Η Nikon δημιούργησε μια κρυστάλλινη replica της Model I, που απευθύνεται μόνο σε συλλέκτες.

  Δεν είμαι φωτογράφος για να πω αν πρόκειται για την καλύτερη μάρκα φωτογραφικών μηχανών. Όμως το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες. Αν θυμάμαι καλά, τη δεκαετία του ’80 σχεδόν όλα τα σπίτια στην Ελλάδα είχαν μια φωτογραφική Nikon (μαζί με μια Kodak για να μην ξεχνιόμαστε).

  Η Nikon έκανε τα πρώτα της βήματα το 1917 ως Nippon Kōgaku Κ.Κ. (το 1988 θα μετονομαστεί) ως εταιρεία οπτικών. Η μεγάλη στροφή στην πορεία της θα έρθει το 1948, όταν και θα κυκλοφορήσει την -πλέον- θρυλική πρώτη φωτογραφική της μηχανή Nikon I και δύο χρόνια αργότερα θα σπάσει τα ιαπωνικά σύνορα, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Πόλεμος της Κορέας και ο Αμερικανός φωτογράφος David Douglas Duncan, ο οποίος ανακάλυψε τους φακούς Nikkor και τους προσάρμοσε στη Leica του.

  Αυτή είναι η Nikon Model I του 1948.

  Σήμερα θεωρείται ένας από τους κολοσσούς των οπτικών και φωτογραφικών προϊόντων, με την αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 6,4 δις δολάρια. Και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της, παρουσιάζοντας μια διαφορετική μηχανή που δεν βγάζει φωτογραφίες.

  Η Crystal Nikon είναι μια κρυστάλλινη replica της Nikon I του 1948 από Swarovski, με το σκαλισμένο logo της εταιρείας να ξεχωρίζει. Όπως λένε και οι υπεύθυνοι της Nikon ο στόχος είναι να αποκτηθεί από συλλέκτες φωτογραφικών μηχανών.

  //Crystal Nikon

   

  Διαβάστε ακόμα: 5 από τα πιο όμορφα ρολόγια της Έκθεσης της Βασιλείας

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top