Οι χειροπέδες που σχεδίασε ο Tom Ford για λογαριασμό του οίκου Gucci το 1998. (Φωτογραφία: Grailed)

Ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν γράφαμε για την τάση που έχουν οι μεγάλοι fashion οίκοι να δημιουργούν αντικείμενα που ουσιαστικά κανείς δεν χρειάζεται και να τα πωλούν σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Όπως για παράδειγμα ο συνδετήρας του οίκου Prada που κόστιζε 160 ευρώ ή το τούβλο της εταιρίας Supreme που έκανε 25 ευρώ. Ναι, πιστεύω ότι τα 25 ευρώ για ένα τούβλο είναι πάρα πολλά.

Ωστόσο ο οίκος Gucci φαίνεται να πηγαίνει την υπόθεση «άχρηστα αντικείμενα / υψηλές τιμές» σε άλλο επίπεδο. Ή για την ακρίβεια το online shop Grailed που αποφάσισε να βγάλει στην αγορά τις χειροπέδες που είχε σχεδιάσει ο Tom Ford το 1998 για λογαριασμό του διάσημου ιταλικού οίκου, έναντι 65.000 δολαρίων.

Με μια πρώτη ματιά -και με μια δεύτερη και με μια τρίτη, για να λέμε την αλήθεια- 65.000 δολάρια για χειροπέδες είναι υπερβολικό ποσό. Έστω κι αν έχουν σχεδιαστεί από τον Tom Ford. Έστω κι αν έχουν πάνω τους το λογότυπο Gucci. Ωστόσο, κρύβουν πίσω τους μια περίεργη ιστορία – που και πάλι βέβαια δεν δικαιολογεί το υπερβολικό ποσό.

Μια ιστορία ζήλιας, συνωμοσίας και δολοφονίας, κρύβεται πίσω από τις χειροπέδες που σχεδίασε ο Tom Ford για τον οίκο Gucci το 1998.

Αυτές είναι οι χειροπέδες που είχαν τοποθετηθεί στην βιτρίνα του καταστήματος Gucci στη Φλωρεντία, την ημέρα που η Patrizia Gucci καταδικάστηκε ως ο εγκέφαλος πίσω από την δολοφονία του ισχυρού άνδρα του οίκου και πρώην συζύγου της Maurizio Gucci.

Ο Maurizio Gucci και η Patrizia είχαν παντρευτεί το 1973 και μετά από δύο παιδιά και 12 χρόνια γάμου, την εγκατέλειψε για μια νεότερη γυναίκα. Το 1991 βγήκε επίσημα και το διαζύγιο, αλλά η Patrizia δεν τον συγχώρεσε ποτέ. Προσέλαβε έναν εκτελεστή και οργάνωσε τη δολοφονία του Maurizio το 1995. Τελικά δύο χρόνια αργότερα συνελήφθη και το 1998 καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση.

Την ημέρα που το ιταλικό δικαστήριο ανακοίνωνε την απόφασή του, οι υπεύθυνοι του καταστήματος Gucci στη Φλωρεντία τοποθετούσαν στη βιτρίνα τις χειροπέδες του Tom Ford, ως «μαύρο χιούμορ αλλά και ένα μήνυμα ότι ο κόσμος τις μόδας δεν έχει ανάγκη τις άσχημες οικογενειακές διαμάχες» σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent.

Βέβαια, και πάλι, 65.000 δολάρια είναι υπερβολικά για χειροπέδες.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτή η θήκη για iPhone είναι η πιο ακριβή του κόσμου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top