Q&A

Το πουκάμισο που βγαίνει από το παντελόνι είναι σίγουρα ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που αντιμετωπίζει κάθε άνδρας. (Φωτογραφίες: parisiangentleman.fr)

Από ρυθμικής πλευράς, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι ένας Μύθος του Λαφονταίν, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται περί αυτού.

H ανάγνωση του κειμένου μπορεί να μην σας προκαλέσει κάποια πνευματική ή διανοητική ανάταση, αλλά μπορεί ν’ αλλάξει –λίγο- τη ζωή σας.

Αναμφίβολα υπάρχουν τόσες «λύσεις» σ’ αυτό το καθημερινό πρόβλημα όσες και μέθοδοι -ας τις πούμε ατελείωτες- για να περάσει ο λόξυγκας: το σύστημα της καλτσοδέτας (ολότελα γελοίο), το σύστημα του βάζω το πουκάμισο μέσα απ’το βρακί ή ακόμα το σύστημα με τα μαγνητάκια που κρύβονται κάτω από τη ζώνη…

Αλλά ας προβούμε πρώτα σε μια εξομολόγηση: Έχει κατά κόρον γραφτεί ότι η τελευταία κουμπότρυπα ενός πουκαμίσου ραμμένη οριζοντίως είναι σημάδι ποιότητας, διότι η μικρή αυτή λεπτομέρεια επιτρέπει ένα καλύτερο κράτημα του πουκαμίσου μέσα στο παντελόνι. Πρόκειται για καθαρή μπούρδα και άχρηστο σνομπισμό. Και σίγουρα δεν εμποδίζει το πουκάμισό σας να ρίξει μια βόλτα, ιδίως τις πιο ακατάλληλες στιγμές της ημέρας.

Οι δύο πραγματικά αποτελεσματικές απαντήσεις στο πρόβλημα του ανυπότακτου πουκαμίσου βρίσκονται στην Ιταλία: στον Siniscalchi στο Μιλάνο και στον Marol στην Μπολώνια.

Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση. Για να είσαστε πάντα άψογος πάνω από το τελείωμα του παντελονιού σας (ιδίως αν δεν φοράτε ούτε ζώνη ούτε τιράντες), δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο απ’ το να ξαναβάζετε το πουκάμισό σας μέσα 2-3 φορές τη μέρα, ακόμα κι αν το εσωτερικό τελείωμα του παντελονιού είναι από σιλικόνη. Η υποχρέωση αυτή θα σας κάνει συχνά να βλαστημήσετε την ώρα και τη στιγμή που προτιμήσατε τα ναπολιτάνικα παντελόνια που με την πληθώρα τους σε γλώσσες και ασύμμετρα κουμπιά χρειάζονται καμιά δεκαριά λεπτά για να έρθουν στη θέση τους.

Οι δύο πραγματικά αποτελεσματικές απαντήσεις στο πρόβλημα του ανυπότακτου πουκαμίσου βρίσκονται στην Ιταλία: στον Siniscalchi στο Μιλάνο και στον Marol στην Μπολώνια.

Αυτές είναι οι λύσεις που προτείνουν στον Siniscalchi στο Μιλάνο (αριστέρα) και στον Marol στην Μπολώνια.

Στον πρώτο, ο Alessandro έφερε σε πέρας για έναν μεγάλο πελάτη το υπέρτατο σύστημα, εμπνευσμένο απ’ τα παλαιομοδίτικα σώβρακα, με ένα σύστημα κλεισίματος ανάμεσα στις γάμπες. Δεν είναι σούπερ άνετο, δεν είναι σούπερ σέξι έτσι και πας να ξεντυθείς και καθόλου πρακτικό όταν επείγεσαι να κάνεις την ανάγκη σου. Αλλά είναι αφάνταστα αποτελεσματικό.

Στον Marol, η Manuela και η ομάδα της έβαλαν σε όλα τα πουκάμισα τα ραμμένα στο χέρι, εκτός από τα Jersey που παραείναι μαλακά, ένα ευφυές σύστημα που συνίσταται στην πρόσθεση, στο κάτω μέρος του πουκαμίσου, ενός κομματιού υφάσματος που κάνει κούρμπα και έρχεται να ενσωματωθεί στο κούμπωμα. Πρόκειται μακράν για το καλύτερο σύστημα, ιδίως σε ό,τι αφορά το μπροστινό μέρος του πουκαμίσου.

Όλα αυτά δεν θα εμποδίσουν το πουκάμισό μας να θελήσει πότε-πότε να το σκάσει, αλλά θα μειώσουν σοβαρά το πόσες φορές θα χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα χωρίς να θέλετε να κάνετε τσίσα σας. Λεπτομέρεια, αλλά που, εν χρήσει, δεν είναι.

Το βασικότερο όλων όμως είναι να αγοράζετε κατ’αρχήν και πριν απ’ όλα πουκάμισα στο μέγεθός σας και ταιριάζουν στο σωματότυπό σας.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς επιλέγεις την τέλεια βερμούδα;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top