Στο «In a heartbeat» θα ζήσεις 4 έξυπνα και αληθινά λεπτά.

Αρχές Αυγούστου ένα animation, στο στυλ της Pixar, φτιαγμένο από δυο φοιτητές έκανε το γύρο του κόσμου. Έλιωσε μερικές καρδιές, σόκαρε κάποιες άλλες. Σε 4 λεπτά μίλησε για ένα αγόρι που προσπαθεί να κρύψει τον «εαυτό» του, να επιβληθεί στην καρδιά του, καταστρέφοντάς την τελικά. Ευτυχώς προσωρινά.

Όποιος δεν το είδε, ίσως τώρα είναι η ευκαιρία.

Εκεί που κάποιοι βλέπουν απλώς μια γκέι –μακριά από εμάς, αφύσικη, άβολη- ιστορία, κάποιοι άλλη βλέπουν τι πραγματικά δείχνει. Ίσως ότι η καρδιά μιλάει ακόμα και σε μικρότερα παιδιά και το να της λέμε «βούλωσ’ το» δεν βοηθάει ιδιαιτέρως. Ότι δεν επιλέγεις ποιον θα αγαπήσεις, όσο κι αν ντραπείς, όσο κι αν πολεμήσεις. Ότι το μόνο που καταφέρνεις τραβώντας μια καρδιά μακριά από αυτό που θέλει, είναι να τη σπάσεις. Και ως εκ τούτου όταν σπάει μια καρδιά δεν φταίνε πάντα οι άλλοι – μερικές φορές αρκεί να την κακομεταχειριστούμε εμείς οι ίδιοι.

Έδειξε ότι η έλξη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν πολλοί, δεν είναι πάντα έλξη συνυφασμένη με το σεξουαλικό κομμάτι. Το να θες έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου δεν περιορίζεται στο “κρεβάτι”, και αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα σε όσους λένε: «ας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του, αρκεί να μην βγει παραέξω».

Ο 24χρονος Esteban Bravo και η 21χρονη Beth David που δημιούργησαν αυτό το υπέροχο φιλμάκι.

Μια καρδιά φυλακισμένη σε ένα στήθος ή σε ένα υπνοδωμάτιο, δεν έχει μεγάλο προσδόκιμο ζωής και κρίμα που ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει.

Οι δημιουργοί αυτού του καινοτόμου animation -δεν έχει απεικονιστεί ξανά μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο αγόρια τόσο καθαρά- είναι η 21χρονη Beth David και ο 24χρονος Esteban Bravo, δυο φίλοι, τελειόφοιτοι φοιτητές στο Computer Animation στο Ringling College of Art and Design στη Φλόριντα. Το ταινιάκι αυτό είναι η πτυχιακή τους εργασία. Ο Esteban είπε σε συνέντευξή του: «Θα ‘χε νόημα ακόμα κι αν μιλούσε για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, γιατί κι εκεί υπάρχει φόβος να αποκαλύψεις τα συναισθήματά σου. Αλλά όταν το βάλαμε σε ένα πλαίσιο ομόφυλων χαρακτήρων, υπήρχαν τόσα πολλά επίπεδα να εξερευνήσουμε και μπορέσαμε να εμποτίσουμε την ιστορία με τις δικές μας εμπειρίες». Η Beth λέει: «αρχίσαμε να νιώθουμε σαν να είναι μια προσωπική ιστορία. Ήταν το είδος της ιστορίας που θα θέλαμε να είχαμε δει κι εμείς ως παιδιά».

Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι: δεν θα υπήρχαν λιγότερα φοβισμένα ή ανασφαλή παιδιά ή παιδιά που απαξιώνονται εκ των έσω ή ‘εκ των έξω’, αν αυτές οι ιστορίες δεν ήταν ακόμα θαμμένες κάτω από τόνους κολλημένων μυαλών; Περιμένουμε κι άλλα φρικαρισμένα με τις καρδιές τους παιδιά ή ενήλικες, χαμένους από χέρι; Τι περιμένουμε; Οι καρδιές δεν έχουν φτιαχτεί για να είναι φυλακισμένες.

Δεν έχει απεικονιστεί ξανά μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο αγόρια τόσο καθαρά, όσο στο animation «In a heartbeat».

 

Διαβάστε ακόμα: Επιτέλους επιβεβαιώθηκε – Ο Daniel Craig επιστρέφει ως 007

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top