Η Κινεζική εταιρεία δε στοχεύει απλά να φτιάξει ένα καλό τηλέφωνο. Έχει βάλει στο μάτι τη Samsung και κυρίως την Apple, και με αυτούς φιλοδοξεί να συγκρίνεται.

Τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι κατασκευαστές smartphones που προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό το επόμενο flagship τους, αφήνουν πάντα κάποιες διαρροές πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Κάπως έτσι έχουμε φτάσει μερικές μέρες πριν από τα αποκαλυπτήρια του νέου, κορυφαίου Huawei Mate 20 Pro και έχουμε μάθει πολλά και διάφορα καλούδια. Κατ’ αρχάς ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό ότι θα φοράει τον ολοκαίνουριο Kirin 980, ένα SoC που ανακοινώθηκε στην IFA, το πρώτο που κατασκευάζεται με λιθογραφία στα 7nm και σύμφωνα με τις φήμες… πατάει κάτω σε επιδόσεις το κορυφαίο μέχρι σήμερα SnapDragon 845. Εκεί, που ο 845 είχε περίπου 250.000 score στο AnTuTu, ο 980 ξεπερνάει τις 300.000. Και δεν είναι μόνο αυτά, αφού το νέο τσιπάκι θα δίνει στο τηλέφωνο αυξημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ σε συνδυασμό με τα 6GB μνήμης που λέγεται πως θα έχει αλλά και τη τεράστια μπαταρία των 4200mAh, θα συνδυάζει επιδόσεις με μεγάλη αυτονομία.

Tο νέο τσιπάκι θα δίνει στο τηλέφωνο αυξημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Την εξωτερική εμφάνιση του Mate 20 Pro μάλλον την έχουμε δει. Οι φήμες που συνήθως επιβεβαιώνονται, λένε, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, πως θα έχουμε το ομορφότερο Mate και ίσως Huawei γενικότερα. Με οθόνη ανάλυσης 3140×1440 pixel αλλά άγνωστης ακόμα διαγωνίου (εμείς υπολογίζουμε κάτι μεταξύ 6,3’’-6,5’’) που καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη πρόσοψη και που έχει (μάλλον)κυρτές πλευρές, η Huawei δείχνει να έχει τελειοποιήσει τη διαδικασία κατασκευής για να σου δώσει το ποιοτικό τηλέφωνο που θες. Άλλωστε, η εταιρεία δε στοχεύει απλά να φτιάξει ένα καλό τηλέφωνο, έχει βάλει στο μάτι τη Samsung και κυρίως την Apple και με αυτούς φιλοδοξεί να συγκρίνεται.

Για να το κάνει αυτό πρέπει ταυτόχρονα να προσφέρει καινοτομία. Το έκανε με τις τρεις κάμερες που ενσωμάτωσε στο P20 Pro, ακόμα και με το εντυπωσιακό Twilight χρώμα του κατάφερε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Ετοιμάζεται να το ξανακάνει με το Mate 20 Pro, αφού και το Twilight χρώμα επιστρέφει σε παραλλαγή αλλά και οι τρεις κάμερες  επιστρέφουν σε παραλλαγή. Τοποθετημένες κεντρικά στο πίσω μέρος της συσκευής και σχηματίζοντας μια τετράδα μαζί με το flash, σίγουρα ξεχωρίζουν εμφανισιακά. Κανείς δε ξέρει γιατί η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη, αυτό που ξέρουμε όμως είναι πως η Leica πάλι έχει βάλει το χεράκι της και σίγουρα θα έχουμε έναν αισθητήρα από τους τρεις, με 40Mpixel και τα καλούδια που αυτός προσφέρει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, όπως στο  P20 Pro.

Επίσης, όπως φαίνεται, από αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, το Mate 20 Pro θα είναι το πρώτο τηλέφωνο μεγάλου κατασκευαστή που θα έχει ενσωματωμένο μέσα την οθόνη τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ναι, το έχουν κάνει μέχρι σήμερα διάφοροι μικροί Κινέζοι, όμως το να το βάζει στη ναυαρχίδα της η Huawei, σημαίνει πως είναι έτοιμο για χρήση. Το πώς ακριβώς λειτουργεί δε το γνωρίζουμε, όμως η λογική λέει πως σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο κάτω από την οθόνη θα υπάρχει η τεχνολογία και απλά θα ακουμπάς το δάχτυλο πάνω στην οθόνη για να ξεκλειδώσει η συσκευή. Φυσικά, θα έχει και ξεκλείδωμα με το πρόσωπο, άλλωστε το μεγάλο notch που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σχεδιάστηκε για να στεγάσει όχι μόνο τη μπροστινή κάμερα, αλλά και τους απαραίτητους αισθητήρες για γρήγορο και ασφαλές ξεκλείδωμα.

Πάνω – κάτω αυτά είναι όσα γνωρίζουμε για το Mate 20 Pro. Περισσότερα θα μάθουμε μέσα στην εβδομάδα, στο ειδικό event που θα διοργανώσει η Huawei στο Λονδίνο. Οπότε, αναμένουμε. Για ακόμη καλύτερα.

 

Διαβάστε ακόμα:Η Sony κυκλοφορεί και πάλι το 1ο PlayStation.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top