Ανέκδοτες φωτογραφίες της Πριγκίπισσας Νταϊάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Παράλληλα, για πρώτη φορά, οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, μιλούν για τον θάνατο της μητέρας τους, στο ντοκιμαντέρ του ITV «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy».

 

Η Νταϊάνα με τον Χάρι, σε φωτογραφία που έβγαλε ο Ουίλιαμ. (Φωτογραφία: Kensington Palace)

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Αυγούστου 1997, όταν ένα γεγονός συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Ένα γεγονός που άφησε την σφραγίδα του στον 20ο αιώνα: η είδηση του θανάτου της Πριγκίπισσας Νταϊάνα έκανε τον γύρο του κόσμου. Ήταν από τις στιγμές εκείνες, που εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, έμειναν δακρυσμένοι μπροστά στις οθόνες τους παρακολουθώντας τα νέα.

Από τότε έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί για τον χαμό της «Πριγκίπισσας του Λαού», όπως ήταν γνωστή. Τα σενάρια κάνουν λόγο από ατύχημα μέχρι δολοφονία που οργάνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, η αλήθεια είναι, πώς κανείς δεν θα μάθει ποτέ – και η χαρά των συνομοσιολόγων θα συνεχίζεται.

«Ελπίζουμε το ντοκιμαντέρ να δείξει την άλλη πλευρά της μητέρας μας και να παρουσιάσει άγνωστες ιστορίες της, από τους ανθρώπους που την ήξεραν καλύτερα».

Ωστόσο, για πρώτη φορά τώρα, άγνωστες στιγμές έρχονται στο φως. Φωτογραφίες από το προσωπικό άλμπουμ της Νταϊάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ Diana, Our Mother: Her Life and Legacy.

Στο φιλμ, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 24/7 από το ITV, οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θυμούνται τα χρόνια με τη μητέρα τους, αλλά και πως ένιωσαν μετά τον θάνατό της. «Θυμάμαι ότι θέλαμε να την αποχαιρετήσουμε στα γρήγορα για να πάμε να παίξουμε με τα ξαδέρφια μας» θυμάται ο Ουίλιαμ μετανιωμένος για την τελευταία φορά που μίλησε μαζί της, ενώ εκείνη βρισκόταν στο Παρίσι. «Αυτό το γρήγορο τηλεφώνημα έχει καρφωθεί στο μυαλό μου από τότε».

Αριστερά: Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι ντυμένοι αστυνομικοί. Δεξιά: Η Νταϊάνα με τον Ουίλιαμ στην αγκαλιά ενώ είναι έγκυος στον Χάρι. (Φωτογραφίες: Kensington Palace)

Από την πλευρά του ο Χάρι, που ήταν 12 ετών όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα, λέει ότι «το να μεγαλώνεις χωρίς μητέρα έμοιαζε κάτι φυσιολογικό» και παραδέχθηκε ότι έχει κλάψει για εκείνη μόλις δύο φορές στη ζωή του – η μια ήταν την ημέρα της κηδείας.

Πάντως και οι δύο τονίζουν ότι ήταν η καλύτερη μητέρα που μπορούσαν να έχουν, ενώ «έφερνε μαζί της έναν φρέσκο αέρα με οτιδήποτε κι αν έκανε». Μάλιστα, όπως λέει ο Χάρι, το motto της ήταν «μπορείς να είσαι όσο άτακτος θέλεις, αρκεί να μην σε πιάσουν».

Κι αυτή, μπορεί, να είναι η πρώτη φορά που ο Ουίλιαμ και ο Χάρι μιλάνε ανοικτά για την μητέρα τους, αλλά σίγουρα θα είναι και η τελευταία, καθώς τα δύο αδέρφια ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά αυτό. «Ελπίζουμε το ντοκιμαντέρ να δείξει την άλλη πλευρά της μητέρας μας και να παρουσιάσει άγνωστες ιστορίες της, από τους ανθρώπους που την ήξεραν καλύτερα».

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιος ήταν ο Joe Paterno τον οποίο θα υποδυθεί ο Al Pacino στην επόμενη ταινία του;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top