Ο Alec Guiness δεν είχε σε μεγάλη υπόληψη τις ταινίες Star Wars, αλλά έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 93 εκ. δολάρια από αυτές. (Φωτογραφίες: Lucasfilm)

1. Ο Alec Guiness, ο ηθοποιός που έπαιξε στην αρχική τριλογία τον Obi-Wan Kenobi είχε αποκαλέσει τις ταινίες «σκουπίδια». Βέβαια όταν υπέγραφε το συμβόλαιο συνεργασίας, απαίτησε να έχει το 2% από τις εισπράξεις, με αποτέλεσμα να κερδίσει 95 εκ. δολάρια.

2. Ο Harrison Ford πληρώθηκε 10.000 δολάρια για να κάνει τον Han Solo στο Star Wars: Episode IV – A New Hope.

Το Star Wars ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Harrison Ford.

3. O Peter Cushing, που υποδύθηκε τον Moff Tarkin, έβρισκε πολύ άβολες τις μπότες του, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γυρίσματα να τα κάνει φορώντας παντόφλες. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πόδια του δεν φαίνονται στις περισσότερες σκηνές.

4. Ο Mark Hamill, κατά την διάρκεια του γυρίσματος στον συμπιεστή σκουπιδιών, κράτησε τόσο πολύ την αναπνοή του, που έσπασε ένα αιμοφόρο αγγείο στο πρόσωπό του.

Πολλά κτίρια που χτίστηκαν για τον πλανήτη Tatooine το 1977, υπάρχουν ακόμα στην Τυνησία.

5. Πολλά από τα κτίρια που δημιουργήθηκαν για τον πλανήτη Tatooine, υπάρχουν ακόμα στην Τυνησία. Μάλιστα, κάποια από αυτά, τα χρησιμοποιούν άνθρωποι για να μείνουν.

6. Ο ήχος των μαχητικών αεροσκαφών της Αυτοκρατορίας, είναι ένας συνδυασμός των ήχων που κάνει ο ελέφαντας με ένα αμάξι που τρέχει πάνω σε βρεγμένη άσφαλτο.

Ο George Lucas με ένα προσχέδιο του R2-D2.

7. O Denis Lawson, ο οποίος υποδύθηκε τον πιλότο των Επαναστατών Wedge Antilles στην αρχική τριλογία, είναι ο θείος του Ewan McGregor που έπαιξε τον Obi-Wan Kenobi στην 2η τριλογία.

8. Το αρχικό σχέδιο ήταν ο Luke Skywalker να ονομάζεται Luke Starkiller. Μάλιστα το Starkiller ίσχυε όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του A New Hope, ωστόσο επειδή δεν αναφέρθηκε ποτέ, ο Lucas αποφάσισε να το αλλάξει στην πορεία.

9. Προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, ο Mark Hamill είχε ένα άσχημο ατύχημα με το αμάξι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Για αυτό ο Lucas σκέφτηκε την σκηνή με το Wampa στο ξεκίνημα της ταινίας, για να δικαιολογήσει τα σημάδια στο πρόσωπό του.

10. Η διαστημική στολή που φορούσε ο κυνηγός επικηρυγμένων Bossk, την είχαν δανειστεί από τα γυρίσματα του Doctor Who.

11. Η διάλεκτος των Jawa βασίζεται πάνω στην διάλεκτο των Ζουλού, ενώ αυτή των Ewok είναι ένας συνδυασμός της γλώσσας που μιλούν στο Θιβέτ και στο Νεπάλ.

Ο πλέον αγαπημένος χαρακτήρας του Star Wars, ο Yoda.

12. Η αρχική σκέψη ήταν τον Yoda να τον παίξει μια μαϊμού που να κρατάει μπαστούνι και να φοράει μάσκα.

13. Πριν βγει στις αίθουσες το Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi, ο George Lucas σκεφτόταν να το ονομάσει Revenge of the Jedi. Για αυτό τον λόγο έχουν τυπωθεί αφίσες που γράφουν Star Wars: Episode VI – Revenge of the Jedi που σήμερα είναι συλλεκτικές και αξίζουν πολλά λεφτά.

O χαρακτήρας του Darth Vader παραλίγο να είχε συνέχεια μετά το τέλος της αρχικής τριλογίας.

14. Μια ιδέα του George Lucas για το Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi, ήταν ο Luke, αφού κερδίζει στη μάχη τον Darth Vader, να του αφαιρεί τη μάσκα και να τη φοράει ο ίδιος, λέγοντας «τώρα εγώ είμαι ο Vader».

15. Ο ασύρματος που χρησιμοποιεί ο Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) στο Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, είναι ουσιαστικά μια τροποποιημένη γυναικεία ξυριστική μηχανή της Gillette.

16. Οι κόρες του George Lucas λάτρευαν την boy-band NSYNC και κατάφεραν να πείσουν τον πατέρα τους για μια guest εμφάνιση στο Star Wars: Episode II – Attack of the Clones. Ωστόσο ο Lucas τους έκοψε τη σκηνή στο μοντάζ (και καλά έκανε)!

Ο Samuel L. Jackson είναι ένας πραγματικός «bad motherfucker».

17. Ο Samuel L. Jackson, που υποδύθηκε τον Mace Windu στην 2η τριλογία, έχει πει ότι πάνω στο φωτόσπαθό του ήταν χαραγμένη η φράση «bad motherfucker».

18. Φήμες λένε ότι πριν δολοφονηθεί το 1996, ο Tupac είχε προλάβει να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του Mace Windu. Η Lucasfilm δεν το έχει επιβεβαιώσει ποτέ αυτό το σενάριο.

19. Σε κάθε μάχη που συμμετείχε ο Ewan McGregor ως Obi-Wan Kenobi έκανε μόνος του τους ήχους από το φωτόσπαθό του, με αποτέλεσμα στο μοντάζ να πρέπει να αφαιρεθούν.

20. Η φράση «Ι have a bad feeling about this» (έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτό) έχει ακουστεί και στις 7 Star Wars ταινίες.

 

Διαβάστε ακόμα: Πέντε στιγμές που έκαναν τον Jack Nicholson θρύλο της 7ης Τέχνης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top