Ένα τηλέφωνο, μια οθόνη super AMOLED, με απίστευτα χρώματα, μπόλικο χώρο, αλλά χωρίς η συσκευή να έχει μεγαλώσει.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι οθόνες των κινητών ήταν σχετικά μικρές, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα λιγότερο χώρο –αναλογικά- από την πρόσοψη της εκάστοτε συσκευής. Στη πορεία οι οθόνες μεγάλωσαν, τα bezel μίκρυναν και τελικά ήρθαν τα νέα S8/S8 + από τη Samsung.

Δύο, κατά τα άλλα ίδιες συσκευές, με εξαίρεση τη διάσταση της οθόνης που η πρόσοψή τους καταλαμβάνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη νέα Infinity Display. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μία από τις δυο συσκευές και να μη μείνεις με το στόμα ανοιχτό με αυτό που βλέπεις. Ένα τηλέφωνο, μια οθόνη super AMOLED, με απίστευτα χρώματα, μπόλικο χώρο, αλλά χωρίς η συσκευή να έχει μεγαλώσει.

Αν πιάσεις στα χέρια σου το S8+ με την 6,2’’ διαγωνίου οθόνη, θα καταλάβεις ότι δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το S7 Edge των 5,7’’. Βασικά, είναι το ίδιο σε πλάτος, απλώς ελαφρώς πιο ψηλό, κι αυτό γιατί η νέα οθόνη έχει αναλογία πλευρών 18,5:9.

Βλέπεις π.χ. σε μια βιτρίνα ένα ρουχαλάκι, βγάζεις φωτό και η bixby ψάχνει να βρει πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν τη φωτογραφία. Μη περιμένεις θαύματα, αλλά σιγά-σιγά η όλη σχετική λειτουργία βελτιώνεται.

Είναι περισσότερο wide από ότι έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Το γεγονός ότι η οθόνη είναι τύπου Edge σού δίνει όλο το πλάτος της πρόσοψης για να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, το κλασικό home button (και τα δυο επιπλέον που το συνόδευαν) εξαφανίστηκε, όπως και το λογότυπο της Samsung και τελικά τα bezel πάνω και κάτω από την οθόνη είναι τα απολύτως απαραίτητα, για να συγκρατείται η οθόνη στη θέση της.

Πατώντας το power στη δεξιά πλευρά, το χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη σου, γιατί βλέπεις μόνο οθόνη. Βέβαια, η απώλεια του power button από τη πρόσοψη ανάγκασε τη Samsung να μεταφέρει το fingerprint reader πίσω, δίπλα από την ίδια με το S7 κάμερα (με βελτιωμένο όμως software). Θέση εξαιρετικά άβολη, ειδικά όταν έχει το τηλέφωνο ακουμπισμένο πάνω στο γραφείο.

Μη φοβάσαι όμως, έχεις 2-3 τρόπους ακόμα να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις με ασφάλεια τη συσκευή σου. Ο αισθητήρας που διαβάζει την ίριδα των ματιών σου εμφανίζεται ξανά (μετά το Note 7) και ξεκλειδώνει «με μια ματιά» τη συσκευή, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την αναγνώριση προσώπου (που χρησιμοποιεί τη βελτιωμένη μπροστινή κάμερα, η οποία πλέον διαθέτει και αυτόματη εστίαση).


Διαβάστε ακόμα: Αυτή είναι η απάντηση του Snapchat στο Instagram


Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα πάντα τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω στο power button ή έστω στο bixby button, το πλήκτρο που ενεργοποιεί τον ηλεκτρονικό βοηθό που ενσωματώνει το τηλέφωνο. Ένας βοηθός που καταγράφει κάθε μέρα τι κάνεις με τι συσκευή και με το που «τον φωνάζεις», σου δείχνει ότι πιθανόν θα ήθελες. Από νέα βίντεο στο Youtube μέχρι τις αγαπημένες σου σελίδες Internet, και από τα ποιο συχνά τηλέφωνα που χρησιμοποιείς μέχρι τα reminders που έχεις βάλει, τον καιρό της ημέρας, τα βήματα που έχεις κάνει κ.τ.λ.

Πάτα το ματάκι πάνω δεξιά και θα βάλεις την κάμερα να δουλέψει για τη bixby, αφού ενεργοποιείς την αναζήτηση με βάση φωτογραφία. Βλέπεις π.χ. σε μια βιτρίνα ένα ρουχαλάκι, βγάζεις φωτό και η bixby ψάχνει να βρει πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν τη φωτογραφία. Μη περιμένεις θαύματα, αλλά σιγά-σιγά η όλη σχετική λειτουργία βελτιώνεται.

Τα S8 και S8+ είναι αδιάβροχα, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η οποία βασίζεται σε συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού.

Στα υπόλοιπα τώρα, τα S8/S8+ είναι αδιάβροχα, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η οποία βασίζεται σε συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού. Η θύρα USB είναι πλέον Type-C, η έξοδος ακουστικών υπάρχει ακόμα (και στη συσκευασία έχεις μάλιστα και ένα ωραιότατο ζεύγος ακουστικών της AKG!). Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 64GB με δυνατότητα προσθήκης καρτών micro SD, ενώ το νέο hardware που ενσωματώνει κάνει τις δυο συσκευές να τρέχουν τα πάντα, σφαίρα.

Σίγουρα θα αγαπήσεις, ειδικά στη μεγάλης ανάλυσης οθόνη, τη λειτουργία multiwindow, η ο οποία σου επιτρέπει να έχεις δυο εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές και να τις λειτουργείς παράλληλα. Και αν θες και το κάτι παραπάνω, μπορείς να επενδύσεις και στο Samsung DEX, μια συσκευή που συνδέεται με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, δέχεται το S8/S8+ και μετατρέπει την οθόνη σε σχεδόν πλήρως λειτουργικό υπολογιστή (όπου υπολογιστής, το τηλέφωνο,) με περιβάλλον εργασίας που θυμίζει Windows και κανονικό multitasking!

Η αυτονομία, ειδικά του S8+ αγγίζει τις 2 μέρες, ενώ αν ψάχνεσαι και για τα χρώματα, αυτό που θα σου κάνει τη μέγιστη εντύπωση είναι το Orchid Gray. Θα το λατρέψεις. Και το χρώμα, και το τηλέφωνο.

 

Διαβάστε ακόμα: Η μελλοντική πόλη. Γράφει ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top