Το εμβληματικό Rolex που φόρεσε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ.

Ο Ben Clymer είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος. Μπορεί για τους περισσότερους, το όνομά του να μην λέει τίποτα, σίγουρα, όμως, όσοι είναι λάτρεις της λεπταίσθητης ωρολογοποιίας θα έχουν περάσει από τον ιστότοπο αναφοράς που διατηρεί.

Ο Ben Clymer είναι παθιασμένος με τα ρολόγια.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο από δέκα χρόνια, το «Hodinkee», το προσωπικό σάιτ  που διατηρεί ο εν λόγω κύριος, έγινε ένα από τους κορυφαίους και πιο διακεκριμένους προορισμούς για τους εραστές των μοντέρνων και των vintage ρολογιών χειρός.

Αυτό το λεύκωμα είναι ο καλύτερος οδηγός για τους ρέκτες του είδους, αλλά και τους αρχάριους.

Για χρόνια ο Clymer έβγαζε το… παντεσπάνι του ως χρηματιστής. Κάποια στιγμή, όμως, θέλοντας να ξεφύγει από τη στενεμένη καθημερινότητα του απαιτητικού επαγγέλματός του αποφάσισε να ξεκινήσει ένα blog για τη μεγάλη του αγάπη: τα ρολόγια. Στόχος του ήταν να μιλάει με προσωπικό τόνο για τα ρολόγια που του αρέσουν, για εκείνα που φοράει ο ίδιος στον καρπό του έως και για δημοπρασίες ρολογιών που γίνονται ανά τον κόσμο.

To ιστορικό Santos της Cartier.

Ο τίτλος του blog που επέλεξε προέρχεται από την τσέχικη λέξη hodinky που σημαίνει «μικρό ρολόι». Ο Clymer επιδίωξε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει μια πλατφόρμα απλή και προσβάσιμη από όλους τους aficionados των ρολογιών. Χρειάστηκαν ελάχιστα χρόνια να τον χαρακτηρίσουν οι New York Times ως «Αρχιερέα της Ωρολογίας».

To αγαπημένο Rolex του Πολ Νιούμαν.

Κάπως έτσι, αυτό που ξεκίνησε ως ένα ταπεινό ιστολόγιο, γρήγορα μετασχηματίστηκε σε ένα πλήρες ηλεκτρονικό περιοδικό μέσα από το οποίο έχουν παρελάσει όλα τα κορυφαία κομμάτια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Αυτή στιγμή είναι ένα αξιοπρόσεκτο σάιτ αναφοράς για το χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας.

To Tag Heuer Monacο που φόρεσε ο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία «Le Mans».

Γιορτάζοντας το ορόσημο της δεκαετίας από την ίδρυση του Hodinkee, ο εκλεκτός εκδοτικός οίκος Assouline εξέδωσε ένα ιδιαίτερο λεύκωμα μέσα από το οποίο περνάει -ουσιαστικά- όλη η ιστορία της ωρολογοποιίας ανά τον κόσμο. Από τους πρώτους χρονογράφους, τα ρολόγια κατάδυσης έως τον υψηλό σχεδιασμό και τις pop εκδοχές των σύγχρονων ρολογιών, αυτό το λεύκωμα είναι ο καλύτερος οδηγός για τους ρέκτες του είδους, αλλά και τους αρχάριους.

To εξώφυλλο και το intro του λευκώματος.

 

Διαβάστε ακόμα: 100 χρόνια Bentley – το βιβλίο-ύμνος στη θρυλική εταιρεία.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top