Ξεκίνημα με την έξοχη Ζιζέλ, προ ετών (φωτογραφία: USA Today).

«Μόλις» 47, αλλά με παρουσιαστικό 30αρη. Ένα από τα κλασικά baby faces του Χόλιγουντ κάτι που του δίνει ακόμη τη δυνατότητα να υποδύεται ρόλους μικρότερους από την ηλικία του. Το λες και προσόν. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, φαίνεται όμως, πως έχει επεκτείνει το πλεονέκτημα και στην ερωτική του ζωή.

Έχοντας όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, δεν γίνεται να μην μπαίνουν στο μικροσκόπιο και οι ερωτικές του κατακτήσεις. Σύνηθες με τους σταρ του Χόλιγουντ: δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που να μην πέφτει στην αντίληψη των αδηφάγων ΜΜΕ. Μόνο που στην περίπτωσή του στο… κάδρο μπήκε εσχέτως και η επιστήμη.

Μετά τα 25α γενέθλια τους, ο Λεονάρντο αρχίζει να θεωρεί πολύ μεγάλες τις γυναίκες.

Mε την Μπλέικ Λάιβλι στη Βερόνα (φωτογραφία: INF).

Το χαρακτηριστικό του Ντι Κάπριο είναι ότι δεν αρέσκεται έτσι γενικά στο γυναικείο φύλο, αλλά ως άλλος ληξίαρχος κοιτάζει οι κατά καιρούς σύντροφοί του να μην ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο. Σημειώστε: πάνω από 25 χρονών, αρχίζει να τις θεωρεί πολύ μεγάλες. Το παραπάνω νούμερο επιβεβαιώνεται εν τοις πράγμασι.

Είναι τόσο ιδιαίτερη η περίπτωσή του στο χώρο του κινηματογράφου (γιατί στη ζωή δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται έτσι) που πριν από δύο χρόνια η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine θέλησε να μελετήσει ενδελεχώς το ζήτημα «Λεονάρντο ΝτιΚάπριο» και απευθύνθηκε στην κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου της Βόννης Ντόρις Ματίλντε για να εξηγήσει γιατί ακολουθεί αυτό το ερωτικό… μοτίβο. Σαν να λέμε: ο Λίο έγινε case study.

Φαίνεται πως μέσα του λειτουργεί ένας «κόφτης» όπου αποκλείει γυναίκες που αρχίζουν να προσεγγίζουν δειλά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Με την Έριν Χίθερτον (φωτογραφία: FameFlynet).

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ντόρις Ματίλντε σημείωνε τότε πως: «Οι άνδρες, φυσικά και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, έχουν πολύ μεγαλύτερη περίοδο γονιμότητας σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με το τέλος της αναπαραγωγικής τους ηλικίας. Στην κοινωνιολογία, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “διαδοχική μονογαμία”. Κάθε δέκα χρόνια περίπου, οι άνδρες που νιώθουν ότι έχουν κλείσει έναν κύκλο, αισθάνονται την ανάγκη να σχετιστούν με συντρόφους όλο και μικρότερές τους».

Συμπλήρωνε, δε, πως οι άντρες όπως ο Ντι Κάπριο που επιλέγουν μικρότερες γυναίκες, κοιτάζουν με απόλυτα ορθολογιστικούς υπολογισμούς αυτό που κάνουν. Για τους ίδιους υπάρχει μια εύλογη παράταση του ανέμελου βίου τους, καθώς με μια μικρή δεν βασανίζονται αν θα πρέπει να γίνει άμεσα μητέρα, άρα να βάλει και τον ίδιο σε μια λογική υποχρεώσεων.

Mε την Μπαρ Ραφαέλι (φωτογραφία: cbsnews.com).

Ποιος μπορεί να ξέρει αν ο Ντι Κάπριο λειτουργεί έτσι εκ πεποιθήσεως; Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα σχέσεις του, με εξαίρεση την Ζιζέλ όπου ηλικιακά δεν διέφεραν τόσο πολύ, επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο target group. Οντως, φαίνεται πως μέσα του λειτουργεί ένας «κόφτης» όπου αποκλείει γυναίκες που αρχίζουν να προσεγγίζουν δειλά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ενα μικρό απάνθισμα των «κατορθωμάτων» του (προσοχή, δεν είναι όλες) θα πείσει για τις προθέσεις του και για τους ερωτικούς στόχους που θέτει. Αμέσως μετά την Ζιζέλ, λοιπόν, βρίσκει καλόβολο λιμάνι στο μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι (έως το 2011). Χώρισαν μόλις το ισραηλινό μοντέλο έκλεισε τα 25 του χρόνια. Τυχαίο;

Mε την Τόνι Γκαρν (φωτογραφία: gala.com).

Ακολουθεί η σειρά της ηθοποιού Μπλέικ Λάιβλι. Γνωρίστηκαν το 2011 στο Φεστιβάλ των Καννών όταν εκείνη ήταν 23 ετών. Ο δεσμός κράτησε ένα χρόνο κι ύστερα χώρισαν φιλικά. Παρεμπιπτόντως, τώρα η Μπλέικ είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ράιαν Ρέινολντς και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Τελευταίο «θύμα» της γοητείας του ΝτιΚάπριο ήταν η Καμίλα Μορόνε με την οποία χώρισε πρόσφατα.

Τέταρτη σειρά έχει ο άγγελος της Victoria’s Secret, Έριν Χίθερτον. Ήταν μόλις 22 ετών όταν ξεκίνησε να έχει σχέση με τον ΝτιΚάπριο. Το ειδύλλιο κράτησε μόλις 10 μήνες. Ακόμη κι αυτή η σχέση, όμως, έληξε ομαλά.

Μοντέλο ήταν και η επόμενη σχέση του, η γερμανικής καταγωγής Τόνι Γκαρν. Την γνώρισε μικρή και την άφησε μικρή (μόλις 21 ετών) όταν χώρισαν μετά από σχεδόν δύο χρόνια σχέσης.

Mε την Κέλι Ρόρμπαχ (φωτογραφία: abcnews.com).

Ακολουθεί η Κέλι Ρόρμπαχ, η σταρ του νέου Baywatch. Οταν γνώρισε τον Λεονάρντο ήταν 25 ετών και η σχέση τους κράτησε μόλις επτά μήνες (εκεί γύρω στο 2015). Πάλι είχαμε να κάνουμε με συναινετικό χωρισμό.

Σειρά είχε το μοντέλο από τη Δανία, Νίνα Άγκνταλ με την οποία ήταν μαζί έως το 2017. Οταν χώρισαν, η Άγκνταλ ήταν 25 ετών (!). Πάλι τυχαίο;

Με την Νίνα Άγκνταλ.

Τελευταίο «θύμα» της γοητείας του ΝτιΚάπριο ήταν η Καμίλα Μορόνε με την οποία χώρισε πρόσφατα. Η σχέση τους κράτησε πέντε ανθηρά έτη και προϊόντος του χρόνου, το μοντέλο και ηθοποιός έφτασε στα 25. Να πάλι μπροστά ο ηλιακός «κόφτης»: Το ζευγάρι χώρισε πριν λίγες μέρες. Πάλι, όμως, το περιβάλλον του ηθοποιού ανάφερε πως ο χωρισμός ήταν ομαλός.

Στη λογική του Ντι Κάπριο μπορεί να μεγαλώνεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεγαλώνουν και τα γούστα σου.

Ας σημειωθεί πάντως ότι ο Λεονάρντο χωρίζει μεν, αλλά όχι επεισοδιακά. Δεν προκαλούνται ίντριγκες, οξυμένα πάθη και αλληλοκατηγορίες. Δεν είναι, ας πούμε, ένας Τζόνι Ντεπ. Αντίθετα, όλες οι πρώην του θα μπορούσαν να είναι καλές φίλες του.

Τελευταία έως την επόμενη η Καμίλα Μορόνε (φωτογραφία: etonline.com).

Αλλά μοναχά φίλες, όχι κάτι παραπάνω. Επειδή, στη λογική του Ντι Κάπριο, μπορεί να μεγαλώνεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεγαλώνουν και τα γούστα σου.

 

Διαβάστε ακόμα: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Ο σέξι απόγονος του Ριχάρδου Γ’.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top