Οι σημειώσεις αποθηκεύονται ψηφιακά στο κινητό σας και στη συνέχεια μπορούν να εξαχθούν ως pdf, jpg ή, αναλόγως με την γλώσσα στην οποία γράφετε, να μετατραπούν σε κείμενο word.

Και εγένετο Augmented Paper της Montblanc. Στην εποχή που όλοι πλέον πληκτρολογούμε ή υπαγορεύουμε, η διεθνής εταιρεία ειδών γραφής από το Αμβούργο προτείνει ένα σύστημα που συνδυάζει το χειρόγραφο με την ψηφιακή τεχνολογία – και ταυτόχρονα την λειτουργικότητα με την ασυμβίβαστη αισθητική και κατασκευαστική ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προϊόντα Montblanc από το 1928.

Το βασικό στοιχείο του σετ Augmented Paper είναι ο δερμάτινος φάκελος με το παραδοσιακό σημειωματάριο και, ραμμένο στο εσωτερικό, τον κρυφό ηλεκτρονικό μηχανισμό. Ό,τι σημειώνετε επάνω στο χαρτί με τον ειδικό στυλογράφο Montblanc Starwalker καταγράφεται ταυτόχρονα ψηφιακά και μεταφέρεται στο κινητό σας τηλέφωνο μέσω της ειδικής εφαρμογής, που εγκαθίσταται και λειτουργεί χωρίς δυσκολία. Οι σημειώσεις που κρατάτε αποθηκεύονται και στη συνέχεια μπορούν να εξαχθούν ως pdf, jpg ή, αναλόγως με την γλώσσα στην οποία γράφετε, να μετατραπούν σε κείμενο word.

Οι πρακτικές δυνατότητες είναι βέβαια απεριόριστες. Μπορείτε στη διάρκεια μιας συνάντησης να κρατάτε στο χέρι σημειώσεις, τις οποίες στη συνέχεια θα περάσετε στο ηλεκτρονικό σας αρχείο. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα εάν θέλετε να έχετε ταυτόχρονα φυσικές και ψηφιακές σημειώσεις, ειδικά μάλιστα εάν βρίσκεστε σε περιστάσεις που η χρήση πληκτρολογίου και tablet δεν θα ήταν καλοδεχούμενη – όπως για παράδειγμα αν θέλετε να καταγράψετε τις εντυπώσεις σας στη διάρκεια μιας συναυλίας, μια παράστασης, ή σε συνάντηση όπου ο,τιδήποτε λιγότερο από τον κομψό στυλό με το λευκό αστεράκι στην κορυφή θα ήταν απλώς… λίγο.

Εσωτερικά έχει ένα μπλοκ, ένα στυλό σε ειδική θηλιά, μια θήκη για χαρτί και δυο μικρές θήκες για κάρτες.

Σε κάθε περίπτωση, εάν απλώς αγαπάτε να γράφετε αλλά θέλετε και ηλεκτρονικό αρχείο, θα αγαπήσετε και το Augmented Paper, όπως θα αγαπήσετε και την ιδιαιτέρως ελκυστική του εμφάνιση. Ο φάκελος-συσκευή έχει μέγεθος περίπου 21 επί 25 εκατοστά και πάχος 25 χιλιοστά στο φαρδύτερο σημείο. Εξωτερικά είναι καλυμμένο με δέρμα εξαιρετικής ποιότητας από την αποκλειστική pelleteria της Μontblanc στην Τοσκάνη και ενσωματώνει όλη την φλωρεντίνικη τεχνογνωσία και παράδοση στην κατεργασία και βαφή του δέρματος. Η ελαφρώς σαγρέ sartorial επιφάνεια κυκλοφορεί σε μαύρο, βαθύ μπλε, ανοιχτό γαλάζιο, αρρενωπό ροζ, χαρούμενο πορτοκαλί, και σκούρο κόκκινο χρώμα. Είναι ευχάριστο στην αφή και businesslike ταυτόχρονα. Το μαύρο κυκλοφορεί και σε μαλακό λείο δέρμα.

Ό,τι σημειώνετε επάνω στο χαρτί με τον ειδικό στυλογράφο Montblanc Starwalker καταγράφεται ταυτόχρονα ψηφιακά και μεταφέρεται στο κινητό σας τηλέφωνο μέσω ειδικής εφαρμογής.

Εσωτερικά έχει ένα μπλοκ, ένα στυλό σε ειδική θηλιά, μια θήκη για χαρτί και δυο μικρές θήκες για κάρτες. Η ειδική ηλεκτρονική συσκευή που καταγράφει την κίνηση του στυλό βρίσκεται ακριβώς κάτω από το μπλοκ, και για αυτό πρέπει να γράφετε μόνο στη δεξιά σελίδα, πάνω από την ειδική επιφάνεια. Η κατασκευή είναι εξαιρετικά στιβαρή χωρίς φόβο να φθαρεί σύντομα στις ενώσεις, ενώ όλο το σετ μαζί με το ειδικό μπλοκ και το ειδικό στυλό ζυγίζει περίπου 800 γραμμάρια.

Το Augmented Paper της Montblanc ξεχωρίζει και για το κομψό του design.

Οι ψηφιακές χάρες του Augmented Paper δεν θα διακρίνονταν πάντως καθόλου επάνω στον δερμάτινο φάκελο αν δεν υπήρχε το κουμπί στη δεξιά πλευρά του μπλοκ και ο διακριτικός διακόπτης λειτουργίας επάνω δεξιά. Η χρήση αυτών των δύο θα σας γίνει δεύτερη φύση καθώς θα αρχίσετε να εκτιμάτε τις δυνατότητες της συσκευής και θα στεναχωρηθείτε την πρώτη -και τελευταία- φορά που θα ξεχάσετε να ανάψετε τη συσκευή προτού γράψετε, γιατί τότε βέβαια δεν θα καταγράφει τίποτα. Επίσης σύντομα θα μάθετε να πατάτε το κουμπί στα δεξιά του μπλοκ κάθε φορά που αλλάζετε σελίδα. Αλλιώς όλα όσα έχετε γράψει ως τότε θα φύγουν μαζί σε μια μόνη σελίδα, σαν να είχατε επικολλήσει την μία σελίδα πάνω στην άλλη.

Ευτυχώς για τη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να επέμβετε εκ των υστέρων και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή split με την οποία θα ξεχωρίσετε τα κείμενα. Είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία με την οποία μπορείτε να ξεχωρίσετε τις καταγραφές μιας ή πολλών σελίδων σε επιμέρους μικρότερα κείμενα ανατρέχοντας πίσω με τη σειρά που καταγράφηκαν. Αντίστροφα με την λειτουργία combine μπορείτε να ενοποιήσετε διαφορετικές καταγραφές σε μία σελίδα. Επίσης μπορείτε να επεξεργαστείτε τα κείμενα ή τα σχέδια σας με την εφαρμογή κάνοντας διορθώσεις, προσθέτοντας ή αφαιρώντας, με μια επιλογή από χρώματα και πάχη γραφίδας.

Ως προς την αυτόματη μετατροπή σε κείμενο word το σύστημα προς το παρόν υποστηρίζει σχετικά λίγες γλώσσες, οπότε θα κάνετε πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του εάν γράφετε κυρίως σε λατινικούς χαρακτήρες, ή σε συγκεκριμένες γλώσσες της άπω ανατολής. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορείτε βγαίνοντας από τη συνάντησή σας να έχετε έτοιμο κείμενο προς επεξεργασία και τη βάση της δημοσίευσης ή της αναφοράς σας. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε εκ των υστέρων ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα ocr (optical character reader) αλλά η συγκεκριμένη τεχνολογία στα ελληνικά ακόμα δεν δίνει πολύ σπουδαία αποτελέσματα – τουλάχιστον από τα προγράμματα που δοκιμάσαμε. Συμβουλές δεκτές.

Το Augmented Paper της Montblanc κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πάντως η τεχνολογία προχωρά οπότε σύντομα και το ελληνικό ocr θα βρεθεί στα εργαλεία της καθημερινότητάς μας. Μέχρι τότε το Augmented Paper θα παραμένει ένα ήδη χρήσιμο εργαλείο και ταυτόχρονα μια απόλαυση στη χρήση. Γιατί αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα ενός Montblanc;

//Τη Montblanc αντιπροσωπεύει στη χώρα μας η εταιρεία Tzannes. Τα καταστήματά της θα τα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Montblanc καλεί Beatles – Η ιστορία των «Σκαθαριών» σε μια συλλεκτική πένα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top