Με λεπίδα clear-cut όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς ή με φυσικό τρόπο όπως ο Jake Gyllenhaal;

Πού πρέπει να σταματάει ένα μούσι; Πρόκειται για ερώτημα που διαθέτει μια κομψή ειρωνεία. Κι επιτρέπει στον καθένα να πει το μακρύ και το κοντό του. Ωστόσο, για να αποφευχθεί η εικόνα «άνθρωπος των σπηλαίων» πρέπει να επιδείξουμε αυτοέλεγχο και να προβούμε σε οριοθετήσεις.

Φυσικά, το μήκος της γενειάδας σας εξαρτάται από το πώς θέλετε να το παίξετε. Ορισμένα μυθιστορηματικά πρόσωπα, όπως ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος κι ο καθηγητής Ντάμπλντορ, ήξεραν πώς να τη μετατρέψουν σε πνευματική δύναμη. Εν η περιπτώσει αποφασίσετε να τους μοιάσετε, καθίσταται απολύτως παραδεκτό ν’ αφήσετε τα μούσια σας να σκεπάσουν το δασύτριχο στήθος σας.

Από την άλλη, μπορεί να θέλετε να βγει από μέσα σας ο Γούλβεριν, οπότε συνδυάζετε το ζωώδες ένστικτο με το περίτεχνο ταγιάρισμα. Πάντως, για νά ‘μαστε ειλικρινείς, το στυλάκι «δρυΐδης» δεν έχει μεγάλη πέραση – ιδίως στο γραφείο. Κι είναι μπελαλίδικο.

Αν αποφασίσετε να βάλετε ένα στοπ στον κηπευτικό χώρο πολύ κοντά στα όρια της γνάθου, κινδυνεύετε να βρεθείτε με διπλοσάγονο.

Όλοι οι άλλοι που ταλαντεύονται ανάμεσα σε γένια μερικών ημερών και σε γένια κάποιων εβδομάδων, η περιποίηση είναι απαραίτητη. Ωστόσο, η άσκηση κρύβει κάποιες παγίδες. Αν αποφασίσετε να βάλετε ένα στοπ στον κηπευτικό χώρο πολύ κοντά στα όρια της γνάθου, κινδυνεύετε να βρεθείτε με διπλοσάγονο – ασχέτως αν διαθέτετε διπλοσάγονο. Αν αφήσετε να καβαλήσει το φράχτη, το πράγμα θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο μάχης. Σε θέματα τρίχας, χρειάζεται πυγμή.

Eνας από τους πιο γνωστούς μουσάτους στις ΗΠΑ, ο επονομαζόμενος και «μούσιας», Τζέιμς Χάρντεν.

Πρόκειται για ειδική πυγμή που απαιτεί δυο μόνο δάχτυλα. Σημείο αναφοράς, το μήλο του Αδάμ (εννοώ το δικό σας, όχι το βιβλικό). Εντάξει, χρησιμοποιήσαμε τον αντίχειρα, τώρα με το δείκτη πάμε ώς το λοβό του αφτιού μας, ο οποίος προσευχόμαστε να είναι σε φυσιολογικό μέγεθος. Τραβάμε μια ίσια ή καμπύλη γραμμή (μπορείτε να το κάνετε και με το μολυβάκι της καλής σας, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε) και ξυρίζετε ό,τι υπάρχει από κάτω. Ό,τι υπάρχει από πάνω αφήστε το ήσυχο, ώστε να μη μοιάζει πως φοράτε κολάρο. Κατόπιν, βάζετε μπροστά τη μηχανή του γκαζόν.

Όπως και νά ‘χει, το είδος της γενειάδας σας εξαρτάται από την προσωπικότητά σας, τη μορφολογία του προσώπου σας και την τριχοφυΐα σας. Θα αναφερθώ σε 3 μόνο βασικά στυλάκια, αγνοώντας τις ενδιάμεσες περικοκλάδες (γύρω στις 1001 τον αριθμό).

Το περίγραμμα του μουσιού δεν είναι αστεία ούτε ανώδυνη υπόθεση. Είναι σαν παρουσίαση πιάτου στο Masterchef.

Κατ’ αρχάς, έχουμε τα γένια των 3 ημερών που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πιένες, χαρίζουν αρρενωπότητα και φινέτσα. Απαιτούν την ίδια φροντίδα μ’ ένα παπούτσι από δέρμα nobuck και επιμελές ταγιάρισμα.

Μετά έρχεται το κοντό μούσι των 10 ημερών. Είναι πολύ της μόδας αυτήν τη στιγμή, macho και κομψό. Αρέσει στις γυναίκες, γιατί δίνει έναν (ψευδή) αέρα ωριμότητας και βγάζει μια αίσθηση προστασίας. Κρύβει τρύπες, φαντάζει φροντισμένο, πυκνό κι ομοιόμορφο. Αλλά απαιτεί σαφή περιγράμματα. Συνοδεύεται από πολύ στυλάτο ντύσιμο, ώστε να αποφευχθεί η εντύπωση του ατημέλητου.

O Kιάνου Ριβς διαθέτει μούσι που τόνιζει τα ήδη έντονα ζυγωματικά του και τα ρουφηγμένα μάγουλά του.

Τέλος, η άγρια γενειάδα, εκείνη του Λέοντα Τολστόι και του Τζίμη Πανούση, της οποίας ο κάτοχος έχει περάσει και καλά από τα σαράντα κύματα. Αφήνεται να αναπτυχθεί άναρχα κι όπου βγάλει. Παραδόξως, οι φορείς της έχουν πάντα περιποιημένο μαλλί.

Το περίγραμμα του μουσιού, messieurs, δεν είναι αστεία ούτε ανώδυνη υπόθεση. Είναι σαν παρουσίαση πιάτου στο Masterchef. Εξαιτίας του, βγαίνουν επικίνδυνα συμπεράσματα για πάρτη σας. Αν βαριέστε ή δεν γουστάρετε να επέμβετε, στην καλύτερη δείχνετε cool, στη χειρότερη σταρχιδιστής. Μια χαρά για καλοκαιρινές διακοπές, συνοδευόμενο από το ανάλογο ντύσιμο και πολύχρωμα βραχιολάκια.

Aποφύγετε να σχεδιάσετε καμπύλα σχήματα στα μαγουλάκια σας. Και ακαλαίσθητο είναι και αφύσικο δείχνει.

Η επιλογή «λεπίδα clear-cut», για άμεμπτο αποτέλεσμα, δίνει την εντύπωση ότι είστε ένας πολύ σοβαρός τύπος, αυστηρός, με ξεκάθαρες απόψεις (πράγμα που ποτέ δεν ισχύει). Μπορεί και κακός.

Δεδομένου ότι θεωρώ το «καθάρισμα» στο ύψος του λαιμού εκ των ων ουκ άνευ (ενοχλητικό, βρώμικο, άσχημο), εντοπίζω την άχρηστη παρέμβασή μου στο τι καλό θα ήταν να συμβαίνει στο ευπαθές πεδίο των μήλων του προσώπου.

Τούτων λεχθέντων, αποφύγετε να σχεδιάσετε καμπύλα σχήματα στα μαγουλάκια σας. Και ακαλαίσθητο είναι και αφύσικο δείχνει. Δεύτερον, μην ξυρίσετε το μούσι σας πολύ χαμηλά. Θα φανεί ασύμμετρο και κατά τις γελοίο. Τρίτον, για όνομα του Θεού, φροντίστε το σχήμα να είναι πανομοιότυπο κι από τις δυο πλευρές του Ιανού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ανδρών που διαθέτουν τονισμένα ζυγωματικά και ρουφηγμένα μάγουλα. Ο Κλίντ Ίστγουντ, ο Κιάνου Ριβς (ενίοτε) ή ο ωραιότατος φίλος του οποίου αυτήν τη στιγμή το όνομα μου διαφεύγει στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δικαιούνται να έχουν access σ’ ένα καλοσχεδιασμένο συμπαθές τριγωνάκι, που κάνει περασιά με τ’ αφτί, το θεληματικό πηγούνι και τα ριζά της ευαίσθητης μύτης.

 

Διαβάστε ακόμα: Μαλακό και στιλπνό μούσι; Yπάρχει τρόπος.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top