cell phone-flickr

Δεν θέλω να μοιάζω με τους ψυχασθενείς που όλη τη μέρα μιλάνε μόνοι τους .Photo Credit: Scott MacBride/flickr

Η τεχνολογία ποτέ δεν με εντυπωσίαζε. Ή τουλάχιστον κάποιες πτυχές της, αφού εύκολα θα μπορούσα να φτιαχτώ με μια βίδα τιτανίου, ένα τροχό από ανθρακονήματα με κεραμικά ρουλεμάν ή την περιέλιξη από πεντακάθαρο ασήμι που διαθέτει ο μυθικός ενισχυτής Ongaku.

Ίσως είναι η «επικοινωνιακή» πλευρά της τεχνολογίας αυτή που με χαλάει, αφού ως εγωκεντρικό και αντικοινωνικό ον η «μη επικοινωνία» είναι ύψιστη αξία. Δυστυχώς, βέβαια, έχω βάλει κι εγώ νερό στο κρασί μου (ευτυχώς μόνο μεταφορικά), εκτελώντας τις διαστημικής πολυπλοκότητας εργασίες τού να στέλνω mail ή να αναζητώ κάτι στο Google! Όμως, η απόλυτη κόκκινη –ή, ακριβέστερα, η απόλυτη ενσύρματη! – γραμμή είναι η μη απόκτηση κινητού.

«Δεν θέλω να με βρίσκουν. Όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο διασημότερος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν είχε κινητό!»

Και ενώ δίνω τη υπέρ πίστεως μάχη με συμπαθείς Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες και λαλίστατες Βουλγάρες καθαρίστριες για την κατάληψη των τελευταίων εναπομενόντων καρτοθαλάμων, οι 14 λόγοι κατά των κινητών που αυτόματα μου έρχονται στο μυαλό είναι αρκετοί για να με κάνουν να φωνάξω «ακούνητο και πάλι ακούνητο!»

Να λοιπόν γιατί δεν θέλω κινητό:

1. Γιατί δεν θέλω να με βρίσκουν. Θεμελιώδης αρχή εγκληματιών, τρομοκρατών και κάθε κοινού θνητού που θέλει την ησυχία του. Άλλωστε ούτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε κινητό!

2. Γιατί προτιμώ τους κανονικούς δονητές. Είναι πιο αποτελεσματικοί, κυκλοφορούν σε περισσότερα σχέδια, προσφέρουν μεγαλύτερη χαρά και με ένα ζευγαράκι μπαταριές στην τσέπη δεν ζητιανεύεις πρίζα!

3. Γιατί θέλω να ακούω τον μπασίστα. Και πάντα μα πάντα κάποιο γαμ….νο κινητό θα χτυπήσει όταν ο κάθε σπουδαίος Dave Holland, Charlie Haden ή Renaud Garcia-Fons βρίσκεται στα χαμηλά περάσματα ενός σόλο.

4. Γιατί δεν θέλω να εξαφανιστεί το λειτούργημα του ψυχαναλυτή. Και όταν βγάζεις τα εσώψυχά σου στριγγλίζοντας σε ένα ασφυκτικά γεμάτο βαγόνι του μετρό αντί για τον καναπέ, είναι σίγουρο ότι το επάγγελμα κινδυνεύει.

5. Γιατί δεν θέλω να νιώθω ότι βρίσκομαι κάθε μέρα στην εντατική. Και με ένα κάρο καλώδια να κρέμονται από πάνω μου εύκολα το μπιπ- μπιπ- μπιπ μπορεί να μετατραπεί σε μπιιιιιιιιιπ!

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Δήμου: Περί τεχνοφοβίας –και άλλων δαιμονίων

6. Γιατί δεν θέλω να μοιάζω με τους ψυχασθενείς που όλη τη μέρα μιλάνε μόνοι τους. Έστω και αν αυτοί συνήθως βρίσκονται σε δρόμους ή σε… διαδρόμους και όχι μέσα στις σφραγισμένες καμπίνες αυτοκινήτων.

7. Γιατί οι μπροστινοί οδηγοί πατάνε φρένο, τα φανάρια αλλάζουν χρώμα, οι γάτες δεν ακολουθούν τον ΚΟΚ, οι κάγκουρες κάνουν σφήνες με τα φτιαγμένα S2000 και γενικώς πολλά συμβαίνουν στους δρόμους…

8. Γιατί δεν θέλω να φιληθώ με κανένα δέντρο, ούτε να ανακαλύψω την υπόγεια ζωή της πόλης μέσα σε ένα φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ. Πιθανά και τα δύο όταν κανείς περπατά αποχαυνωμένος, με τη μούρη κολλημένη στην οθόνη!

9. Γιατί αν ήθελα κάτι στα αυτιά μου θα προτιμούσα κάποιο σκουλαρίκι από ένα Bluetooth. Είναι και πιο καλαίσθητο και πιο trendy. Άσε που σε αντίθεση με τα Bluetooth μπορείς να βάλεις και 3, το ένα πάνω από το άλλο.

10. Γιατί το IQ μου δεν έχει περιθώρια περαιτέρω διολίσθησης. Και το κινητό σίγουρα συμβάλει στην ηλιθιοποίηση ενός ανθρώπινου γένους που ακόμα και για τα απλούστερα πράγματα πληκτρολογεί αντί να σκέφτεται.

«Αν ήθελα κάτι στα αυτιά μου θα προτιμούσα κάποιο σκουλαρίκι από ένα Bluetooth. Είναι και πιο καλαίσθητο και πιο trendy».

11. Γιατί δεν θέλω να ακούσω για χιλιοστή πρώτη φορά το νέο pop/rock/ σκυλάδικο σουξεδάκι. Έχω ήδη πάθει overdose από τους Kasabian στον Red FM και τον Γιώργο Σαμπάνη στον Λάμψη.

12. Γιατί δεν με ενδιαφέρει να επιβεβαιώσω μέσω κινητού ότι το μόλις 8 μηνών κοριτσάκι του εξαδέλφου μου έχει πλέον πάρει τα ζυγωματικά του πατέρα του, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε προ τετραμήνου που έμοιαζε στην μάνα του.

13. Γιατί το κινητό ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να προσφέρει ασφάλεια ή ακόμα και να σώζει, όταν όμως έχεις αποφασίσει ότι ο κίνδυνος είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου, η ύπαρξή του καθιστά το φαγητό ανάλατο.

14. Γιατί με τα φώτα τόσων χιλιάδων οθονών αναμμένα, τόσο η Μεγάλη όσο και η Μικρή Άρκτος θα πέσουν σε αιώνια χειμερία νάρκη. Και εμένα μου αρέσει να αγναντεύω τα αστέρια…

Ουφ, ευτυχώς που οι λόγοι δεν είναι 13. Γιατί, αν εκτός από κινητοτζιχαντιστής ήμουν και προληπτικός, θα πίστευα ότι κι εγώ θα έχω το τέλος του Οσάμα, του διασημότερου ανθρώπου στον πλανήτη που δεν είχε κινητό…

Διαβάστε ακόμα: Τοπ 5 apps για επεξεργασία φωτογραφιών στο smartphone

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top