Havana Club Unión: το πρώτο ρούμι που δημιουργήθηκε για να «ζευγαρώσει» με πούρα Αβάνας

Δοκιμάσαμε το πρώτο -και ήδη περιζήτητο- spirit που δένει όσο κανένα (κονιάκ ή ουίσκι) με ένα μεστό πούρο Αβάνας, ιδιαιτέρως της οικογένειας Cohiba. Η μοναδική μας απορία είναι το γιατί οι Κουβανοί δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα!

 

Sobremesa: η εμπειρία του να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρούμι παρέα με ένα πούρο, μετά το φαγητό.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ρούμι» είχε πει κάποτε ο γνωστός κωμικός και συγγραφέας W.C. Fields. Μπορεί στα αυτιά μας αυτή η δήλωση να ακούγεται κάπως υπερβολική, αλλά όσοι έχουν ταξιδέψει στην Κούβα και έχουν ζήσει από κοντά την εμπειρία της Sobremesa, υποπτεύονται τι εννοούσε: την τελετουργία του να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρούμι παρέα με ένα πούρο, μετά το φαγητό.

Αυτήν ακριβώς την εμπειρία είχαν στο μυαλό τους οι ειδικοί του Havana Club, καθώς δημιούργησαν το απόλυτο ρούμι της Sobremesa: το Havana Club Unión. Ή αλλιώς, το πρώτο -και το μόνο- κουβανέζικο ρούμι που φιλοτεχνήθηκε ακριβώς για να ταιριάξει με την εκλεπτυσμένη και γεμάτη γεύση ενός εξαίρετου κουβανέζικου πούρου.

Ο Maestro Ronero που υπογράφει το περιζήτητο Havana Club Unión, Asbel Morales βρέθηκε στην Ελλάδα, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην Ευρώπη.

Το Havana Club Unión είναι παιδί της συνεργασίας δύο εμβληματικών κουβανέζικων μαρκών, του Havana Club και των πούρων Cohiba.

Πριν λίγες ημέρες στην ταράτσα του Mary Pickford πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του στην Ελλάδα και οι τυχεροί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρώτοι το πολύτιμο Unión και να γνωρίσουν από κοντά τον Maestro Ronero Asbel Morales που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στην Ευρώπη.

Tο Havana Club Unión χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή βαθιά κεχριμπαρένια λάμψη στην όψη του.

Το Havana Club Unión είναι δημιούργημα της συνεργασίας δύο εμβληματικών κουβανέζικων μαρκών, του Havana Club και των πούρων Cohiba. Δημιουργήθηκε από προσεκτικά επιλεγμένες βάσεις ρουμιού που ωριμάζουν με τη φυσική και ολοκληρωμένη διαδικασία της παλαίωσης σε βαρέλια (Cuban añejamiento), επιλεγμένα ένα προς ένα από τον Maestro Ronero Asbel Morales, για να ταιριάζει απόλυτα με τα πούρα Cohiba.

Ειδικά για τη βραδιά, τα πούρα τυλίχτηκαν επί ελληνικού εδάφους.

Tο Havana Club Unión χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή σε βάθος κεχριμπαρένια λάμψη στην όψη του ενώ στη μύτη κυριαρχούν πλούσια αρώματα από ξύλο, φύλλα καπνού και καραμελωμένη καρύδα. Γευστικές νότες βανίλιας, σοκολάτας και βερίκοκου ολοκληρώνουν την εμπειρία στον ουρανίσκο. Μιλάμε για ένα σοβαρό, μεστό και ελαφρά πικάντικο ρούμι χωρίς «λαϊκίζουσα» γλύκα που όντως δένει αρμονικά με τον «σαρκώδη» καπνό ενός Cohiba Siglo V.

Το Havana Club Unión αποτελεί την τελευταία προσθήκη της ultra-premium σειράς ρουμιών Havana Club Icónica Collection – μιας σειράς από ιδιαίτερα παλαιωμένα ρούμια, η οποία ήδη περιλαμβάνει τα: Havana Club Selección de Maestros, Havana Club Añejo 15 ετών και Havana Club Máximo Extra Añejo.

Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα χειροποίητο πούρο Αβάνας, μην καταφύγετε αυτομάτως σε ένα οινοπνευματώδες εκ Γαλλίας ή εκ Σκοτίας. Περιεργαστείτε το πούρο στο χέρι σας, νιώστε τις «φλέβες» στο στιλπνό του δέρμα, μυρίστε το, πιέστε το ελαφρά ανάμεσα στα δάκτυλά σας για να αξιολογήσετε αν είναι αρκούντως «νωπό» και σφριγηλό, θυμηθείτε ότι τυλίχτηκε από ανθρώπινο χέρι 9,742 χιλιόμετρα μακριά, και σκεφτείτε: Με τί ποτό θα ταίριαζε περισσότερο;

 

Διαβάστε ακόμα: Top5 μποέμ αυλές στο κέντρο της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro