Αυτή είναι η χρυσή εποχή των υπερηρώων της Marvel

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Taschen έχει τον τίτλο «The Marvel Age of Comics 1961–1978» και μας ταξιδεύει τέσσερις δεκαετίες πίσω, τότε που ο Iron Man, Spider-Man, Hulk και οι υπόλοιποι υπερήρωες είδαν την φήμη τους να εκτοξεύεται.

 

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU) θεωρείται το πιο επιτυχημένο στον κόσμο την τελευταία 10ετια, με τις ταινίες του να έχουν εισπράξεις πάνω από 12 δισ. δολάρια.

Σήμερα δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο… παιδί που να μην γνωρίζει ποιοι είναι οι Avengers. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει έστω και 5 λεπτά από ταινίες όπως Iron Man, Captain America, Thor – ακόμα κι αν δηλώνει οπαδός του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και πώς δεν τον συγκινούν οι χολιγουντιανές υπερβολές. Δεν διαφωνούμε, γούστα είναι αυτά, αλλά επιμένουμε σε αυτό: όλοι γνωρίζουν τους υπερήρωες της Marvel.

Άλλωστε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU) θεωρείται το πιο επιτυχημένο στον κόσμο την τελευταία 10ετια, με τις ταινίες του να έχουν εισπράξεις πάνω από 12 δισ. δολάρια. Αν προσθέσετε στα παραπάνω και τις σειρές, όπου πρωταγωνιστούν οι ήρωες της γνωστής εταιρίας κόμικ, τότε καταλαβαίνει κανείς πώς έχουμε να κάνουμε με μια αυτοκρατορία.

Η εποχή που άλλαξαν όλα ήταν τον Νοέμβριο του 1961. Ήταν ο μήνας που κυκλοφόρησε το τεύχος Νο.1 των Fantastic Four και η απήχηση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται σήμερα αυτό, οι υπερήρωες της Marvel δεν ήταν πάντα τόσο επιτυχημένοι. Οι δημιουργοί τους θεωρούνταν κάτι σαν εκκεντρικοί ενήλικοι τύποι, που αντί να βρουν καμιά δουλειά, σχεδίαζαν φανταστικές ιστορίες και τέρατα σε λευκές κόλλες. Η εποχή όμως που άλλαξαν όλα ήταν τον Νοέμβριο του 1961. Ήταν ο μήνας που κυκλοφόρησε το τεύχος Νο.1 των Fantastic Four και η απήχηση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

 

Το εξώφυλλο του The Marvel Age of Comics 1961–1978 των εκδόσεων Taschen.

Η τετράδα των Fantastic Four ήταν αυτή που τράβηξε όχι μόνο την Marvel, αλλά και τους υπόλοιπους υπερήρωες προς την κορυφή. Μέχρι και ο ξεχασμένος από τη δεκαετία του ’40 Captain America βγήκε από το σκονισμένο συρτάρι που βρισκόταν για χρόνια για να γίνει ο ήρωας που ήθελε όλη η Αμερική,

Σε εκείνη την εποχή, αλλά και στις δεκαετίες που ακολούθησαν, μας ταξιδεύει το βιβλίο των εκδόσεων Taschen με τίτλο The Marvel Age of Comics 1961–1978, δείχνοντάς μας πώς μερικές φιγούρες κατάφεραν να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Με τη βοήθεια σπάνιων σκίτσων και συνεντεύξεων, ο συγγραφέας Roy Thomas μας ταξιδεύει 5 δεκαετίες πίσω και μας δείχνει πώς γεννήθηκε όλος αυτός ο κόσμος. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο The Marvel Age of Comics 1961–1978 θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 ήρωες που λατρέψαμε μέσα από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top