Με την γλυκιά αγριάδα της καπνιστής του γεύσης, το Talisker εμπνέει την περιπέτεια και τη διάθεση για εξερεύνηση, κάθε στιγμή και με κάθε αφορμή.

Xάιλαντς. Η απλωσιά της γαελικής Σκωτίας: Καταπράσινα τοπία, βουνά που ορθώνονται μπροστά σου ωσάν φυσικό φράγμα. Έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε το ουίσκι με αυτά τα ονειρικά τοπία. Όχι άδικα, καθώς η καρδιά της Σκωτίας χτυπά και στα δεκάδες θρυλικά αποστακτήρια ουίσκι της. Αν όμως θες να αποδράσεις από τη μονοτονία της καθημερινότητας και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, μπορείς να το κάνεις και στα μέρη μας.

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Ορεινή Κορινθία που δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στα αλπικά δάση. Τέτοιες σύντομες εξορμήσεις, είναι άκρως θεραπευτικές μακριά από τη βουή της πόλης. Να περπατάς στο δάσος πάνω στα βρεγμένα φύλλα και να ακούς τους ήχους της φύσης, μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, ακόμα και να το στήνεις αυθόρμητα γεύματα στα τραπεζάκια πικ νικ στις όχθες της λίμνης.

Συνώνυμο της εξερεύνησης και της εξόρμησης το single malt ουίσκι Talisker, συνοδεύει αριστοτεχνικά αυτές τις στιγμές απόλαυσης της φύσης. Κεχριμπαρένιο χρώμα, γεμάτο σώμα στη γεύση με νότες αλμύρας, αρώματα καπνού και γλυκών εσπεριδοειδών, το Talisker μας προσκαλεί να ξεφύγουμε από τη μονοτονία και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και να ανακαλύψουμε ξανά τη φύση και τη μαγεία που προσφέρει η επαφή μαζί της.

Να περπατάς στο δάσος, να πατάς τα βρεγμένα φύλλα, να μαζεύεις και να σπας καρύδια στις χούφτες σου, να απλώνεις μια κουβέρτα και να ξαπλώνεις με τα μάτια να ακολουθούν τα σύννεφα στον ουρανό…

Μια ταξιδιωτική εμπειρία που ξεκίνησε από την θρυλική περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας και ολοκληρώθηκε στις όχθες της πανέμορφης τεχνητής λίμνης Δόξα.

Σημασία έχει ο προορισμός αλλά εξίσου σημαντικοί είναι οι συνοδοιπόροι που έχεις μαζί σου. Προορισμός μας, η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας, με την απαράμιλλης ομορφιάς φύση της, με τα γραφικά χωριά της και τα πανέμορφα καταπράσινα περιπατητικά μονοπάτια της. Μια ταξιδιωτική εμπειρία που ξεκίνησε από την θρυλική περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας και ολοκληρώθηκε στις όχθες της πανέμορφης τεχνητής λίμνης Δόξα.

Πρώτη στάση της περιπέτειας, στα ορεινά της Ζήρειας και στον υπέροχο υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας όπου σύμφωνα με τον μύθο πάλεψε ο Ηρακλής. Με οδηγό το πνεύμα της εξερεύνησης του Talisker, οι Explorers Δημήτρης Καρβέλης και Φώτης Βαλλάτος περιπλανήθηκαν στα άγριας ομορφιάς τοπία, ανακαλύπτοντας την ιδιαίτερη ποικιλομορφία της ευρύτερης περιοχής, και τους θρύλους που έχουν συνδεθεί μαζί της.

Πιστό στη φιλοσοφία του, το Talisker στηρίζει την περιπέτεια και τη διάθεση για εξερεύνηση, κάθε στιγμή και με κάθε αφορμή. Και εμείς, σαν άλλοι ταξιδευτές ακολουθήσαμε (έστω και νοητά) την παρέα των Explorers στην κοιλάδα του Φενεού και στις όχθες της λίμνης Δόξα.

Δεν σας θυμίζει τυπική Ελλάδα το τοπίο; Κι όμως είναι!

Μπορεί το κεντρικό μήνυμα του Talisker να είναι «Made by The Sea», αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για μια περιήγηση στο καταπράσινο ελατόδασος της γύρω περιοχής.

Μπορεί το κεντρικό μήνυμα του Talisker να είναι “Made by The Sea” (καθώς τόπος απόσταξής του είναι το νησί του Skye στη Σκωτία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους όχι μόνο να περιηγηθούν στο καταπράσινο ελατόδασος, αλλά και να ανακαλύψουν και να απολαύσουν δραστηριότητες του υγρού στοιχείου, κάνοντας τον περίπλου της λίμνης με κανό.

Τους φίλους τους ενώνει η φύση, η περιπέτεια και γιατί όχι ένα καλό single malt scotch whisky, όπως το Talisker.

Το single malt scotch whisky, Talisker μας εμπνέει να επανασυνδεθούμε με τη φύση.

Σε μία εποχή όπου η μονοτονία της σύγχρονης ζωής και οι απαιτητικοί και γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν αποξενώσει από τη φύση, το single malt scotch whisky Talisker μας εμπνέει να επανασυνδεθούμε μαζί της. Ήρθε μήπως  η στιγμή να επανεκτιμήσουμε τη σχέση μας μαζί της; Να νιώσουμε την περιπέτεια και να δώσουμε στον εαυτό μας λίγο παραπάνω από τον χρόνο που του αξίζει; Όπως λέει και το motto του Talisker: «It’s time to rewild your spirit!».

 

Απολαύστε Υπεύθυνα
Το παρόν περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών.

 

Διαβάστε ακόμα: Don Julio Blanco Mulled Winter Margarita. Όταν το καλοκαίρι συναντάει το χειμώνα.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top