Ο Γιάννης Κούτρικας με εκφραστικότητα και αισθησιασμό, παρουσιάζει έργα ολοκληρωτικά αφιερωμένα στη γυναίκα.

  «Την ομορφιά της γυναίκας πρέπει να τη βλέπεις στα μάτια της, καθώς αυτά είναι και οι πύλες για την καρδιά της». Σε πολλούς η παραπάνω φράση μπορεί να μοιάζει με κλισέ. Αλλά όταν τα έχει πει η Audrey Hepburn, μια γυναίκα που μπορούσε να αποθεώσει την έννοια της ομορφιάς μόνο με το βλέμμα της, τότε τα λόγια της αποκτούν άλλη βαρύτητα. Και όπως φαίνεται ο Γιάννης Κούτρικας συμφωνεί με αυτά.

  Ο γνωστός ζωγράφος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1964, ωστόσο από το 1966 και για 12 χρόνια έζησε στις ΗΠΑ, όπου και σπούδασε Βιολογία. Ωστόσο η μεγάλη του αγάπη ήταν η τέχνη. Από το 1982 έως το 1987 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Δημήτρη Μυταρά, ενώ για μια επταετία μαθήτευσε δίπλα στον Γιάννη Τσαρούχη, αλλά και στον Δημήτρη Περδικίδη. Από το 1982 έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις, καθώς και σε πολλές ομαδικές.

  Μυστήριο και ερωτική ατμόσφαιρα, επιδέξιοι φωτισμοί, λυρισμός, αλλά και ποιητική διάσταση διακρίνονται στη νέα του δουλειά.

  Και τώρα, 12 χρόνια μετά την προηγούμενη έκθεση του στην Ελλάδα, επιστρέφει στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη και μέσα από τη δουλειά του μας συστήνει τη νέα ζωγραφική οπτική του.

  Η έκθεση του Γιάννη Κούτρικα διαρκεί έως τις τις 27 Μαΐου.

  Ο Γιάννης Κούτρικας με εκφραστικότητα και αισθησιασμό, παρουσιάζει έργα ολοκληρωτικά αφιερωμένα στη γυναίκα σε μια προσπάθεια εξερεύνησης του αντίθετου φύλου. Μυστήριο και ερωτική ατμόσφαιρα, επιδέξιοι φωτισμοί, λυρισμός, αλλά και ποιητική διάσταση διακρίνονται στη νέα του δουλειά. Έργα που μεταφέρουν συναισθήματα και ξυπνούν τις αισθήσεις μας.

  Info
  Πότε: Έως τις 27 Μαΐου.
  Που: Kapopoulos Fine Arts (Μορκεντάου 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 278144)
  www.kapopoulosart.gr

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Cy Twombly ανακάλυψε την (αρχαία) Ελλάδα

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top