Ένας λάθος υπολογισμός στις στροφές μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη πτώση.

Πρώτα έρχεται στο αυτί σου ένα χαμηλό βουητό, το οποίο αυξάνεται προοδευτικά, καθώς τα πόδια των αναβατών πασπατεύουν το γκάζι. Ύστερα, οι κινητήρες ρουθουνιάζουν, οι μηχανές βρυχώνται και με μια οργή γίγαντα φεύγουν προς τα μπρος, προς τη λάσπη και τη σκόνη. Καλωσορίσατε στο κόσμο του Flat Track.

Ένα τελευταίο τσεκάρισμα πριν από τον αγώνα.

Το μανιώδες ξέσπασμα των μηχανών μόλις σηκωθεί η πράσινη σημαία του αφέτη είναι ένα αρχικό προανάκρουσμα για ό,τι θα επακολουθήσει. Εν αγνοία των νόμων της αδράνειας, οι αναβάτες κλίνουν προς το πλάι για να ξεφύγουν από τη στενωπό των στροφών. Τα πόδια και το τιμόνι σχεδόν αγγίζουν το λασπωμένο έδαφος. Ένας λάθος υπολογισμός ή κάποιο ολίσθημα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή. Αν τα καταφέρουν, τότε έχουν εκτελέσει έναν ελιγμό που μοιάζει να είναι μια θαυμαστή ισορροπία μεταξύ ανθρώπου, μηχανής και φυσικής.

Τίποτα λιγότερο από σκόνη και λάσπη.

Το Flat Track είναι εθιστικό, αν το δοκιμάσεις μια φορά δεν γίνεται να ξεκολλήσεις. είναι η παλαιότερη ίσως μορφή αγώνων μοτοσυκλέτας και έχει μια πλούσια ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου και ξεκίνησε. Τα τελευταία χρόνια βιώνει μια αναγέννηση παγκοσμίως, με πολλούς αναβάτες να το δοκιμάζουν και να περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο σε οβάλ χωμάτινες πίστες ντριφτάροντας τα μηχανάκια τους, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν μπροστινό φρένο!

Αυτοί οι αγώνες είναι εθιστικοί για τους αναβάτες, αλλά τους θεατές.

Με αφορμή αυτούς τους τόσο ξεχωριστούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού προβάλλεται στις 19 Δεκεμβρίου (9μ.μ.) στο Θέατρο Χυτήριο η ταινία του Evan H. Senn που έχει ήδη κερδίσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο «Motorcycle Film Festival» του Τορόντο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό (Ιαν.2020). Την ταινία την φέρνει στα μέρη μας το Zulap Crew.

Το Zulap Crew διοργανώνουν μηνιαία flat track days με moto το #getoutnride.

Για τους μη γνωρίζοντες: το Zulap Crew είναι μια ομάδα αναβατών που έχουν βάλει σκοπό να φέρουν νέο κόσμο στη χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Με moto τους το #getoutnride, διοργανώνουν μηνιαία flat track days, με το Dirtfest να αποτελεί το ετήσιο showcase event, adventure tours, εκπαιδευτικές ημερίδες αλλά και συμμετέχουν σε events στο εξωτερικό με πιο πρόσφατο το Kurt Casseli Day στο Fox Raceway στην Pala της Καλιφόρνια αλλά και το Swank Rally στην παγωμένη πίστα των Ιταλικών Άλπεων Ice Rose Ring. Τέλος, έχουν την αποκλειστική αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών Sunday Motorcycles και YCF για την Ελλάδα.

Αρκετοί μπόμπιρες μπαίνουν από νωρίς στις πίστες.

«Αυτή η ταινία είναι περισσότερο για τους ανθρώπους και λιγότερο για το θέαμα του αθλήματος. Αποτελεί ουσιαστικά μια θεαματική σύνοψη των highlights των αγώνων flat track. Θα δείτε στριψίματα «με όσα» στο χώμα… αλλά και τους ανθρώπους που κυκλοφορούν χαμογελαστοί στα paddocks. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα αγγίξει αγωνιζόμενους και μη και θα παρακινήσει περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν αυτό το εκπληκτικό σπορ», αναφέρει ο Evan H. Senn.

Το Flat Track είναι η παλαιότερη ίσως μορφή αγώνων μοτοσυκλέτας και έχει μια πλούσια ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου και ξεκίνησε.

O αμερικανός δημιουργός της ταινίας στο “Fast & Left” ρίχνει μια ματιά στο τι είναι αυτό που κάνει το flat track τόσο μοναδικό και πως αυτό το σπορ φέρνει κοντά ένα μείγμα από αναβάτες κάθε ηλικίας, φύλου και οδηγικού επιπέδου.

Εν στάση. Και μάλιστα σε ιδιότυπο stand.

 

//Η είσοδος είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ένα αυθεντικά ανδρικό road trip – στην Πίνδο με Ducati, 36 χρόνια μετά.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top