Για να μην μοιάζουμε με… ναυαγό στην ευαίσθητη περιοχή.

Μαθαίνεις από μικρός την ιεροτελεστία του ξυρίσματος. Βλέπεις τον πατέρα σου ή τον μεγάλο σου αδελφό. Μαθαίνει πως αυτή η αποχώρηση των τριχών σε κάνει περισσότερο άντρα. Σε βάζει σε έναν κόσμο που ως πρόσφατα δεν ήξερες ότι υπήρχε.

Κανείς, όμως, δεν σου λέει πως υπάρχουν κι αλλού τρίχες που πρέπει να αφαιρεθούν ή, έστω, να τριμαριστούν. Φευ, το σώμα μας δεν αποτελείται μόνο από το πρόσωπο. Αν κάποιοι από εμάς, δε, είμαστε και περισσότεροι μαλλιαροί, τότε το ζήτημα έρχεται και δένει.

Πλάτη, στήθος, γάμπες, όλα χρειάζονται τη φροντίδα τους. Ακόμη κι αυτά το μαθαίνεις με τον καιρό. Τι γίνεται, όμως, με την ευαίσθητη περιοχή μας; Γιατί να θεωρείται λογικό για τις γυναίκες να προσέχουν τη δική τους και όχι για εμάς;

Με το ψαλίδι ή με κάποια κουρευτική μηχανή θα πρέπει να κάνετε αργές και απαλές κινήσεις.

Κι όμως, τα «κοσμήματά» μας θέλουν κι αυτά την περιποίησή τους. Κανένας θάμνος δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του κι αφού η φύση μας προίκισε ανάμεσα στα σκέλια με ουκ ολίγες τρίχες, οφείλουμε κι εμείς να τις προσέχουμε. Επομένως, τι κάνουμε;

Ενας βασικός κανόνας είναι μην ξυρίζουμε ποτέ βαθιά αυτή την περιοχή. Που σημαίνει μην διανοηθείτε να βάλετε κάποια συσκευή κοπής κοντά στο πέος σας, αν δεν θέλετε να έχετε κακά συναπαντήματα με τα εξωτερικά ιατρεία κάποιου νοσοκομείου. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τους όρχεις.

Με το ψαλίδι ή με κάποια κουρευτική μηχανή θα πρέπει να κάνετε αργές και απαλές κινήσεις όσο το δυνατόν κοντά στο δέρμα, αλλά δίχως να το αγγίζετε. Μην ξεχνάτε ποτέ πως το δέρμα που καλύπτει τους όρχεις είναι πολύ ευαίσθητο. Μην το μπερδέψετε ποτέ με το δέρμα στο σβέρκο ή στα χέρια σας. Καμία σχέση!

Ηλεκτρικό τρίμερ

Να θυμάστε πως δεν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ξυράφι στους όρχεις σας με αυτό που έχετε για το πρόσωπο. Θα χρειαστείτε κάτι πιο εξειδικευμένο. Οπως ας πούμε: ένα ξυράφι ασφαλείας ή μια ηλεκτρική κουρευτική μηχανή. Ένα ηλεκτρικό τρίμερ θα κόψει τις τρίχες πολύ κοντά στο δέρμα χωρίς να σπάσει την επιφάνεια, έτσι ώστε να αποκτήσετε την όψη και την αίσθηση απαλότητας. Οι τρίχες στους όρχεις είναι συνήθως λεπτές, αραιές και αδύναμες, επομένως δεν θα νιώθετε την ίδια αγριάδα όπως συμβαίνει με τις τρίχες του προσώπου.

Θα πρέπει να μάθετε πώς να ξυρίζετε το πρόσωπό σας με ένα ξυράφι ασφαλείας πριν το δοκιμάσετε στην ευαίσθητη περιοχή.

Το λεπίδι ασφαλείας

Ένα λεπίδι ασφαλείας θα ελαχιστοποιήσει το τράβηγμα του δέρματος. Ωστόσο, θα πρέπει, πιθανώς, να μάθετε πώς να ξυρίζετε το πρόσωπό σας με ένα ξυράφι ασφαλείας πριν το δοκιμάσετε στην ευαίσθητη περιοχή. Πάντως, ακόμη κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ξυράφι, πάλι θα χρειαστείτε πρώτα ένα trimmer. Σκεφτείτε κάτι απλό: για να κόψετε τα γένια σας πρώτα περνάτε από μια μηχανή και στη συνέχεια βάζετε το λεπίδι. Αρα, σημαντικός κανόνας: προετοιμάζουμε την περιοχή πριν βάλουμε τη λεπίδα.

Ένα καλό ντους

Ενα καλό ντους είναι απαραίτητο. Ακριβώς όπως κάνουμε όταν ξυρίζουμε το πρόσωπό μας. Πρέπει να ζεστάνουμε το δέρμα του οσχέου και να το προετοιμάσουμε για το ξύρισμα. Αυτό χαλαρώνει το δέρμα, ζεσταίνει το σώμα σας και διεγείρει τη ροή του αίματος στις μπάλες, έτσι ώστε να είναι χαλαρές και εύκαμπτες για το ξύρισμά σας. Πρέπει επίσης να ανοίξετε τους πόρους πριν εφαρμόσετε ένα ξυράφι στο δέρμα σας και να χαλαρώσετε κάθε τρίχα για ευκολότερο κούρεμα. Κάντε επίσης ένα καλό πλύσιμο στην περιοχή.

Λάδι ξυρίσματος

Δεν είναι ώρα για κρέμα ξυρίσματος—χρειάζεστε κάτι ημιδιαφανές ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να ξυρίζετε με ακρίβεια. Ένα λάδι ξυρίσματος είναι ό,τι πρέπει. Θα θρέψει το δέρμα και θα μαλακώσει τις τρίχες, προετοιμάζοντας και τα δύο για τη λεπίδα. Θα κάνει επίσης τα πράγματα λίγο ολισθηρά, οπότε θυμηθείτε να κάνετε αργές κινήσεις.

Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε τις μπάλες σας με δροσερό νερό.

Τεντώνουμε το δέρμα

Αυτό ισχύει για τα ηλεκτρικά μηχανήματα κοπής και τα ξυράφια ασφαλείας. Πρέπει να τραβήξετε σφιχτά το δέρμα του οσχέου και να το αερίσετε ώστε να είναι λείο και εύκολο να το κόψετε. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν πτυχώσεις ή ραβδώσεις από το να πιαστούν στα δόντια του ψαλιδιού σας ή να μπλοκάρουν το ξυράφι ασφαλείας.

Μην βιάζεστε

Όποια και αν είναι η μέθοδος σας, ακολουθείστε την με αργές κινήσεις. Δεν πρέπει να βιάζεστε όταν ξυρίζετε την ευαίσθητη περιοχή σας. Απλώς πάρτε το χρόνο σας και κρατήστε τα χέρια σας ήρεμα.

Η αφαίρεση τρίχας είναι μόνο η μισή προσπάθεια για να διατηρήσετε τις μπάλες σας λείες. Χρειάζεται και η απαραίτητη λοσιόν.

Ξέπλυμα με δροσερό νερό

Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε τις μπάλες σας με δροσερό νερό (το ντους φαίνεται σαν η πιο εύκολη λύση εδώ). Αυτό θα κλείσει τους πόρους και θα ελαχιστοποιήσει τυχόν τρίχες που έχουν αναπτυχθεί μέσα.

Balsam

Μόλις τελειώσετε και στεγνώσετε τα πάντα, εφαρμόστε μια γενναιόδωρη στρώση βάλσαμου μετά το ξύρισμα για να δροσίσετε το δέρμα και να το προστατέψετε από τυχόν συσσώρευση βακτηρίων στον ιδρωμένο καβάλο σας. Θα θρέψει επίσης το δέρμα και θα αποτρέψει τον ερεθισμό ή το έγκαυμα.

Λοσιόν

Εφαρμόστε λοσιόν καθημερινά για να τα διατηρήσετε λεία την περιοχή. Η αφαίρεση τρίχας είναι μόνο η μισή προσπάθεια για να διατηρήσετε τις μπάλες σας λείες. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε την επιδερμίδα λεία, και μια καθημερινή λοσιόν αναζωογόνησης θα βοηθήσει αρκετά. Θα εμποδίσει τα δύσοσμα βακτήρια και θα αποτρέψει την τριβή.

 

Διαβάστε ακόμα: Πέος. Συμβουλές καθαρισμού, κομμωτικής και τα σχετικά.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top