά «γλιστερό» αλουμίνιο συνθέτουν μιας πρώτης τάξεως συσκευή που έχει τάσεις… πτώσης.

Το μεγάλο σώμα υφίσταται γιατί η οθόνη είναι επίσης μεγάλη, με διαγώνιο 5.5” και ανάλυση Full HD. Με την Apple να δίνει, για πρώτη φορά, στο κάτοχο τη δυνατότητα να το κρατάει σε ξαπλωτή θέση, καθώς το λειτουργικό περιστρέφεται κατά 90 μοίρες. Φωτεινή, με ωραία χρώματα και άριστη ανάλυση, κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της, είτε σε χρήση Internet είτε για το καδράρισμα κατά τη λήψη φωτογραφιών. Μια λειτουργία που θα κάνει πολύ συχνά ο κάτοχος του Plus, καθώς η κάμερα είναι εξαιρετική.

Η μαγεία της κάμερας αποκαλύπτεται κατά την εγγραφή βίντεο, ειδικά με τη λειτουργία «super slow motion», επιτρέπoντας δημιουργία βίντεο σαν αυτά που δείχνει το National Geographic.

Ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας βοηθάει για καθαρότερες λήψεις και σε χαμηλό φωτισμό, το software κάνει τα πράγματα απλά και το hardware επιτρέπει ταχύτατες λήψεις με σφαιράτη εστίαση και ατελείωτο burst. Η μαγεία της κάμερας, όμως, αποκαλύπτεται κατά την εγγραφή βίντεο, ειδικά με τη λειτουργία super slow motion με την εγγραφή στα 240fps να επιτρέπει δημιουργία βίντεο σαν αυτά που δείχνει το… National Geographic.

Apple_iPhone_6_Plus_Image_02

Μεταλλικό σώμα τόσο λεπτό που το πάχος του μετά βίας υπερβαίνει τα 6 χιλιοστά. Με αποτέλεσμα η κάμερα να μη χωράει και να εξέχει ελαφρώς.

Από πλευράς επιδόσεων, το iPhone 6 Plus είναι ό,τι ταχύτερο έχει δημιουργήσει η εταιρεία από το Κουπερτίνο. Το λειτουργικό τρέχει σφαίρα, οι εφαρμογές εναλλάσσονται χωρίς καθυστέρηση και γενικότερα τα πάντα εκτελούνται άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Ενδιαφέρουσα θα βρούν, όσοι αρέσκονται στο να καταγράφουν τη καθημερινότητά τους, την εφαρμογή «Life», η οποία αξιοποιώντας ειδικούς αισθητήρες μπορεί να μετράει τα βήματα που κάνει ο χρήστης, την απόσταση που διανύει, αλλά και πόσα σκαλιά έχει ανέβει.

Το κερασάκι στη τούρτα είναι το κεντρικό πλήκτρο του iPhone 6 Plus, το οποίο και φέτος ενσωματώνει σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, επιτρέποντας στον κάτοχό του να ξεκλειδώνει τη συσκευή όχι χρησιμοποιώντας κάποιο κωδικό, αλλά… με το δάχτυλό του. Σε συνδυασμό με το σύστημα πληρωμών Apple Pay, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί τους επόμενους μήνες, το iPhone 6 Plus μετατρέπεται σε μια πιστωτική κάρτα και όλες οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται μέσω αυτού.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εξαιρετικό τηλέφωνο, ένα phablet για την ακρίβεια, το οποίο κάνει τα πάντα και τα κάνει υπερβολικά καλά. Το κόστος του είναι βέβαια υψηλό, φτάνοντας ακόμα και τα €1.100 για την έκδοση με τα 128GB. Από την άλλη, πότε η Apple είχε δημιουργήσει φθηνές συσκευές για να το κάνει τώρα;

Διαβάστε ακόμα: Για τις πρώτες επαφές του Andro με το iPhone 6, μπορείτε να ανατρέξετε στα εμπεριστατωμένα άρθρα του Αντώνη Ρουσσελιωτάκη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top