Αριστερά: Κομψός και λιγνός ο Σωτήρης Τσακανίκας. Δεξιά: Μιλανέζικος αέρας από τον Matthew Zorpas.

Το μοντέρνο σταυρωτό του Σωτήρη Τσακανίκα

Οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι το total dark ντύσιμο είναι εύκολο. Μέγα λάθος. Θέλει τρόπο και λίγο κόπο για να σκίσεις. Και μεταξύ μας, πρέπει να σκίζεις όταν αποφασίζεις να πας σε αυτό το look, κάτι που πέτυχε ο Σωτήρης Τσαακανίκας. Ο γνωστός φωτογράφος γάμων έδειξε ότι ξέρει να στήνεται και μπροστά από τον φακό, επιλέγοντας ένα πολύ σωστά fitted γκρι κοστούμι με σταυρωτό σακάκι με μεγάλα πέτα. To συνδύασε… χαλαρά με ανοικτό πουκάμισο και ανέδειξε άψογα τα γκρίζα μαλλιά και τα τριών ημερών γένια του. Well done.

To μιλανέζικο στυλ του Matthew Zorpas

Για πολλούς, μπορεί να είναι ένας άλλος ένας influencer. Ωστόσο, ο Matthew Zorpas δικαίως κουβαλάει και τον τίτλο του καλοντυμένου, καθώς πέρα από τις ιδέες του ξέρει να ξεχωρίζει και με το look του. Όπως έκανε πρόσφατα στην Εβδομάδα Ντιζάιν στο Μιλάνο: μαύρο κοστούμι «ντυμένο» με λευκές κλωστές όπως ένα υπό τελειοποίηση χειροποίητο σακάκι για πρόβα, «αλήτικα» ωραία ανοιχτό λευκό πουκάμισο συνδυασμένο με λευκό Τ-shirt (μαφιόζικος αέρας), και όπως πάντα στην πένα το grooming σε μαλλί και γένια. Κλασική πινελιά στο στυλ το παραλληλόγραμμο αμπιγιέ ρολόι -μάλλον Cartier.

Αριστερά: Λίγο casual, λίγο κλασικό στυλ από τον Κωνσταντίνο Ξένο. Δεξιά: Πόσο πιο cool εμφάνιση να κάνει ο Κοσμάς Κουμιανός;

Το Κυριακάτικο του Κωνσταντίνου Ξένου

Όταν είδαμε τη φωτογραφία πρώτη φορά, λίγο… ιδρώσαμε καθώς η θερμοκρασία στην Αθήνα παίζει στους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Μετά όμως θυμηθήκαμε ότι ο Κωνσταντίνος Ξένος μένει στο Λίβερπουλ: άλλος καιρός εκεί. Πάντως είτε με ψύχρα είτε με ζέστη, το 1/2 πίσω από το brand Andrea Kosta, απογείωσε τον ορισμό του «smart casual». Μια δόση casual με τζην παντελόνι, button down πουκάμισο και ζακέτα, μια δόση smart με μαύρο σακάκι και καστόρινα brogues. Ιδανικό look τόσο και για Κυριακάτικες μεσημεριανές βόλτες όσο και για απογευματινά pints στην pub.

Το easy rider στυλ του Κοσμά Κουμιανού

Το να οδηγείς μια κλασική Triumph μηχανή σε κάνει να δείχνεις cool, θέλεις δεν θέλεις. Το να συνδυάζεις αυτό το coolness και με το κατάλληλο στυλ, σε κάνει να φλερτάρεις με το iconic. Ωδή στα μαύρα η εμφάνιση του Κοσμά Κουμιανού, για promotional βιντεάκι του αρώματος Acqua di Gio by Armani. Ο επιτυχημένος φωτογράφος «έδεσε» το μαύρο T-shirt, με μαύρο τζην με μια διακριτική δόση γυριστού στα μπατζάκια, και ανοιχτόχρωμα plimsols για να κάνει τη διαφορά. Φυσικά μαύρο γυαλί και μαύρο vintage κράνος – το σωστό μήνυμα για όταν οδηγούμε μηχανή.

Αριστερά: Το ιδιαίτερο κοστούμι του Πάνου Γκότση έχει το όνομα «The Suit». Δεξιά: Ο Νικόλας Μάστορας ξέρει να συνδυάζει τζην με σουεντ.

Η μαύρη ζώνη στο… στυλ του Πάνου Γκότση

Όχι, μην αρχίσετε να σκέφτεστε ότι μοιάζει με τη στολή καράτε που είχατε κι εσείς στο δημοτικό. Εδώ έχουμε να κάνουμε ένα elegant ρούχο, με την ονομασία «The Suit». Το δημιούργημα του Πάνου Γκότση από παριζιάνικο ύφασμα και ιαπωνικό βαμβάκι, είναι ένα ιδιαίτερο κοστούμι, τόσο για χαλαρές εξόδους όσο και για πιο επίσημες εμφανίσεις. Ολόμαυρο στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό του κρύβει φοδραριστά εμπριμέ για όποιον θέλει να δώσει μια έξτρα πινελιά γυρίζοντας το μανίκι.

To minimal street στυλ του Νικόλα Μάστορα

Και το απλό look θέλει προσοχή, γιατί κρύβει παγίδες και έυκολα από στυλάτο μπορεί να γίνει τσαπατσούλικο και πρόχειρο. Ευτυχώς ο φωτογράφος Νικόλας Μάστορας ξέρει να τα ταιριάζει ωραία. Μαύρο παντελόνι, καστόρινο πουκάμισο ανοιχτό να δίνει την αίσθηση ότι είναι και σακάκι (overshirt) και λευκό T-shirt – εννοείται από μέσα, για να «κόβει» τόσο – όσο τη λεπτή σιλουέτα βοηθούσης και της ζώνης. Πινελιά, τα κομψά μαύρα γυαλιά ηλίου, που ταιριάζουν και με το μουστάκι του.

 

Διαβάστε ακόμα: Nick Cave – Από κουρελιάρης πανκ, crooner με άψογο κοστούμι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top