Καθαρόαιμη φινέτσα. Ένα υπέροχα κλασικό ρολόι που δημιούργησε το 1978 ο Henri d’Origny.

  Hermès Arceau 78

  Ας ξαλεγράρουμε τώρα λίγο, κάνοντας μια γύρα στο σύμπαν της καθαρόαιμης φινέτσας. Ο λόγος για την αγαπημένη μου σειρά Arceau της Hermès. Μιλάμε για κάτι υπέροχα κλασικό που δημιούργησε το 1978 ο Henri d’Origny. Ένας σχεδιαστής που ξέρει να ενσαρκώνει τις αξίες του πιο διάσημου, αλλά κυρίως του πιο έξοχου σαγματοποιού τούτου του ντουνιά.

  Σ’ αυτήν τη unisex έκδοση των 40 mm (στεγανής στα 30 μ.), η ατσάλινη κάσα δεν κουδουνάρεται, αλλά φοράει ένα στραφταλιστό ρουχαλάκι που σετάρεται με μια στεφάνη από ματ βουρτσισμένο ατσάλι και μοναδικές ασύμμετρες υποδοχές ιππευτικής έμπνευσης για το λουράκι, φόρο τιμής στις ρίζες του οίκου του Faubourg Saint-Honoré. Στυλ, ο αναβολέας μου κι εγώ.

  Πνοή σ’ αυτήν τη λατρεία εμφυσεί ένας quartz μηχανισμός (κρίμα!), ενώ το ανθρακί, κοκκώδες καντράν αφισάρει ώρες, λεπτά και ημερομηνία στο 6. Το όλον έρχεται και δένει με πλαγιαστούς αραβικούς αριθμούς, που παραπέμπουν σε ποιητικό καλπασμό. Μαζί, ροδαυγείς φωσφορίζοντες δείκτες από μαύρο χρυσό στους τόνους απαλής κρέμας. Φύλακας ένα ζαφειρένιο κρύσταλλο. Τον καρπό αγκαλιάζει ερωτικά ένα μοσχαρίσιο λουράκι Barenia, fait maison.

  Ρολόι που ένας κομψός άνθρωπος, όπως εγώ, δεν αποχωρίζεται ούτε σε γάμους ούτε σε κηδείες (εντάξει, του Χορού των Ρόδων εξαιρουμένου).

   

  Στην επόμενη σελίδα: Η Montblanc όσο πάει ομορφαίνει κι εξελίσσεται.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top