archilove

    Εντυπωσιακό ντιζάιν με πράσινο αποτύπωμα στο ιστορικό κέντρο

    Οι αρχιτέκτονες του «Urban Soul Project» ολοκλήρωσαν το νέο «σπίτι» της εταιρείας Prodea Investments στο κέντρο της Αθήνας μετατρέποντας ένα προπολεμικό κτίριο σε σύγχρονο κτίσμα ώστε να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα των σύγχρονων χώρων γραφείων.

     

    Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης, στο κέντρο της Αθήνας.

    To μεγαλύτερο έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας για λογαριασμό της εταιρείας Prodea Investments και περιλαμβάνει ένα κτίριο 3.500 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης.

    Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των γραφείων της Prodea, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, είχε τρεις βασικούς στόχους: να παρέμβει σε ένα προπολεμικό κτίριο με μια διατηρητέα πρόσοψη διατηρώντας παράλληλα τα σημαντικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά του.

    Το κτίριο πληροί τις προδιαγραφές σχεδιασμού LEED και WELL.

    Στόχος ήταν να μετατραπεί το υπάρχον κτίριο  με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα των σύγχρονων χώρων γραφείων και να πληροί τις προδιαγραφές σχεδιασμού LEED και WELL, δύο από τα πιο εξέχοντα διεθνή πρότυπα σχεδιασμού κτιρίων.

    Οψη από ψηλά.

    Το κτίριο θα είναι στην πραγματικότητα το πρώτο στην Ελλάδα που πληροί τα WELL πρότυπα για κτίρια γραφείων. Η πιστοποίηση LEED ασχολείται με τη βιωσιμότητα των κτιρίων και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συνεχιζόμενης κλιματικής αλλαγής.

    Ανοιχτοί χώροι και καθαρός φωτισμός.

    Πιο συγκεκριμένα, αφορά την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου, τη θερμική άνεση, τον φυσικό φωτισμό, τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και το σχετικό κόστος, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσω της ορθολογικής χρήσης πόρων και υλικών, καθώς και εξοικονόμησης νερού.

    Η εντυπωσιακή αίθουσα συσκέψεων.

    Η πιστοποίηση WELL επικεντρώνεται στην ευημερία και τη βελτίωση της υγείας και της καθημερινής ζωής των επιβατών κτιρίων, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης, βελτιωμένη εργονομία, μειωμένες οσμές, παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και εφαρμογή συγκεκριμένων προτύπων σχεδιασμού.

    Εργονομικά γραφεία για άνεση.

     

    Είναι ένα διαμπερές κτίριο στην οδό Χρυσοσπηλιώτισσας προς την οδό Μιλτιάδου. και περιελάμβανε υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφο, δύο ορόφους, βεράντα και στον τελευταίο όροφο με θέα στην Ακρόπολη. Το εσωτερικό του κτηρίου τροποποιήθηκε για να επιτύχει μια ολοκληρωμένη παρά τμηματική λειτουργία, τονίζοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως η μαρμάρινη σκάλα με το κιγκλίδωμα, το παλιό ασανσέρ με το ξύλινο κουβούκλιο και οι περίτεχνες διακοσμήσεις των οροφών.

    Το παλιό ασανσέρ με το ξύλινο κουβούκλιο.

    Το νέο άνοιγμα στις πλάκες του 1ου και του 2ου ορόφου δημιουργεί ένα αίθριο που επιτρέπει οπτική επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας των γραφείων κατανέμονται γύρω από το πρώτο όροφο. Οι δύο πρώτοι όροφοι φιλοξενούν γραφεία ανοιχτού τύπου και περιορισμένα, ενώ τα γραφεία διαχείρισης βρίσκονται στον τρίτο όροφο.

    Γραφεία ανοιχτού τύπου.

    Η ταράτσα είναι ένας χώρος εκδηλώσεων ανοιχτού χώρου με πέργκολα και βλάστηση. Ένα οργανικό μοντέλο γραφείων συμπλέγματος έχει εφαρμοστεί στους ανοιχτούς χώρους γραφείων. Η σχεδιαστική προσέγγιση καθορίζεται από μια ισορροπία μεταξύ σύγχρονων και διαχρονικών χαρακτηριστικών στη διάταξη, τα υλικά, τις καινοτόμες εφαρμογές τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον τόσο αισθητικά εξαιρετικό όσο και τεχνολογικά προηγμένο.

    Η εξωτερική όψη του κτιρίου και μια λεπτομέρεια από το εσωτερικό.

     

    //Φωτογραφίες: Yorgis Yerolymbos
    ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

     

     

    Διαβάστε ακόμα: Filothei House – η απόλυτη γεωμετρία σε μια μονοκατοικία στα Β. Προάστια.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top