Φωτογραφία από την έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2019 στη Φλωρεντία και έδωσε την αφορμή για την έκδοση του λευκώματος (Cyana-Madsen).

Η ιδέα γεννήθηκε το 2019 κατά τη διάρκεια του Pitti Uommo n.96. Ηταν μια έκθεση που θα μνημόνευε τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην ανδρική μόδα από το 1989 έως τις μέρες και έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί από τους κλασικούς ρέκτες που μετέχουν κάθε χρόνο στο Pitti Uomo. Αυτή την ξεχωριστή σύναξη εραστών της μόδας.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2019 κατά τη διάρκεια του Pitti Uommo n.96.

Ο Olivier Saillard που ανέλαβε το έργο της δημιουργίας και της οργάνωσης της έκθεσης είχε ως βασικό στόχο να καταδείξει την ιστορία, αλλά και την εξέλιξη της ανδρικής μόδας με έμφαση, φυσικά, την Ιταλία, συνάμα, όμως, και με ανοιχτούς ορίζοντες σε guest μόδιστρους, σε ταλέντα ανά τον κόσμο που έχουν συμβάλλει τις τελευταίες δεκαετίες να καθοριστεί το στίγμα αυτού που ονομάζουμε ανδρικό ντύσιμο, καθώς και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μόδας. Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μάρκο Ριβέτι, του προέδρου του Pitti Uomo Immagine από το 1987 έως το 1995.

Ονομαστοί οίκοι μόδας έδωσαν για λογαριασμό της έκθεσης εμβληματικά τους ρούχα.

Στην εν λόγω έκθεση εμφανίστηκαν ρούχα σχεδιαστών και στιλιστών που έδωσαν ζωή σε ειδικές εκδηλώσει στο Pitti Uomo από το 1989 έως το 2018. Συνολικά τριάντα επιλεγμένοι οίκοι μόδας αντιπροσωπεύτηκαν στην έκθεση και μέσω των ρούχων τους φάνηκαν τα σημεία καμπής της ανδρικής μόδας. Παράλληλα, μέσω της έκθεσης δημιουργήθηκε μια μόνιμη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων. Συγκεκριμένα, της «Ανδρικής Συλλογής» του Fondazione Discovery, η οποία έγινε δωρεά στο Museo della Moda e del Costume του Palazzo Pitti.

Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν τις αλλαγές στην ανδρική μόδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι τυχεροί που είδαν την έκθεση από κοντά είχαν την τύχη να δουν αυτή ακριβώς τη διαδρομή της ανδρικής μόδας. Για όλους εμάς, όμως, έρχεται τώρα το φινετσάτο λεύκωμα που εξέδωσε ο ιταλικός οίκος Marsilio, υπό τον τίτλο «A Short Novel on Men’s Fashion» να συγκεφαλαιώσει όλα τα εκθέματα, τις αλλαγές στο στυλ και τις τάσεις έτσι όπως αποτυπώθηκαν στην έκθεση.

Το λεύκωμα μεταφέρει αυτούσιο το πνεύμα της έκθεσης.

Ο σχεδιασμός του λευκώματος και η αισθητική του αποτύπωση έγινε από το Studio Lanthal. Μέσα στο λεύκωμα μπορεί να βρει κανείς εμβληματικά κομμάτια tvn Angelo Flaccavento, Antonio Mancinelli, Frederic Martin-Bernard, Suzy Menkes, Serena Tibaldi και Olivier Saillard. Ο σχολιασμός των φωτογραφιών έχει γίνει από την  Giorgia Cantarini, ενώ οι φωτογραφίες ανήκουν στην Astra Marina Cabras.

 

Διαβάστε ακόμα: Το λουκ του μήνα – λευκό σμόκιν, ιδανικό για καλοκαιρινό γάμο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top