Η ποπ κουλτούρα δεν έχει αφιερώσει στην ανδρική γύμνια τον ίδιο χώρο και χρόνο με αυτόν που έχει επιφυλάξει στο γυναικείο, κατάγυμνο ή μισόγυμνο κορμί. (Εικονογράφηση: Andy Warhol).

Διαθέτουμε εκατοντάδες εκδοχές σωμάτων και άρα γυμνότητας. Είμαστε σε όλη την διάρκεια της ζωής μας ένα σωρό άνθρωποι. Κι η αίσθηση των σωμάτων μας αλλάζει όχι μόνο με βάση το πέρασμα του χρόνου (κάποτε θα μάθουμε να ερωτευόμαστε και τις ρυτίδες των γυναικών), αλλά και με βάση την ψυχική κατάσταση, τις εποχές, το αν μας φιλούν το δέρμα ή αν μας το στενοχωρούν, το αν εμείς το αγαπάμε ή το μπαρουτοκαπνίζουμε, το αφήνουμε να διψά, το εκθέτουμε σε έρωτες καταστροφικούς.

Ο λόγος που τα σημάδια του γήρατος γίνονται περισσότερο αποδεκτά στον άντρα, από μεριάς και αντρών και γυναικών, είναι ότι επικρατεί κοινωνικά η άποψης της εμπειρίας ως σχεδόν αποκλειστικό ανδρικό προνόμιο. Η γυναίκα, και στα 60 της, καλό θα είναι αν μοιάζει με παιδούλα, ροδαλή, τρυφηλή, σχεδόν αβάτευτη, αθώα – ή έστω, σπλαχνική μάνα που’ χει πονέσει, με πόνο που’ χει χωνευτεί, όμως, εξωσεξουαλικά, με πόνο που την έχει αναγάγει σε παναγιοτάτη. Ένας άντρας με ρυτίδες στο κορμί και το πρόσωπο είναι ένας άντρας πολεμιστής της ζωής, ένας άντρας με σκληρές παλάμες είναι ένας άντρας που έχει εργαστεί και μοχθήσει, ένας άντρας που ξέρει τι να κάνει με ένα γυναικείο σώμα στα επιδέξια, στιβαρά μπράτσα του. Κι ακόμα, ένας άντρας παχύς, με κοιλιά και μπούτια, μπορεί να είναι ένας άντρας μπον βιβάν, διανοούμενος που δεν βρήκε ποτέ χρόνους για γυμναστήρια, αλλά εκτιμά τα καλά κρασιά και τυριά και μπορεί να συνοδεύσει το θηλυκό σε παραδείσια ταξίδια γνώσης, μέθης και ηδονής.

Έτσι, συμβαίνει συχνά χαρακτηριστικά που, κατά γενική ομολογία, δεν είναι τα πρώτα στην λίστα αρετών για μια γυναίκα (μιλώντας για εξωτερική εμφάνιση), να είναι αρκετά δημοφιλή ή έστω, όχι και αντιδημοφιλή, ανάμεσα στ’ αγόρια. Η μη περιποίηση (όχι η ρυπαρότητα) θεωρείται, ακόμα, δείγμα αρρενωπότητας. Τα τραχιά, αφρόντιστα μούσια πάνω στην μούρη του κατάλληλου άντρα μπορεί να θεωρηθούν κάλλιστα εισιτήριο για την απόλυτη άσκηση σαγήνης. Και φυσικά, σε αρκετές, πάρα πολλές γυναίκες, αρέσει πολύ η τριχοφυΐα στους όρχεις και γύρω από το πέος. Τα γούστα, οι προτιμήσεις, οι τάσεις αλλάζουν ένα τι με τις γενιές και τις ανά περιόδους πλασαριζόμενα πρότυπα. Και η αλήθεια είναι ότι η ποπ κουλτούρα (πάντως πολύ λιγότερο από ό, τι η αρχαία κλασική!) δεν έχει αφιερώσει στην ανδρική γύμνια τον ίδιο χώρο και χρόνο με αυτόν που έχει επιφυλάξει στο γυναικείο, κατάγυμνο ή μισόγυμνο κορμί. Σκεφτείτε, αμέσως αμέσως, πόσους γυναικείους πισινούς ή στήθη έχετε δει σε ταινίες, από εκεί που δεν το περιμένατε. Σκεφτείτε γυναικεία μπούτια, γάμπες, αστραγάλους, λαιμούς, στέρνα, μέσες. Στην παγκόσμια αγορά σάρκας, η γυναίκα βρίσκεται -ή έστω, βρισκόταν- σε αναντίρρητο πάνθεον. Και σε κείμενα λογοτεχνικά, φυσικά. Περιγραφές, οργασμικές ή μη, απείρου κάλλους για λαχταριστές ρώγες, απαλές σάρκες, φιλήδονα στόματα, περπατήματα όλο υποσχέσεις και, φυσικά, μία πλούσια περίβολος γεμάτη αξεσουάρ, χρώματα, αρώματα, υφές που τονίζουν τον ερωτισμό που αναπαράγεται και κατατίθεται ως σχεδόν δεύτερη φύση της γυναίκας.

Οι γυναίκες αγαπάμε το ανδρικό στέρνο, τον καλοσχηματισμένο πισινό, τα δυνατά πόδια, τα άκρα σας: εκτιμούμε δεόντως τα ωραία, στιβαρά δάχτυλα σε χέρια και πόδια.

Τα γυμνά μας σώματα και οι ερωτικές μας περιπτύξεις δεν είναι όμορφες πάντοτε με τον τρόπο της εμπεδωμένης τσοντέ ή αισθησιακού τύπου αισθητικής. (Εικονογράφηση: Milo Manara)

Ποια είναι όμως, τα σημεία και οι ιδιότητες του ανδρικού κορμιού που προξενούν αναστεναγμούς;

Πάντως, η πούτσα είναι το τελευταίο. Κι αυτό, πια, θα το έχετε καταλάβει. Δεν μας λέει σχεδόν τίποτα ένα καυλί από μόνο του – επιτέλους, επιτέλους, σταματήστε να στέλνετε φωτογραφίες του πουλιού σας. Οι dick picks έχουν ίσως κάποιο νόημα και κάποια αξία ανάμεσα σε ζευγάρια που έχουν ήδη μοιραστεί την χαρά και την χάρη του εικονιζόμενου φαλλού. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο άντρας σου είναι σκληρός για πάρτη σου στην διάρκεια ενός επαγγελματικού του ταξιδιού. Ή ενώ είναι σπίτι και σε περιμένει να γυρίσεις από τα ραντεβού της μέρας. Οι γυναίκες (τα λέω, μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου και η γραφίδα μου, μα χαλάλι) αγαπάμε το ανδρικό στέρνο, τον καλοσχηματισμένο πισινό, τα δυνατά πόδια, τα άκρα σας: εκτιμούμε δεόντως τα ωραία, στιβαρά δάχτυλα σε χέρια και πόδια – πάντοτε κομμένα και καθαρά. Μου γράφει η Λ.: «Ξαπλώνω πάνω στην μασχάλη του μετά το σεξ. Μυρίζει καθαρό ιδρώτα και ανδρικές ορμόνες που με καυλώνουν και με ανακουφίζουν ως αίσθηση. Εκείνος αναρωτιέται αν βρωμάει. Εγώ πεθαίνω. Όχι, δεν βρωμάει. Τρελαίνομαι με το σχήμα που παίρνει το μπράτσο του όταν ξαπλώνει με τα χέρια ανοιχτά, με τις μασχάλες εκτεθειμένες». Και η Γ.: «Ο σβέρκος του και ο μεγάλος λαιμός του με ανάβουν πάντα και παντού. Όταν φοράει ένα ωραίο πουκάμισο, αναδεικνύει τις γραμμές εκείνες που κατεβαίνουν κάτω στον θώρακα και το στήθος».

Πόσα έχω ακούσει κατά καιρούς, πόσα μου στέλνετε και σας ευχαριστώ. Οι τρίχες στην κοιλιά των αντρών. Τα μεγάλα στρογγυλά νύχια στα δάχτυλα των ποδιών. Η μυρωδιά στους κροτάφους, η κοιλίτσα, η επίπεδη και η άλλη, η στρογγυλή, το σημείο ανάμεσα στ’ αρχίδια και τον πρωκτό, η καμάρα στα πέλματα, οι δυνατοί καρποί στα χέρια, τα μοσχομυρωδάτα, μακριά μαλλιά που μπλέκονται στα δάχτυλα των κοριτσιών πάνω στο φιλί…

Είναι σημαντικό να ασχολείστε με το κορμί σας. Περπατήστε με ίσια πλάτη, κεφάλι πάνω και γύρω. Η κατήφεια, η μαρμάγκα στην οποία υποβάλλουμε συχνά τα σαρκία μας, είναι ικανές να μας αποστερήσουν την ερωτικότητα.

Η γυμνότητα δεν είναι μόνο όραση, είναι και αφή, είναι πρωτίστως αφή, που ενεργοποιεί άμεσα την φαντασία και την δημιουργικότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. (Εικονογράφηση: Milo Manara).

Η ερωτικότητα της γυμνότητας και πώς να την ξεκλειδώσετε για τα καλά

«Όλα είναι ερωτικά και εξουθενωτικά. Τα αποστήματα. Οι ξυλιές, ο ήχος τους. Ολόκληρη η ερωμένη σου μεμιάς. Καθετί ανδρόγυνο. Οι αστράγαλοι όταν προεξέχουν. Η καμάρα ενός λεπτού ποδιού. Τα νεαρά μπράτσα των λιγνών μαύρων αντρών. Οι ξανθές τρίχες στο στήθος. Οι βολβοί από τις ίριδες. Να στάζεις νερό απ’ το στόμα σου στο στόμα του εραστή σου ορθάνοιχτο κάτω από το δικό σου. Να διακρίνεις τα κόκαλα κάτω από το δέρμα. Η αίσθηση του σπέρματος καθώς πλημμυρίζει το λαρύγγι. Ένα δάχτυλο στον αφαλό. Οι γυρισμένες τρίχες, ο τρόπος που γυρνάνε κάτω από το δέρμα, το πώς χώνονται εκεί μέσα. Το εσωτερικό του αγκώνα. Το εσωτερικό των μηρών. Να γλείφεις τον λοβό των αυτιών, την καμπύλη της μασχάλης και την καμπύλη που σχηματίζεται εκεί όπου τελειώνει το μπούτι και ξεκινά ο κώλος. Το αίμα της περιόδου, ειδικά στα χέρια και το πρόσωπο ενός άντρα. Το αυλάκι στο σημείο όπου το ρουθούνι ενώνεται με το πρόσωπο. Ο τρόπος που ανατέλλει ο ήλιος μετά από ένα άγρυπνο βράδυ σεξ».

Διάλεξα μερικές από τις φράσεις της Hohanna Hedva για να περιγράψει πώς όλα τα πράγματα, τα σημεία, οι καταστάσεις διέπονται από ερωτικότητα. Ερωτικότητα, ναι; Όχι ερωτισμό. Όχι κατ’ ανάγκην ερωτισμό. Αναζητήστε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία το φούξια βιβλιαράκι με τίτλο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΙΚΑ» από τις εκδόσεις/περιοδικό ΤΕΦΛΟΝ. Γαμάει, το διάβασα με τρία τσιγάρα και έναν καφέ μέσα σε μισό απόγευμα και δεν κρατήθηκα, θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Τι όμορφα που τα λέει. Τα γυμνά μας σώματα και οι ερωτικές μας περιπτύξεις δεν είναι όμορφες πάντοτε με τον τρόπο της εμπεδωμένης τσοντέ ή αισθησιακού τύπου αισθητικής. Λέμε γυναίκα, αλλά δεν κάνουμε σύνδεση με την εικόνα μιας γυναίκας χωρίς τρίχες στο κεφάλι της. Λέμε άνδρας, μα δεν κάνουμε σύνδεση με την εικόνα ενός άντρα με λεκάνη και ανοιχτούς γοφούς. Λέμε ψωλή, μα σκεφτόμαστε σχεδόν αυτομάτως κάτι ογκώδες. Λέμε κώλος και μας έρχεται κάτι στρογγυλό και φουσκωτό. Υπάρχουν κι οι επίπεδοι κώλοι σε άντρες και γυναίκες. Και είναι κι αυτοί γαμάτοι. Λέμε «άγγιξέ με» και δεν περιμένουμε ο άλλος, η άλλη να μας αγγίξει στα ρουθούνια, να κάνει τον γύρο των ρουθουνιών μας με τ’ ακροδάχτυλα. Λέμε «φίλα με» και δεν φανταζόμαστε ένα παθιασμένο φιλί πάνω και γύρω από το γόνατό μας. Η ερωτικότητα της γυμνότητας, της μονήρους ή της μοιρασμένης, σχεδόν νικά την γλώσσα. Σπάει τα φράγματα και επανεφευρίσκει όλες τις σημαντικές σημασίες.

Ξεγυμνωθείτε! Ήρθε για τα καλά η Άνοιξη. Ανοίξτε, να μπει και το καλοκαίρι, να γιορταστεί η γυμνότητα και σε κοινή θέα.

Είναι σημαντικό να ασχολείστε με το κορμί σας. Μες στο ντους, πριν τον παίξετε ρουτινιάρικα, παρατηρήστε το πέος σας. Το αγαπάτε στ’ αλήθεια; Σας αρέσει το σχήμα του, η υφή του; Στον δρόμο, περπατήστε με ίσια πλάτη, κεφάλι πάνω και γύρω. Η κατήφεια, η μαρμάγκα στην οποία υποβάλλουμε συχνά τα σαρκία μας, σέρνοντάς τα λαδαρά, ρομοτικά, από δω κι από κει, είναι ικανές να μας αποστερήσουν την ερωτικότητα. Και να βρεθούμε με ένα σώβρακο στην άκρη ενός κρεβατιού χωρίς να ξέρουμε πού να πρωταγγίξουμε, τι να πρωτοκάνουμε. Αυτό που μας σώζει είναι, καμιά φορά, το Σωτήριο Ευβλαβικό Βλέμμα ενός Τρίτου. Πάντοτε και για κάθε άνθρωπο υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας που κάθε ατέλεια την βλέπει, πραγματικά, ομορφιά, που κάθε αβολοσύνη την θεωρεί επιτομή καύλας, που κάθε απουσία σεξουαλικότητας την βαπτίζει βαθιά και στην ρίζα της σεξουαλική.

Όσο για το φως την ώρα του σεξ, εμείς οι γυναίκες φοβόμαστε τι θα πείτε για τις τρίχες που δεν προλάβαμε να αφαιρέσουμε σωστά, για τη νέα ραγάδα που ξεφύτρωσε εκεί ή εκεί ή εκεί, για το πώς φαίνεται ο πισινός και το μουνί μας στα μάτια σας, όταν τα λούζει το φως, μέσα, έξω και τριγύρω. Η γυμνότητα, θυμηθείτε, δεν είναι μόνο όραση, είναι και αφή, είναι πρωτίστως αφή, που ενεργοποιεί άμεσα την φαντασία και την δημιουργικότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μην πιέζετε την παρτενέρ σας να σεξουαλιστεί μαζί σας κάτω από τα φώτα, αν δεν θέλει. Το ότι εσείς την βρίσκετε θεά δεν αρκεί. Δώστε της χρόνο και χώρο. Ο χαμηλός φωτισμός είναι ο αγαπημένος μου. Κι αυτό το χούι των εραστών, να βάζουν μια μπλούζα πάνω από την λάμπα την παλιά, να γλυκαίνει το δωμάτιο, να αρχίζουν να σιγοβράζουν τα δέρματα, το ένα σε απόσταση αναπνοής από το άλλο, γυμνά, παραδομένα, λίγο πριν το παρανάλωμα της ένωσής τους. Η γυμνότητα του σεξ, η γυμνότητα των δύο: η αγαπημένη μου γυμνότητα. Το σχήμα των κορμιών πάνω στον έρωτα, να εξερευνούν την ιδέα της λύτρωσης από την ζωή με petit morts και με απόλυτη λησμοσύνη της περιρρέουσα ζωής, κανονικότητα, πραγματικότητας. Άγγιγμα θεού και κτήνους at the fucking same time, μέσω της ανθρωπίλας μας. Τι καλύτερο, τι πιο σπουδαίο.

Ξεγυμνωθείτε! Ήρθε για τα καλά η Άνοιξη. Ανοίξτε, να μπει και το καλοκαίρι, να γιορταστεί η γυμνότητα και σε κοινή θέα. Να γίνει δημόσια, να γίνει ανόσια για να ξαναβαπτιστεί ιερή στην πρώτη κρεβατοκάμαρα που θα κλείσει την πόρτα της για να χωρέσει ένα σωστό γαμήσι.

 

Διαβάστε ακόμα: Όσα κ@υλώνουν διαχρονικά τους άντρες (για να μαθαίνουν οι γυναίκες).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top