«Η δική μας συνταγή για την επιτυχία ήταν να φτιάξουμε κάτι που αγαπάμε και να δούμε αν θα άρεσε στον κόσμο. Και τους άρεσε περισσότερο απ’όσο περιμέναμε» λέει ο Gui Jaroschy.

Αν φέρουμε στο μυαλό μας τη νυχτερινή ζωή του Μαϊάμι, μπορεί να σκεφτούμε prive clubs και αριστοκρατικά bar σε lobby ξενοδοχείων, αλλά το The Broken Shaker προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. Με τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, τον εντυπωσιακό κήπο και τα εφευρετικά ποτά με εποχιακά συστατικά, έχει κερδίσει επάξια τη φήμη ως ένα από τα μέρη που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να επισκεφτεί για μια χαλαρή έξοδο.

O Gui Jaroschy, bars director για την Freehand, λέει ότι είναι η προσωπική πινελιά που το κάνει να ξεχωρίζει. «Όταν μετακόμισα εδώ εννιά ή δέκα χρόνια πριν, το θέμα ήταν να κάνεις πράγματα για όλους τους άλλους. “Οι άνθρωποι από το Λονδίνο θα λατρέψουν αυτό το bar” ή “Θα αρέσει πολύ στους Νεοϋορκέζους αυτό το μέρος”» τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν δημιουργούσαν χώρους στους οποίους θα πήγαιναν οι ίδιοι. Η δική μας συνταγή για την επιτυχία ήταν να φτιάξουμε κάτι που αγαπάμε και να δούμε αν θα άρεσε στον κόσμο. Και τους άρεσε περισσότερο απ’όσο περιμέναμε».

«Από την αρχή έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε έναν πρωτότυπο κατάλογο με cocktail, με τοπικά συστατικά και εμπνευσμένο από τις εποχές».

Και η προσωπική πινελιά δεν περιορίζεται μόνο στην ατμόσφαιρα: επεκτείνεται και στον κατάλογο των ποτών, που συνέχεια αλλάζει. Όπως λέει ο Gui «από την αρχή έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε έναν πρωτότυπο κατάλογο με cocktail, με τοπικά συστατικά και εμπνευσμένο από τις εποχές -όχι μόνο επειδή είναι της μόδας τώρα ή υπάρχει τάση, αλλά γιατί είναι κάτι σημαντικό για όλους μας- κάτι που ενδιαφέρει τόσο εμένα, όσο και τους ιδρυτές Elad Zvi και Gabe Orta, αλλά και όλους όσους δουλεύουν εδώ.

Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στο Μαϊάμι, όπου έχουμε πρόσβαση σε τέλεια συστατικά όλο το χρόνο. Έχουμε προσπαθήσει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο, και, όσο εξελισσόμαστε, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τεχνικές για να το αξιοποιούμε.

Οι bartenders χρειάζεται να φτιάχνουν συστατικά και εκχυλίσματα – με μενού που αλλάζει τόσο συχνά, χρειαζόμαστε συνέχεια να φτιάχνουμε νέα πράγματα! Είχαμε έναν τύπο που είχε μετακομίσει εδώ από την Πενσιλβανία, και δεν είχε δει ποτέ κεράσι Surinam. Μεγαλώνουν σε θάμνους εδώ γύρω στη γειτονιά στο Miami Beach, κι έτσι άρχισε να τα μαζεύει και έφτιαξε από αυτά μαρμελάδα. Είχαμε το ποτό στον κατάλογο μέχρι που εξαντλήθηκε.

Μας έχει βοηθήσει ότι το τοπικό κοινό μας αγαπά. Είναι δύσκολο να βρεις μέρη να προτείνεις όπου μπορείς να εγγυηθείς ότι ο άλλος θα περάσει καλά, όπου δεν υποχρεώνεσαι να δείχνεις ή να φέρεσαι με συγκεκριμένο τρόπο, και ξέρουν ότι μπορούν να στείλουν σε μας επισκέπτες από άλλες περιοχές. Εδώ μπορούν να κάτσουν έξω και να παίξουν ένα παιχνίδι, να απολαύσουν ένα ωραίο ποτό και κουβέντα, αλλά όλα μέσα στην εμπειρία της Νότιας Φλόριντα και του Μαϊάμι».

 

Διαβάστε ακόμα: Έτσι δημιουργείς world class ποτά στο σπίτι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top