Most Viewed

Ένας Αθηναίος της παλιάς σχολής, αστός αλλά και νεόπτωχος, συντηρητικός αλλά και ερωτύλος, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματος «Zουρ Φιξ» της Λώρης Κέζα. Ο Κίμων Φραγκάκης μίλησε μαζί του για την Αθήνα του AirBnB, την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον έρωτα, το θάνατο, και έμαθε που ράβει τα κομψά πουκάμισα του αυτός ο ιδιοσυγκρασιακός τζέντλεμαν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Κλεοπάτρα Λυμπέρη εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το έξοχο βιβλίο της «Η ταφή του κόμητος Οργκάθ» από τον ομώνυμο πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και ομολογεί μελαγχολικά: «Αποτελώ έναν από τους τελευταίους επίμονους υπερασπιστές του παλιού κόσμου των ιδεών».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή το βιβλίο του «Η κοπανιστή – το χθες, το αύριο και 43 συνταγές», ο Δημήτρης Ρουσουνέλος (με τη σκέψη στα χέρια των γονιών του) εξηγεί τι τον ώθησε να αναδείξει «με έναν διαφορετικό τρόπο» τη μαγεία και το «πλούσιο umami» του ονομαστού τυριού της Μυκόνου και άλλων νησιών των Κυκλάδων

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή την έκθεση (11/9 - 8/10) για το graphic novel του «Αϊβαλί» στα Χανιά –και τις «προσκλήσεις που έρχονται από παντού»–, ο γνωστός κομίστας και γελοιογράφος εξηγεί πώς η ανάγκη του να διηγηθεί «την ιστορία που δεν μας δίδαξε κανείς» για τους τόπους των παππούδων του συναντά τόσο μεγάλη, συγκινητική, αποδοχή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ολοκληρωτική βία έκανε ζοφερή εντύπωση στον Χρήστο Τσανάκα από τα τρυφερά του χρόνια. Το παιδικό του δωμάτιο «στόλιζαν» εικόνες από το Άουσβιτς και τη Χιροσίμα. Σήμερα παρουσιάζει μια τριλογία με μαρτυρίες, ποιήματα και ντοκουμέντα για το Γ' Ράιχ. Και μιλά στο Andro για τον τρόμο μπρος στη σκέψη πως όλοι μας μπορούμε «ξαφνικά» να θεωρηθούμε περιττοί...

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης μας συστήνει το νέο του βιβλίο «Εγκλήματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής» και την ηρωίδα του, υπαστυνόμο Όλγα Πετροπούλου. Η οποία, μετά από κάποιες εμφανίσεις σε συλλογικούς τόμους αστυνομικών ιστοριών, αποκτά το πρώτο «δικό της» βιβλίο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

20 χρόνια μετά από την πρώτη δολοφονία που κλήθηκε να διαλευκάνει ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, ο Πέτρος Μάρκαρης ιχνηλατεί τα αποτυπώματα του ήρωά του στα βιβλία του, στη ζωή του και στον ίδιο του τον εαυτό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή μια περιπλάνησή του στην Ινδία –η οποία πρόσφατα έγινε βιβλίο–, ο συγγραφέας του «Φακός στο στόμα» εξηγεί γιατί το ταξίδι είναι μαθητεία και άσκηση: η επιμονή να συνεχίσεις, ενώ όλα γύρω σου λένε σταμάτα...

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Στεφανάκης εξηγεί γιατί στο βιβλίο του «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» επαναφέρει στη ζωή τον Αλμπέρ Καμύ κάτω απ’ τον ανίκητο ήλιο του νησιού για το οποίο κάποτε είχε γράψει: «Επιτέλους ευτυχία, ευτυχία πολύ κοντά στα δάκρυα».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη βράβευσή του στα «Βραβεία Βιβλίου Public», ο Αύγουστος Κορτώ μιλάει για «Το βιβλίο της Κατερίνας», τη μεταφορά του στο θέατρο και το πώς η αυτοκτονία της μητέρας του σημάδεψε ανεξίτηλα τη γραφή του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ουζερί Τσιτσάνης», Γιώργος Σκαμπαρδώνης, μας ξεναγεί στις γωνιές και στις πενιές του μαγαζιού της κατοχικής Θεσσαλονίκης όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε την «Αρχόντισσα» και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μιλώντας για το βιβλίο του «Η ηθική πίσω από την κρίση», ο Φίλιππος Δραγούμης εξηγεί γιατί η ηθική είναι μια συνεχής πάλη μέσα από αντιφατικές καταστάσεις και ετερόκλητα κίνητρα, και γιατί το «καλό» μόλις επαναπαυθούμε μας διαφεύγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top