Photo credit: www.aandhmag.com

Η μόδα μόνιμα αμφιταλαντεύεται (στενό, φαρδύ, κόκκινο, μπλε). Ένα ποσοστό ανδρών όμως καθοδηγείται από άλλα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα άριστα υλικά, η άριστη εφαρμογή και πάνω απ’ όλα η τεχνοτροπία και η τεχνική. Photo credit: www.aandhmag.com

1. O Oscar Lenius γράφει: «…ένας άνδρας με στυλ έχει κάτι παραπάνω από μία καλή εμφάνιση, περιβάλλεται από μία αύρα περιωπής, η οποία δύσκολα προσδιορίζεται, αλλά εύκολα αναγνωρίζεται», και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους ως προς τον ορισμό του στυλ.

2. Το στυλ είναι διαχρονικό και άκρως προσωπικό. Όταν επιλέγετε ρούχα, η βασική αρχή είναι «να τα φοράτε και να μην σας φορούν».

3. Η μόδα μόνιμα αμφιταλαντεύεται (στενό, φαρδύ, κόκκινο, μπλε κ.λπ.). Ένα ποσοστό ανδρών όμως καθοδηγείται από άλλα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα άριστα υλικά, η άριστη εφαρμογή και πάνω απ’ όλα η τεχνοτροπία και η τεχνική (Robert Talbott).

509883_mrp_in_xl4. Η ουσία του bespoke («επί παραγγελία») είναι ότι απευθύνεται στον άντρα με προσωπικό στυλ, αυτόν που θα δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Τα υπόλοιπα περί κατασκευής έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

5. Μονόκουμπο, δίκουμπο ή τρίκουμπο; Η απάντηση για εμάς είναι όλα. Εξαρτάται από το κόψιμο και το στυλ του σακακιού σε σχέση με το σώμα σας και όχι, απλώς, από το σώμα σας. Προτού το απορρίψετε, δοκιμάστε το.

6. Μακρύ ή κοντό σακάκι; Εξαρτάται από το κόψιμο του σακακιού και όχι από το ύψος σας. Η απάντηση είναι ο καθρέφτης και ποτέ η μεζούρα ή η ηλιθιότητα του αντίχειρα…

7. Στενά ή φαρδιά πέτα; Καθαρά δικός σας θέμα. Υπάρχει βάση στο θέμα της αναλογίας του στήθους, αλλά μόδα και στυλ μπορούν να το υπερβούν.

Οι πιέτες είναι πρωτίστως τεχνικό εργαλείο και μετά αισθητικό. Κάποια σώματα απαιτούν πιέτες.

8. Το μεσάτο σακάκι δεν είναι το στενό σακάκι. Όταν το σακάκι είναι στενό, δηλαδή μικρό στη μέση σας, δεν σημαίνει ότι είναι αισθητικά ωραίο ή με σωστή εφαρμογή. Στο μεσάτο λέμε «ναι», στο στενό μόνο αν πείτε εσείς το «ναι».

9. Ναπολιτάνικη ή αγγλική γραμμή; Για πιο casual εμφανίσεις και σπορ σακάκια, πάμε Νάπολη. Για βράδυ, φοράμε Λονδίνο ή Ρώμη. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από το σώμα. Επίσης, υπάρχουν και άλλες γραμμές: η γερμανική παντώς καιρού και η γαλλική.

495097_mrp_e6_xl10. Παντελόνι με πιέτες ή άπιετο; Οι πιέτες είναι πρωτίστως τεχνικό εργαλείο και μετά αισθητικό. Κάποια σώματα απαιτούν πιέτες.

11. Σχετικά με το θέμα της αισθητικής: Οι πιέτες δείχνουν πιο όμορφα σε ψηλοκάβαλα παντελόνια και τους χαρίζουν αρχοντιά.

12. Το χαμηλοκάβαλο παντελόνι, πάντα άπιετο. Σε αντίθεση με την αρχοντιά της πίετας, το άπιετο είναι σέξι.

13. Το μάκρος του παντελονιού εξαρτάται από το φάρδος στο μπατζάκι. Στενό μπατζάκι κοντό παντελόνι, φαρδύ μπατζάκι μακρύ παντελόνι. Αυτό δεν είναι tip, είναι νόμος της φύσης.

Στενό μπατζάκι κοντό παντελόνι, φαρδύ μπατζάκι μακρύ παντελόνι. Αυτό δεν είναι tip, είναι νόμος της φύσης.

14. Φραδυά ή λεπτή γραβάτα; Ακολουθείται το φάρδος του πέτου κατά κανόνα. Αλλά πάντα μας αρέσει να σπάμε και τον κανόνα.

15. Ζώνη ή τιράντα; Και τα δύο. Αλλά προτείνουμε και τη λύση παντελόνι χωρίς θηλάκια για ζώνη, με εναλλακτική λύση τα κουμπιά που προσαρμόζουν τη μέση στο πλάι του παντελονιού (side adjusters). Για το tuxedo, όμως, αυστηρά τιράντες!

495097_mrp_cu_xl16. Καρό με ριγέ; Εξαρτάται από το μέγεθος και την ένταση της ρίγας. Βέβαια, αυτοί είναι παρακινδυνευμένοι συνδυασμοί, αλλά και πολύ γοητευτικοί.

17. Καφέ παπούτσια; Πάντα ναι και με όλα. Επίσης ναι και σε μαύρα παπούτσια με καφέ κοστούμι (εννοείται σκούρο καφέ).

18. Μαύρες κάλτσες; Κάλτσες μαύρες, αλλά και ροζ και κόκκινες και, γενικά, χρώμα. Συνδυάστε με βάση τη γραβάτα και το πουκάμισο. Με βάση το παντελόνι και το παπούτσι μπορούν να συνδυάσουν όλοι.

19. Κοστούμι χειροποίητο ή μηχανής; Και τα δύο, αρκεί να μην είναι αυτοκόλλητο. Βέβαια, το καλό χέρι έχει άλλη χάρη…

20. Διαγράψτε όλα τα παραπάνω και δημιουργήστε το δικό σας στυλ…

 

Διαβάστε ακόμα: Μπορείς να ράψεις bespoke κοστούμι ηλεκτρονικά;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top