Η Μαρίνα Γιώτη μοιράστηκε μια υπέροχη ιδέα προσφοράς την οποία ο Δεσμός βοήθησε να υλοποιήσει, να προσφέρει σε μικρά παιδιά το δώρο της ανάγνωσης και του βιβλίου.

  1)  Η μαγεία του μαζί

  Μπορεί η κοινότητα ενός σχολείου να κάνει έστω λίγο τον κόσμο καλύτερο; Ακούγεται δύσκολο, αλλά οι άνθρωποι με τις πρωτοβουλίες τους μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα.

  Ιδού πώς έχουν τα πράγματα: ο σύλλογος γονέων του St. Catherine’s British School στη προσπάθεια του να οργανώσει μια  κίνηση αλληλεγγύης επικοινώνησε με το Δεσμό αναζητώντας την συμβολή του για τους τρόπους που θα μπορούσε να βοηθήσει. Οι δυνάμεις τους συσπειρώθηκαν, και με τη συνδρομή του Δεσμού η κίνηση προσφοράς του σχολείου άνοιξε προς το κοινό.

  Το μοναδικό που χρειαζόταν για να πάρει το όραμα σάρκα και οστά ήταν ένα van, ένα σταθερό σημείο, και η ανταπόκριση του κόσμου.
  Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτεί ένα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα, ζεστές κουβέρτες, ρούχα, και πράγματα απαραίτητα σε μια περίοδο δύσκολη και κρίσιμη για όλους, ειδικότερα για εκείνους που δεν έχουν τα βασικά.

  Οι φορείς που ενισχύθηκαν, η Κλίμακα Μ.Κ.Ο. για το πρόγραμμα στήριξης αστέγων που επιμελείται, ο ξενώνας του ΕΚΚΑ Ιλιον που φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, το ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, για την υποστήριξη προσφύγων, καθώς και και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού που στηρίζει παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες, έλαβαν πολύτιμη βοήθεια σαν αποτέλεσμα αυτής της τόσο σημαντικής δράσης

   

  2) Μετρώντας αστέρια

  Μετά από ένα απρόσμενο τηλεφώνημα που δέχτηκε η ομάδα του Δεσμού, βρέθηκε να ψάχνει “σπίτι” για ένα τηλεσκόπιο. Μια υπέροχη, μα ταυτόχρονα αρκετά ιδιαίτερη δωρεά που από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιο πως θα μπορούσε να προσφέρει  μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις σε παιδιά και μεγάλους.

  Μετά από αναζήτηση του κατάλληλου πλαισίου, το τηλεσκόπιο βρήκε το μόνιμο σπίτι του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά “Oυγουάη” και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων Φυσικής και Αστρονομίας που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του σχολείου για 4η χρονιά φέτος, συμμετέχοντας στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Το Σύμπαν για όλους. Μάλιστα, με το άνοιγμα των σχολείων συντονίζεται επίσκεψη αστρονόμων που θα εξηγήσουν την λειτουργία του τηλεσκοπίου στους  203 μαθητές του σχολείου. Έτσι οι μαθητές θα έχουν πια ένα μοναδικό εργαλείο που τους επιτρέπει να παρατηρούν τον Κόσμο διοργανώνοντας βραδιές αστρονομίας, γεμίζοντας την παιδικότητά τους με έναστρες παρατηρήσεις.

  3) Κι έζησαν αυτοί καλά…

  Η Μαρίνα Γιώτη μοιράστηκε μια υπέροχη ιδέα προσφοράς την οποία ο Δεσμός βοήθησε να υλοποιήσει, να προσφέρει σε μικρά παιδιά το δώρο της ανάγνωσης και του βιβλίου! Υπέγραψε 61 αντίτυπα από το βιβλίο της “Το Κάτι τι;” που μιλάει για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο, με ατομικές αφιερώσεις για κάθε ένα από τα παιδιά των  ξενώνων των Παιδικών Χωριών SOS. Παράλληλα, ο Simone Arnaboldi και οι εκδόσεις Διόπτρα ενίσχυσαν αυτή της την πρωτοβουλία προσφέροντας δεκάδες παιδικά βιβλία για τις βιβλιοθήκες των Παιδικών Χωριών SOS.

  Λίγο πριν το 2ο lockdown η Μαρίνα επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών στο Μαρούσι, και διάβασε “Το Κάτι τι;” στα παιδιά που συμμετείχαν ως τα μελισσάκια του παραμυθιού και όλοι μαζί έδωσαν ζωή στο παραμύθι της. Τα παιδιά ρώτησαν, έμαθαν, συζήτησαν και γέμισαν παραμυθένιες παιδικές αναμνήσεις.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ιστορίες καθημερινής προσφοράς: η σημασία του να λέγεσαι άνθρωπος.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top