Για 14 χρόνια ο Steve Parke ήταν ο art director του Prince.

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Απριλίου 2016, όταν ο κόσμος της μουσικής -2,5 μήνες μετά τον χαμό του Δούκα του- έχανε τον πρίγκιπά του. Ο Prince Rogers Nelson (όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του) άφηνε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Μινεσότα σε ηλικία 57 ετών και η μουσική έπαψε να είναι ίδια από τότε. Όχι, ο Prince δεν ήταν απλά ένας καλλιτέχνης – ήταν ένας άνθρωπος που έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό. Πολλά αφιερώματα γράφτηκαν εκείνη την ημέρα, πολλοί έκλαψαν για την απώλεια, ενώ ακόμα περισσότεροι εύχονταν να τον είχαν γνωρίσει από κοντά.

Ο Steve Parke δεν το ευχήθηκε αυτό. Όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά επειδή τον ήξερε. Πολύ καλά. Ο Αμερικανός φωτογράφος ήταν fan του Prince όταν το 1988 πήγε να δουλέψει στη δισκογραφική του εταιρία Paisley Park. Και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήρθε η μεγάλη ευκαιρία: να γίνει ο art director του αστέρα της μουσικής. «Όταν είδε ότι χειριζόμουν το photoshop καλύτερα από όλους στην εταιρία, αποφάσισε να με κάνει δεξί του χέρι. Υπεύθυνο από τα εξώφυλλα των άλμπουμ του μέχρι τα promo t-shirt του» είχε δηλώσει στην Baltimore Sun ο Parke πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Πολλοί με ρωτούν πώς είναι να δουλεύεις για τον Prince. Ουσιαστικά ήταν σαν να δουλεύεις για την εταιρία του Bill Gates, αλλά ο Gates να ήταν συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Το βιβλίο με τίτλο «Picturing Prince» θα περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες του «πρίγκιπα» από το 1997 έως το 2001.

«Πολλοί με ρωτούν πώς είναι να δουλεύεις για τον Prince. Ουσιαστικά ήταν σαν να δουλεύεις για την εταιρία του Bill Gates, αλλά ο Gates να ήταν συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου από το πρωί μέχρι το βράδυ» είχε πει τότε, αποκαλύπτοντας και ένα ακόμα ταλέντο του Prince: «Ήταν εξαιρετικός παίκτης στο πινκ-πονκ»!

Και τώρα, ο Parke ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο Picturing Prince, το οποίο θα περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες του «πρίγκιπα» από το 1997 έως το 2001. Όπως λέει και ο ίδιος ο φωτογράφος «είναι εικόνες που δείχνουν τον Prince τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον θρύλο».

«Νιώθω ότι οι φωτογραφίες μου δείχνουν τον Prince τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον θρύλο».

Το βιβλίο Picturing Prince κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Octopus. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Στο πανηδονικό μυαλό του Alphachanneling

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top