Crash test: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

Μας εμπνέουν οι παγωμένες, «start-up» μπύρες του ελληνικού καλοκαιριού: Μας αρέσει που ξεπετάγονται διαρκώς νέες ετικέτες με έξυπνο design και πικρή γεύση, ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα. Ποια απ' όλες όμως μας αρέσει περισσότερο;

 

Μια ολοκληρωμένη μπύρα, με βαθύ χρώμα, 5% αλκοόλ και έντονη πικράδα.

Νήσος Pilsner
Προτού ξεκινήσει αυτό το τεστ στο γραφείο, έμοιαζε σαν το μεγάλο φαβορί. Κι όμως, έχει αποκτήσει αξιόλογο ανταγωνισμό όπως βλέπουμε. Παραμένει βέβαια ένας από τους πιο σοβαρούς «παίκτες» στην κατηγορία. Η Νήσος Pilsner είναι μια ολοκληρωμένη μπύρα, με βαθύ χρώμα, 5% αλκοόλ, έντονη πικράδα, αλλά χωρίς την ελαφρώς γλυκιά επίγευση που έχει το απαστερίωτο, «βιολογικό» αδελφάκι της με τη γαλανόλευκη ετικέτα (αναζητείστε τη).  Ιδανική για όσους λατρεύουν τις πικρές μπύρες, όχι τόσο για όσους ψάχνουν κάτι πιο «φρουτώδες» στις αρτιζανάλ μπύρες. Μπορεί να αποτελέσει και μια καλή μπύρα φαγητού, με τα λαδερά του καλοκαιριού.

 

Στην επόμενη σελίδα: Ζέος Pilsner – Η μπύρα της… παρέας.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro