O Μηχανικός, το ελληνικό καταδυτικό ρολόι με την ελβετική καρδιά που εμπνέεται από τους σπογγαλιείς των Δωδεκαννήσων έχει λάβει τέτοια διεθνή αναγνώριση.

  Για να κατακτήσεις τον κόσμο (του branding) πρέπει να καταθέσεις μια πρωτότυπη ιδέα και ο καλύτερος τρόπος είναι να μην δεις τι κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά να σκεφτείς τι είναι πραγματικά μοναδικά δικό σου και πώς αυτό θα μπορούσε να αφορά ένα ευρύτερο ακροατήριο. Είναι αυτό ακριβώς που εξηγεί γιατί ο Μηχανικός, το ελληνικό καταδυτικό ρολόι με την ελβετική καρδιά που εμπνέεται από τους σπογγαλιείς των Δωδεκαννήσων έχει λάβει τέτοια διεθνή αναγνώριση.

  O Laurent Picciotto, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Chronopassion ενδιαφέρθηκε έντονα για τον Μηχανικό.

  Μετά από τις πολλές θετικές κριτικές, ο Μηχανικός μόλις πραγματοποίησε και μία επιπλέον… βουτιά, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία με τον Laurent Picciotto, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Chronopassion. Ο φανατικός της υψηλής ωρολογοποιίας συλλέκτης και έμπορος από το 1988 λειτουργεί την ονομαστή παρισινή μπουτίκ στην très chic οδό Saint Honoré 271 στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός και προτείνει στην εκλεκτή πελατεία το ρολόι στις καλύτερες εκδοχές του: τα πιο πολύτιμα και σπάνια κομμάτια, τα τελευταία μοντέλα και τις περιορισμένες σειρές, και οσονούπω, την ειδική έκδοση του Μηχανικού.

  Το νέο λουράκι θα είναι επίσης από δέρμα αλλά θα έχει σπογγοειδές θέμα.

  Συνολικά θα κατασκευαστούν 30 αριθμημένα κομμάτια, από τα οποία τα 12 είναι άμεσα διαθέσιμα και τα υπόλοιπα 18 τον Σεπτέμβριο.

  Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη χαρά και τη δικαίωση για τον δημιουργό του ελληνικού ρολογιού. Πιο δύσκολο ήταν να το πιστέψει ο ίδιος ο Ιάκωβος Χατζηδημητρίου ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η πώληση των πρώτων ρολογιών από την ειδική έκδοση Ianos Mihanikos Chronopassion, χωρίς να το έχει προκαλέσει ο ίδιος, αλλά μετά από πρωτοβουλία του Laurent Picciotto, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στον κατάλογο πελατών της Ianos Watches. Συνολικά θα κατασκευαστούν 30 αριθμημένα κομμάτια, από τα οποία τα 12 είναι άμεσα διαθέσιμα και τα υπόλοιπα 18 τον Σεπτέμβριο.

  Ο Ianos Mihanikos Chronopassion ακολουθεί πιστά την καθιερωμένη μορφολογία με μια μικρή προσαρμογή στο χρώμα.

  Το καντράν θα αλλάξει από το έντονο γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας στο ήπιο γκρι χρώμα που θυμίζει τόσο την παρισινή πρωτεύουσα.

  Ο Ianos Mihanikos Chronopassion ακολουθεί πιστά την καθιερωμένη μορφολογία με μια μικρή προσαρμογή στο χρώμα ώστε να ταιριάζει με τα χρώματα και την ατμόσφαιρα του Παρισιού. Το καντράν θα αλλάξει από το έντονο γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας στο ήπιο γκρι χρώμα που θυμίζει τόσο την παρισινή πρωτεύουσα· εκείνο το χρώμα του νερού της βροχής που αντανακλά ένα αναγεννησιακό άγαλμα στον Κήπο του Λουξεμβούργου, ή την πρωινή θολούρα πάνω από τις μεταλλικές στέγες της πόλης. Οι δείκτες έχουν αντίστοιχα προσαρμοστεί στη νέα χρωματικής έκφραση και θα πραγματοποιούνται σε κομψό και διαχρονικό μαύρο.

  Το μυστικό είναι να βρίσκεις πώς μια τοπική μοναδικότητα μπορεί να αφορά ένα διεθνές ακροατήριο.

  Το «ρολόι των σφουγγαράδων» θα πωλείται λοιπόν στην καρδιά του Παρισιού και οι έμπειροι σύμβουλοι της Chronopassion θα εξυμνούν στους ενδιαφερόμενους το scaphandre, την Calymne, τους pêcheurs aux éponges… Ή σε πιο ωρολογοφιλικούς όρους, ότι η κάσα και η στεφάνη ακολουθούν τη μορφή του εμπρόσθιου παραθύρου του καταδυτικού σκαφάνδρου και ο αεικίνητος δίσκος με τις καμπύλες ραβδώσεις που μετρά τα δευτερόλεπτα εμπνέεται από την αντλία που κυκλοφορούσε τον αέρα μέσα από έναν σωλήνα για να αναπνέει ο δύτης. Αν ψάχνετε συμβολισμό ότι ο χρόνος σημαίνει ζωή, δεν θα βρείτε καλύτερο.

  Η τιμή καθενός από τα 30 Ianos Mihanikos Chronopassion θα είναι 2900 ευρώ.

  Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ρολογιού που είναι ήδη γνωστά εκτός από το νέο λουράκι που θα είναι επίσης από δέρμα αλλά θα έχει σπογγοειδές θέμα. Η τιμή καθενός από τα 30 Ianos Mihanikos Chronopassion θα είναι 2900 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα πωλούνται μόνο από την μπουτίκ Chronopassion.

  Μια μεγάλη επιτυχία για την Ianos και τον Ιάκωβο Χατζηδημητρίου, γεωγραφικά όχι πολύ μακριά από το Λούβρο, εκεί όπου το 1961 ο Tériade γνώρισε στους παριζιάνους τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ στο Musée des Arts Décoratifs. Όπως και με τον Μηχανικό, το μυστικό είναι να βρίσκεις πώς μια τοπική μοναδικότητα μπορεί να αφορά ένα διεθνές ακροατήριο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ο Ιάκωβος Χατζηδημητρίου δημιουργεί τα ελληνικά ρολόγια Ianos. «Kάνω πράξη το όνειρό μου!».

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top