SONY DSC

«Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κίτρινο. Δεν ξέρω γιατί, δεν το φοράω ποτέ, ούτε επιλέγω κίτρινα αντικείμενα, αλλά μου αρέσει να το βλέπω».

Με τι ασχολείστε; Creative Marketing & Communications για την ΚΟΡΡΕΣ. Η ομάδα μας έχει την ευθύνη της εικόνας και της επικοινωνίας της μάρκας.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ; Συμπεριφορά. Είτε έμφυτη είτε καλλιεργημένη. Πώς μιλάς, πώς φέρεσαι, πώς αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις.

Πώς υπερασπίζεστε την αισθητική στη ζωή σας και στην κοινωνία μας; Μάλλον είμαι παρατηρητής.

Τι είναι, ή τι θα έπρεπε να είναι, για εσάς το σύγχρονο ελληνικό ύφος; Θα έπρεπε να είναι ευγενικό.

Τι είναι κακό γούστο; Το κακό γούστο συνήθως το ταυτίζω με αδιαφορία –μπορεί να είναι και λάθος αυτός ο τρόπος σκέψης.

Ποιες κακογουστιές σας αρέσουν; Σουβενίρ με θέμα τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας στυλ; Δίνω την εντύπωση ότι φοράω συνέχεια τα ίδια ρούχα.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στο στυλ των φίλων σας; Την ευγένεια.

Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζετε σε έναν άνδρα; Το ενδιαφέρον για ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Το ίδιο.

Ποιο μειονέκτημά σας σαρκάζετε; Την τάση να ωραιοποιώ καταστάσεις.

Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να είστε; Ένας συγγραφέας, πετυχημένος ή μη.

Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσατε να ζείτε; Σε μια μελλοντική ίσως. Θα ήθελα να δω τι έρχεται.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; Πώς το έχετε βάλει στη ζωή σας; Το κίτρινο. Δεν ξέρω γιατί, δεν το φοράω ποτέ, ούτε επιλέγω κίτρινα αντικείμενα, αλλά μου αρέσει να το βλέπω.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη του κόσμου και γιατί την έχετε αγαπήσει; Η Κωνσταντινούπολη. Έχω πάει 3-4 φορές αλλά πάντα νιώθω οικεία. Έχει ωραίες αντιθέσεις.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό νησί και πώς περνάτε εκεί όταν είστε χαλαρός και γήινος; Η Πάτμος, πηγαίνω αρκετά χρόνια. Είμαι όλη μέρα κάτω από ένα δέντρο στην παραλία. Έχει ωραίους ανθρώπους, ωραίες ιστορίες. Νιώθω ότι θα μπορούσα να μείνω εκεί κάποια στιγμή. Γνωρίζω πια κάποιους ντόπιους, κάποιους που πηγαίνουν κάθε χρόνο, είναι ωραίο αυτό το ετήσιο ραντεβού.

SONY DSC

«Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού μου στυλ; Δίνω την εντύπωση ότι φοράω συνέχεια τα ίδια ρούχα».

Πώς μοιάζει το σπίτι σας εσωτερικά; Παλιό, καλοδιατηρημένο διαμέρισμα με ξύλο και μάρμαρο, ελάχιστο χρώμα και πολλά βιβλία και περιοδικά.

Στα έργα ποιου ζωγράφου χωράει πιο καλά ή δική σας κοσμοαντίληψη; Στου Edward Hopper! Μοτέλ, μπαρ, βενζινάδικα, άδεια διαμερίσματα, αλλά και άγρια φύση, επαρχία, φάροι, θάλασσα.

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σάς έχει επηρεάσει; Συλλογή εικόνων ίσως παρά ένας συγκεκριμένος ήρωας. Μου αρέσει πάντα να βλέπω τον Fred Astaire ή τον Cary Grant, είναι κομψοί με ένα old school τρόπο. Ο Rod Taylor στα «Πουλιά» του Χίτσκοκ, ντυμένος άψογα σε όλες τις σκηνές, από την αρχή της ταινίας στην πόλη που εμφανίζεται πιο formal και στη συνέχεια λιγότερο αυστηρός αλλά κομψός.

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθετε μια πνευματική συγγένεια; Απομονώνω στοιχεία που εκτιμώ από διαφορετικούς ανθρώπους και εστιάζω σε αυτά ως αναφορές. Συνήθως με συγκινεί περισσότερο το όραμα ανθρώπων σε εποχές που τα ερεθίσματα ήταν μηδενικά ή τουλάχιστον τα χαρακτηρίζουμε εμείς έτσι σε σχέση με τα σημερινά. Μπορεί να είναι ο παππούς μου, μπορεί να είναι κάποιος διάσημος.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος; Με αυτό του χαρισματικού μουσικού.

Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη επένδυση που έχετε κάνει στην εμφάνισή σας; Η φθηνότερη επένδυση είναι μάλλον ένα καλοραμμένο παντελόνι που είχα πάρει από Αγγλία με 10 λίρες. Η πιο ακριβή, ένα αδιάβροχο που κόστιζε αρχικά όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το οποίο ενώ τελικά το πήρα στο ένα τρίτο της τιμής, παραμένει μια υπερβολική αγορά.

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας όπου αγοράζετε όμορφα πράγματα. Μου αρέσει πολύ ένα concept store στη Ζυρίχη, το TOWNHOUSE, το οποίο έχει και εξαιρετικό e-shop με μία πολύ «δυνατή» ομάδα από πίσω. Παρότι αγοράζεις online, σε καλούν στο τηλέφωνο, συζητάνε μαζί σου, μοιράζονται πληροφορίες που μπορεί να μην αναφέρονται ηλεκτρονικά. Βρίσκω πολύ όμορφα πράγματα (και custom made) στην Αθήνα, δεν πρόκειται για μυστικές διευθύνσεις αλλά για παιδιά με εξαιρετικό ταλέντο και καλές προτάσεις, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Σωτήρης Γεωργίου, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, η ομάδα ΣΟΜΦ.

Τι φοράτε από τον πατέρα σας ή τον παππού σας, έχει σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας; Ένα παλιό Seamaster του πατέρα μου και ένα μπλε μάλλινο pinstripe κοστούμι του.

Πώς θα επιθυμούσατε να ταφείτε; Surprise me.

 

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο ανθοπωλείο Καράφτη, Δορυλαίου 4, Πλ Μαβίλη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top