Οι δύο νέες high end συσκευές iPhone XS και XS Max της Apple μόλις προσγειώθηκαν (photo:apple).

Από την εποχή που ο Steve Jobs έλεγε πως οι χρήστες δε χρειάζονται μεγαλύτερες οθόνες, υπερασπιζόμενος τις μικρές οθόνες των αρχικών iPhone, έχει περάσει πολύ καιρός. Όλα τα τηλέφωνα πλέον έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις- έχοντας φυσικά και μεγαλύτερες οθόνες. Η Apple μέχρι φέτος όμως υστερούσε σε αυτό το τομέα, καθώς το περσινό iPhone X ήταν αυτό με τη μεγαλύτερη οθόνη, στις 5,8’’. Η ώρα ήρθε όμως φέτος για να κάνει το επόμενο βήμα, προσθέτοντας ένα ακόμα iPhone στη φαρέτρα της, δίπλα στο διάδοχο του X.

Τα λεφτά είναι πολλά, αν μη τι άλλο, αλλά η Apple ξέρει καλύτερα από όλους να πουλάει τέτοια προϊόντα.

Δυο οι νέες high end συσκευές λοιπόν, XS και XS Max, με τις τιμές να φτάνουν στα ύψη, καθώς το μεγαλύτερο XS Max στην έκδοση με 512GB φτάνει κοντά στα €1900! Αν δε σου φτάνουν τα ψιλά στη τσέπη γι αυτό, μπορείς να πας στο φθηνότερο XS με 64GB που σου ζητάει κάτι παραπάνω από €1200. Τα λεφτά είναι πολλά, αν μη τι άλλο, αλλά η Apple ξέρει καλύτερα από όλους να πουλάει τέτοια προϊόντα. Τι φοβερό και τρομερό όμως έχουν τα δυο τηλέφωνα; Αν εξαιρέσεις τις διαστάσεις τους και το μέγεθος/ανάλυση της οθόνης, στα υπόλοιπα είναι ίδια. Το XS έρχεται με Super OLED οθόνη 5,8’’, ενώ το XS MAX με 6,5’’ και μεγαλύτερης ανάλυσης. Το notch είναι εκεί και η έξοδος ακουστικών εξακολουθεί να μην υπάρχει. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη από ποτέ με το ανθεκτικό γυαλί να αγκαλιάζει αρμονικά τα μεταλλικά τμήματα, ενώ τα χρώματα που έχει επιλέξει για φέτος η Apple, δίνουν ακόμα περισσότερο premium τόνο στις συσκευές.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Apple, Jeff-Williams, στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση των νέων μοντέλων του iPhone στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια (photo:apple).

Η αλήθεια είναι πως χαίρεσαι να τα κρατάς, με το XS να έχει ιδανικές διαστάσεις για το περισσότερο κόσμο και το MAX να καταφέρνει να μην είναι μεγαλύτερο από το 8 Plus της οθόνης 5,5’’. Οι οθόνες είναι πανέμορφες και το FaceID λειτουργεί ταχύτερο σε σχέση με πέρυσι. Οι ίδιες οι συσκευές είναι εξαιρετικά γρήγορες, χάρη και στο νέο επεξεργαστή της Apple, τον A12, ο οποίος είναι ότι ταχύτερο έχει φτιάξει ποτέ η εταιρεία. Ο επεξεργαστής ενσωματώνει, όπως είναι της μόδας το τελευταίο χρόνο και ένα τμήμα που αφορά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό βοηθάει το κάτοχο του iPhone κυρίως στο τομέα της φωτογραφίας, πετυχαίνοντας καλύτερο και φυσικότερο αποτέλεσμα.

Οι ίδιες οι συσκευές είναι εξαιρετικά γρήγορες, χάρη και στο νέο επεξεργαστή της Apple, τον A12, ο οποίος είναι ότι ταχύτερο έχει φτιάξει ποτέ η εταιρεία.

Ο υπογράφων, σαφώς χαρούμενος για το ρεπορτάζ του.

Μια από τις δυνατότητες που προσφέρεται από τον επεξεργαστή σε συνδυασμό με το software της κάμερας είναι αυτή της αλλαγής του bokeh μετά τη λήψη φωτογραφίας. Βγάζεις κάποιο φίλο σου φωτογραφία με τις κεντρικές κάμερες, οι οποίες επιτρέπουν την αλλαγή του βάθους πεδίου. Αν δε σου αρέσει αυτό που έβγαλες την ώρα που το έκανες, μπορείς να το αλλάξεις μετά, δίνοντας περισσότερο ή λιγότερο blur στο background. Ναι, δε το κάνει πρώτη η Apple, αλλά τουλάχιστον φέτος γίνεται. Αυτό που όμως κάνουν καλύτερα φέτος τα νέα τηλέφωνα, σε σχέση με το περυσινό X, είναι να βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες.

Χαίρεσαι να τα κρατάς, με το XS να έχει ιδανικές διαστάσεις για το περισσότερο κόσμο.

Ο ένας αισθητήρας άλλαξε, μεγάλωσε σε pixel και μπορεί να απορροφά περισσότερο φως. Άρα να βγάζει καλύτερες , ειδικά σε χαμηλό φωτισμό και με ταχύτερη εστίαση, χάρη στα περισσότερα pixel που κάνουν αυτή τη δουλειά. Η δεύτερη, zoom κάμερα, έμεινε ίδια, όπως και η selfie cam, όμως ένα νέο χαρακτηριστικό έρχεται να κάνεις τις φωτογραφίες σου καλύτερες. Το Smart HDR χρησιμοποιεί και αυτό το Artificial Intelligence για να ενώσει σωστά τις πολλαπλές λήψεις που παίρνει η κάμερα (κεντρική ή selfie), πετυχαίνοντας ομοιόμορφο φωτισμό σε όλα τα σημεία της φωτογραφίας. Αν δε το δοκιμάσεις δε θα το καταλάβεις, η αλήθεια όμως είναι πως δουλεύει καλά.

Το XS Max έρχεται να δώσει χαρά στους λάτρεις των μεγάλων συσκευών, με τις δυο συσκευές της Apple να είναι οι καλύτερες που έχει φτιάξει η εταιρεία.

XS και XS Max έτοιμα για το “test drive” τους.

Αν δεν υπήρχε το XS Max, το XS θα ήταν ότι είναι κάθε S συσκευή που έχει παρουσιάσει η Apple τα τελευταία χρόνια, μια βελτιωμένη έκδοση σε όλα τα σημεία. Το XS Max έρχεται να δώσει χαρά στους λάτρεις των μεγάλων συσκευών, με τις δυο συσκευές της Apple να είναι οι καλύτερες που έχει φτιάξει η εταιρεία. Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι τεράστιος με τα Android smartphones σε πολλά πράγματα να είναι καλύτερα, ωστόσο σύμφωνα με αυτά που μάθαμε και το τεράστιο αριθμός προ-παραγγελιών, ο κόσμος αγαπά τα iPhone. Πάρα πολύ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc, Tim Cook  εξηγεί στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση των νέων μοντέλων του iPhone, γιατί ο κόσμος αγαπά ακόμη με μανία, το “μήλο” (photo:apple).

 

Ευχαριστούμε την Κωτσόβολος για τη διάθεση των συσκευών.

 

Info
Χωρητικότητες: 64GB, 256GB, 512GB.
Τιμές: από €1229.

Διαβάστε ακόμα: Η εξαιρετική κάμερα Sony A7R III (full frame, mirrorless).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top