Το κέντρο πολιτισμού Centro Botín του Renzo Piano στο Σαταντέρ κόστισε 80 εκ. ευρώ.(Φωτογραφίες: Enrico Cano)

  «Θεωρείται ένας από τους κατεξοχήν σταρ αρχιτέκτονες. Δεν θα το έλεγα, όμως. Ως γόνος οικογένειας οικοδόμων, φαίνεται να έχει ποτιστεί με κάτι το αυθεντικό και γνήσιο». Αυτό είχε γράψει σε ένα άρθρο του στο Andro για τον Renzo Piano ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος τον περασμένο Ιούλιο. Και είχε δίκιο 100%, κάτι που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μέσα από το νέο έργο του 79χρονου Ιταλού αρχιτέκτονα.

  Η τελευταία δουλειά του ανθρώπου που είχε δηλώσει «η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο» είναι το κέντρο πολιτισμού Centro Botín στην ισπανική πόλη Σανταντέρ, που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό την Παρασκευή. Ένα εντυπωσιακό κτίριο, γεμάτο από αυθεντικότητα και πρωτοπορία, που κόστισε 80 εκ. ευρώ και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στην Ιστορία της Τέχνης.

  Η θέα του προς τη θάλασσα σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε πλοίο.

  Στηριζόμενο σε μεταλλικούς δοκούς, ύψους 6 μέτρων, το Centro Botín σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται. «Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή, να φτιάξω ένα κτίριο που να πετάει» δήλωσε περήφανος για το τελικό αποτέλεσμα ο Piano.

  Και δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση που κάνει το νέο κέντρο πολιτισμού του Σαναντέρ να ξεχωρίζει. Εσωτερικά χωρίζεται σε δύο επίπεδα, στο πίσω μέρος οι τζαμαρίες με θέα τη θάλασσα δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε πλοίο, ενώ εκτός από τους χώρους έκθεσης έργων τέχνης, διαθέτει εργαστήρια και ένα μεγάλο αμφιθέατρο 300 θέσεων για συναυλίες, ομιλίες, βραδιές κλασικής μουσικής, αλλά και φεστιβάλ χορού.

  Εκτός από τους χώρους έκθεσης των έργων, διαθέτει εργαστήρια και ένα μεγάλο αμφιθέατρο 300 θέσεων για συναυλίες, ομιλίες, βραδιές κλασικής μουσικής, αλλά και φεστιβάλ χορού.

  //Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Antiqua της νέας εποχής

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top