SAMSUNG CAMERA PICTURES

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τηn παρουσίαση του τίτλου, πρoτού βρούμε την ευκαιρία να παίξουμε.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στη Μαδρίτη, για να δούμε από κοντά το νέο basketball video game της Take Two Interactive, NBA 2K15. Ο τίτλος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε εκδόσεις για υπολογιστές, PS3 και PS4, καθώς και XBOX 360 και ΧΒΟΧ One. Στο εν λόγω event μάλιστα βρέθηκαν και οι αστέρες του NBA James Harden των Houston Rockets και Anthony Davis των New Orleans Pelicans, οι οποίοι, αφού απάντησαν σε κάποιες λίγες ερωτήσεις των παρουσιαστών της εκδήλωσης, έπαιξαν λίγο NBA 2K15 και αποχώρησαν.

Το νέο μέλος της οικογένειας NBA 2K έρχεται με πολλές βελτιώσεις, αλλά και νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τη περσινή, next gen έκδοση. Η πρώτη και σημαντικότερη για το ελληνικό φίλαθλο κοινό βελτίωση είναι η αύξηση των ομάδων της Euroleague, καθώς φέτος το παιχνίδι προσφέρει συνολικά 25 ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων φυσικά και οι δύο ελληνικές, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Αν και τα ρόστερ είναι σε απρώτη φάση τα περσινά, οι άνθρωποι της ομάδας ανάπτυξης έχουν φέτος υποσχεθεί ότι θα γίνουν τα απαραίτητα updates, είτε με τη διάθεση του παιχνιδιού είτε με την έναρξη της Euroleague. Επίσημη διοργάνωση βέβαια δεν υφίσταται, όμως οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ μπορούν να αξιοποιήσουν ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, το MyLeague mode, το οποίο επιτρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας πρωτάθλημα με όποιες ομάδες θέλουμε, είτε NBA είτε Euroleague είτε Legendery, το οποίο θα μπορεί να τρέχει για μια ή περισσότερες χρονιές.

Κάτι ακόμα που προστέθηκε είναι ένα σύστημα εκπαίδευσής μας με ξεναγό τον Kevin Durant, ο οποίος και κοσμεί το εξώφυλλο του παιχνιδιού. Μέσα από αυτό, μπορούμε να μάθουμε όλα όσα θέλουμε για τα νέα του χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το ανανεωμένο σύστημα σουτ. Εδώ έχουμε το Shot Meter, μια μπάρα που εμφανίζεται κάτω από τον αθλητή που ελέγχουμε και μας δίνει πληροφορίες για το πόσο ποιοτικό και χρονισμένο είναι το σουτ. Με αυτόν τον τρόπο πλέον, η κατάληξη του σουτ δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την ικανότητα που έχει ο κάθε παίκτης, αλλά με το πόσο σωστά και υπό πόσο καλές συνθήκες σουτάρει.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πρωτάθλημα με όποιες ομάδες θέλουμε, να εκπαιδευτούμε στα σουτ και να επιλέξουμε μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων.

Πέρα από το νέο σύστημα σουτ, έχει βελτιωθεί αρκετά και η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων τόσο –κυρίως- στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα, επιλέγοντας σωστά συστήματα ανά πάσα στιγμή. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως οι ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν πιο μυαλωμένο μπάσκετ σε σχέση με αυτές του NBA, κάτι που το καταλάβαμε παίζοντας τον τίτλο.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο smartphone με ενσωματωμένη πραγματική φωτογραφική μηχανή.

Η λεπτομέρεια στο σχεδιασμό παιχτών όπως ο Kevin Durant ειναι απλά πέρα για πέρα εντυπωσιακή.

Η λεπτομέρεια στο σχεδιασμό παιχτών, όπως ο Kevin Durant, είναι απλώς πέρα για πέρα εντυπωσιακή.

Αν συνυπολογίσουμε τα βελτιωμένα γραφικά και κυρίως τις μεγάλες αλλαγές και προσθήκες στο animation των παικτών και αφού παίξαμε αρκετά μετά το τέλος της παρουσίασης, μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα έχουν τελειοποιηθεί, με τους αθλητές να κάνουν απόλυτα φυσικές κινήσεις και τη ροή του αγώνα να μοιάζει αληθινή.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα mode που προσφέρει το παιχνίδι, αλλαγές και προσθήκες έχουν γίνει στο MyGM, το οποίο φέτος θα προσφέρει ακόμα περισσότερο βάθος, πλησιάζοντας σε λειτουργίες το γνωστό εξομοιωτή προπονητή ποδοσφαίρου, Football Manager. Οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες, με το παιχνίδι να προσφέρει ταυτόχρονη εξομοίωση του κολλεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, ούτως ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε σωστά τους παίχτες που θέλουμε σε επερχόμενο draft.

Θα λατρέψετε τη λειτουργία “face scanning”, μέσω της οποίας μπορούμε να σαρώσουμε το πρόσωπό μας και να το περάσουμε στον παίχτη που έχουμε δημιουργήσει.

Σε ό,τι αφορά το MyCareer mode, εδώ η ομάδα ανάπτυξης αποφάσισε να ακολουθήσει φέτος ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο, αφού ο παίχτης που δημιουργούμε δεν γίνεται draft κι έτσι η ιστορία του αρχίζει με υπερπροσπάθεια να κερδίσει κάποια 10ήμερα συμβόλαια στο NBA και μέσω αυτών να καθιερωθεί. Στο MyCareer, φέτος, θα υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές, με την ιστορία να μην είναι τόσο γραμμική όσο στο περσινό παιχνίδι, αλλά να μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ο υπογράφων δεν κρύβει τη χαρά του, για το γεγονός ότι βρέθηκε στον ίδιο χώρο με αστέρες του ΝΒΑ.

Κάτι που θα λατρέψουν οι κάτοχοι κονσόλας είναι και η λειτουργία face scanning, μέσω της οποίας μπορούμε να σαρώσουμε το πρόσωπό μας, χρησιμοποιώντας τη κάμερα τη κονσόλας, και να το περάσουμε στον παίχτη που έχουμε δημιουργήσει, ούτως ώστε το MyCareer να γίνει ακόμα πιο προσωπικό.

Συνολικά, το NBA 2K15 πατάει στην πολύ πετυχημένη συνταγή της περσινής έκδοσης για κονσόλες νέας γενιάς, η οποία μας είχε αφήσει ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Φέτος, αναμένεται ακόμα καλύτερο σε όλους τους τομείς, οπότε οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 πιο εθιστικά νέα video games.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top