Κάντο όπως ο Κίτ (ο Χάρινγκτον).

Μην παραπονιέστε: για κάθε αποτέλεσμα υπάρχει πάντα μια αιτία. Τρέφετε μούσι (πολύ καλά κάνετε, αν σας αρέσει), όμως, συχνά πυκνά δεν έχουν την ίδια άποψη και οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Ακόμη κι εσείς ο ίδιος κάποιες φορές αισθάνεστε άσχημα όταν σας τρώει το πρόσωπό σας.

Τα παράπονα, συνήθως, θα έρθουν είτε από τα παιδιά σας είτε από το έτερον ήμισυ: γένια που μοιάζουν με γυαλόχαρτο. Σκληρά, ακάνθινα, δίχως ελαστικότητα και στιλπνότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Καθένας που αποφασίζει να αφήσει μούσι θα πρέπει να συνυπολογίσει και το χρόνο που πρέπει να διαθέσει για την περιποίησή του. Αλλιώς είναι χαμένη προσπάθεια. Δεν θέλει τρομερό κόπο. Θέλει, όμως, συγκεκριμένο τρόπο όπως και συγκεκριμένα προϊόντα.

Το ειδικό μουσο-σαμπουάν Hommer μαλακώνει τις ατίθασες τρίχες (hommer.gr).

Συχνό τριμάρισμα 

Είναι ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος που πρέπει να κάνουμε. Χτενίστε τα γένια σας προς τα πάνω έτσι ώστε να θυμίζουν λεοντή. Στη συνέχεια χτενίστε τα προς τη σωστή φορά. Δείτε ποιες τρίχες είναι οι πλέον ατίθασες και δεν επιστρέφουν στη θέση τους. Οι απειθαρχίες δεν μας αρέσουν. Ούτε και οι άκαμπτες τρίχες. Με ένα ψαλίδι τις κόβουμε. Προφανώς και δεν λύνετε το πρόβλημα από τη ρίζα, αλλά έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Πάντως, μην πάτε στο άλλο άκρο και αρχίζετε να κόβετε και να κόβετε. Δεν χρειάζεται.

Θρεπτικό και στιλβωτικό λάδι Santa Maria Novella που δίνει λάμψη στη γενειάδα. Ιδιαίτερα κατάλληλο για μεσαία έως μακρά γενειάδα, σκληρή και αφυδατωμένη (smnovella.com).

Καθημερινό πλύσιμο 

Θέλει κι εξήγηση γιατί πρέπει να το κάνουμε; Υπάρχει καλύτερο ενυδατικό καθαριστικό από το νερό; Αυτό που θα κάνει είναι να προσθέσει υγρασία στις τρίχες σας. Κάτι που το χρειάζονται. Επιπλέον, αφαιρεί σε πρώτη φάση μεγάλο μέρος της βρομιάς που επικάθεται στα θυλάκια των τριχών, αλλά και το λίπος που εκλύεται από τους πόρους του δέρματος. Φυσικά, το σκέτο νερό δεν μπορεί να αφαιρέσει τα πάντα. Γι’ αυτό, καλό είναι να έχετε κι ένα ενυδατικό σαπούνι ανά χείρας.

Για το styling των τριχών το Mr. Burberry Clay, με άρωμα εκλεπτυσμένο, είναι ό,τι πρέπει.

Conditioners και έλαια

Αυτό είναι σημαντικό μέρος της φροντίδας των τριχών του προσώπου. Γι’ αυτό και χρειάζεται να το κάνετε δύο φορές την ημέρα. Ακούγεται σαν χάπι (πρωί-βράδυ), αλλά είναι χρήσιμο διότι τα μαλακτικά και τα ειδικά λάδια για τα μούσια διαπερνούν τις τρίχες, τις μαλακώνουν και τους προσδίδουν βιταμίνες και λοιπά θρεπτικά συστατικά. Οι τρίχες χαλαρώνουν, αρχίζουν να παίρνουν μια υγιή λάμψη και -επιτέλους- ξεχνάτε το βασανιστικό ξύσιμο.

Εξαρτάται από εσάς τι προϊόν θα χρησιμοποιήσετε και σε ποια υφή. Αν θα είναι λοσιόν, κρέμα ή κάτι άλλο. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώσετε το προϊόν, να κάνετε μασάζ στα γένια σας έτσι ώστε να φτάσει η θρεπτική ουσία έως το δέρμα, αλλιώς η ξηρότητα παραμονεύει. Επίσης, διαβάστε καλά τις οδηγίες του προϊόντος που επιλέγετε για να ξέρετε πώς και πότε θα ξεπλυθείτε.

Θα χρειαστείτε σίγουρα μια καλή βούρτσα. Ιδού μια εξαιρετική D R Harris (Mr.Porter).

Χτένισμα και βούρτσισμα 

Υπάρχουν ειδικές βούρτσες στο εμπόδιο που θα σταθούν σύμμαχοί σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσετε αν εξακολουθούν να υπάρχουν ατίθασες, άκαμπτες και αδέσποτες τρίχες στο μούσι σας. Το πείσμα στην τελειότητα δεν έβλαψε κανέναν.

Χρησιμοποιήστε βαλσαμόλαδο

Κάθε μούσι έχει ένα στιλ. Μπορείτε να το ανακαλύψετε με το Beard Styling Cream της Acqua Di Parma (acquadiparma.com).

Καλά τα conditioners, αλλά ένα balsam oil θα κάνει τη δουλειά ακόμη πιο τέλεια. Μ’ αυτό θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο του στιλ που θέλετε να δώσετε στο μούσι σας. Οπως τα διάφορα balsam που βάζουμε στα χείλια μας όταν σκάνε τον χειμώνα, έτσι και σ΄ αυτή την περίπτωση, τα συγκεκριμένο προϊόντα θα τροφοδοτήσουν τις τρίχες σας με θρεπτικά συστατικά. Βάλτε λίγο balsam στα δάχτυλά σας, δουλέψτε το πριν το απλώσετε στα γένια σας κι ύστερα κάντε απαλές κινήσεις στα γένια (σαν ελαφρύ τρίψιμο). Στόχος είναι να φτάσει το balsam έως τις ρίζες των τριχών. Ουσιαστικά έχετε τελειώσει. Το μόνο που μένει μια χτένα για να έρθουν τα πάντα στη σωστή τους θέση.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είκοσι, τι πενήντα – η έξυπνη φροντίδα για κάθε δεκαετία.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top