Με οκτώ διαφορετικούς “σταθμούς” φαγητού, ανοίγει σε λίγες μέρες στον αριθμό 7 της πλατείας Καρύτση.

Η τάση των food courts όπου προσφέρεται κυρίως street food σε διάφορες πολυεθνικές και λιμπιστικές εκδοχές, έρχεται και στην Αθήνα. Διότι τί Airbnb-άδικη πρωτεύουσα θα ήμασταν χωρίς ένα foodie multiplex; Όλες οι μεγαλουπόλεις του κόσμου έχουν τουλάχιστον ένα τέτοιο σημείο συνάντησης όπου αι γενεαί πάσαι περνούν για ένα bao, ένα burger ή μια τορτίγια.

Ειδικά στην Ιταλία και στην Ισπανία αυτά τα υπερ-φαγάδικα συνδυάζονται και με όμορφες αγορές όπου μπορεί κανείς να ψωνίσει διάφορα προϊόντα και όπου το τοπικό στοιχείο κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του. Θα θέλαμε να δούμε κάτι αντίστοιχο με Ελληνική ταυτότητα και στα μέρη μας. Αυτό σίγουρα θα ικανοποιούσε τους Airbnb-τζήδες. Προς το παρόν, ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο Str.Eaters με τα ζωντανά χρώματα και τους χαρούμενους ρυθμούς, τους ξύλινους πάγκους και τις μαξιλάρες, που με οκτώ διαφορετικούς “σταθμούς” φαγητού ανοίγει σε λίγες μέρες.

Όλες οι μεγαλουπόλεις του κόσμου έχουν τουλάχιστον ένα τέτοιο σημείο συνάντησης όπου αι γενεαί πάσαι περνούν για ένα bao, ένα burger ή μια τορτίγια.

Οι επιλογές θα καλύπτουν όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και πολλές προτιμήσεις. Από το «Go veggie» με χορτοφαγικές γεύσεις όπως ο γύρος μανιταριών και το απαραίτητο falafel, ως το “αβγουλάδικο” «Heggllo», το «Flour Power» με φρέσκα ζυμαρικά και ακόμα προτάσεις για θαλασσινά και κρεατικά -λέγε με burger. Tην εικόνα θα συμπληρώνει ο πάγκος των cocktails, μπύρας και κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στον όροφο κάτω από το Food Hall θα δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα φιλοξενεί παρουσιάσεις, εκθέσεις, παραστάσεις, επιδείξεις μόδας νέων σχεδιαστών και μουσικά events.

Θα έχουμε νεότερα αφού επισκεφτούμε το Str.Eaters και δοκιμάσουμε ορισμένα από τα “χεράτα” καλούδια του. Μέχρι να ανοίξει, ας αρκεστούμε σε αυτές τις πρώτες φωτογραφίες που ήρθαν στο ίνμποξ μας από τις δοκιμές των πιάτων.

 

//The Str.Eaters: Πλατεία Καρύτση 7 (είσοδος και από την πλατεία και από την οδό Καρύτση)

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top