Most Viewed

Aπό τα Χανιά έως τη Βουλιαγμένη και από τη Νέα Σμύρνη έως τη Θεσσαλονίκη. Τα εννέα αυτά κλασικότατα σουβλατζίδικα ποντάρουν στη γεύση και όχι στη μόστρα. Επιλέγει η Άρτεμις Κατσούλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλαμάκι χοιρινό και σουτζουκάκι σαλονικιώτικο. Τίμιο κρέας, αφράτη πίτα, χωρίς πατάτες. Μικρά και αυθεντικά σουβλάκια, όπως πρέπει να είναι. Τα δοκιμάσαμε πρώτοι και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ζουμερή παχιά πίτα, αλλά χωρίς πολύ αλάτι, λάδια ή πατάτες. Ο head pastry Chef του «Funky Gourmet» Αντώνης Σελέκος, γράφει για το αγαπημένο του σουβλατζίδικο στο κέντρο της Αθήνας, με ιστορία από το 1951.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν ψάχνετε «σοβαρό» κεμπάπ, ο μαιτρ του είδους, ο Αρμένιος κύριος Τόμας, σερβίρει καθημερινά αυτό που ξέρει καλύτερα: κεμπάπ, λαχματζούν, φαλάφελ, γιαουρτλού και παστουρμαλί. Το μαγαζί είναι ταπεινό, οικονομικό και τίμιο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον εμπιστεύτηκε, δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί η γνωστή συγγραφέας να παραδέχεται ότι δεν είναι φανατική του εθνικού μας street food, αλλά τα παιδιά της που ξέρουν από καλό σουβλάκι επιλέγουν φανατικά το «Boutique souvlaki» στο Ψυχικό. Ως γνωστόν, τα παιδιά είναι πάντα οι πιο δύσκολοι κριτές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Χρήστος Παρίδης γράφει για το φαλαφελάδικο που ανακάλυψε τυχαία και πλέον έχει γίνει στέκι του αφού μετατρέπει το ταπεινό φαλάφελ σε πλήρες -υγιεινό- γεύμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν σταματάει σε ένα μαγαζί, αλλά σε ένα χωριό 50 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, εκεί όπου το σουβλάκι έχει μετατραπεί σε τέχνη και επιστήμη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στο Trivoli Vegan Kafeneio ένα σουβλάκι χωρίς κρέας κάνει εμφανίσεις ανά διαστήματα στο μενού του μαγαζιού και γίνεται ανάρπαστο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top