24 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η Sony επαναφέρει στο προσκήνιο το PS Classic, αλλά σε μια mini έκδοση.

Θα ξεκινήσω με μια ιστορία: ήταν το 1997. Θυμάμαι ο κολλητός μου σπούδαζε στην Αγγλία, εγώ ήμουν μεταξύ σχολής και δουλειάς, και περιμέναμε να έρθουν οι γιορτές και το καλοκαίρι για να τα πούμε από κοντά. Εκείνο το καλοκαίρι, όταν επέστρεψε από το Σάντερλαντ, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «θα περάσω από το σπίτι σου το απόγευμα, έχω φέρει και κάτι».

Έρχεται το απόγευμα, έρχεται και ο κολλητός, κουβαλώντας ένα σακ βουαγιάζ. Το αφήνει κάτω, το ανοίγει και βγάζει το PlayStation. «Θα το αφήσω σε εσένα» λέει «για να μην το δουν οι δικοί μου. Θα τρελαθούν αν μάθουν ότι με τα λεφτά που μου στέλνουν για να τα βγάλω πέρα στην Αγγλία εγώ αγόρασα κονσόλα».

Θα την πω την αλήθεια μου: δεν ενθουσιάστηκα. Βλέπετε ποτέ δεν ήμουν fan των video games. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν είχα παίξει κάποιο video game. Αλλά δεν του είπα όχι, το συνδέσαμε στην τηλεόραση και το αφήσαμε εκεί. Ένα βράδυ που δεν είχα κανονίσει κάτι και επέστρεψα νωρίς σπίτι, δεν είχα τι να κάνω και αποφάσισα να δω τι είναι αυτό το PS. Κατάληξη; Ξεκίνησα να παίζω FIFA (δεν ξέραμε το PES ακόμα) στις 9 το βράδυ και σταμάτησα στις 6.30 το πρωί. Κόλλημα.

Το mini PlayStation θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, με την τιμή του να αγγίζει τα 100 ευρώ.

Από τότε πολλά βράδια όλη η παρέα μαζευόταν σπίτι για τουρνουά στο PS και για ατελείωτες ώρες Crash Bandicoot. Και τώρα, 24 χρόνια μετά την παρθενική του κυκλοφορία και 22 μετά από την δική μου ανακάλυψη, η Sony ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία του 1ου PlayStation.

Το PS Classis mini θα έχει το μισό μέγεθος σε σχέση με το αυθεντικό, θα έχει φορτωμένα 20 κλασικά παιχνίδια της δεκαετίας του ’90, δύο τηλεχειριστήρια, καθώς και καλώδιο σύνδεσης με την τηλεόραση.

ΟΚ, η αλήθεια είναι πώς δεν είναι ακριβώς το ίδιο PS, αλλά μια μίνι εκδοχή του. Αυτό το μοντέλο θα έχει το μισό μέγεθος σε σχέση με το αυθεντικό, θα έχει φορτωμένα 20 κλασικά παιχνίδια της δεκαετίας του ’90, δύο τηλεχειριστήρια, καθώς και καλώδιο σύνδεσης με την τηλεόραση.

Το mini PlayStation θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, με την τιμή του να αγγίζει τα 100 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Explore – Το Land Rover των smartphones

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top